Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת אוקטגון

בצפון הרחוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''השולחן פונה ואז הגיעו העיקריות. קדרת ים, מנה נפלאה, פירות ים בשפע ונתחי דג שהוקפצו עם ירקות שורש בציר דגים וחמאה. צבעוניות פסטלית עשירה ועם זאת צנועה...'' זיו תפוז מתענג על הבשרים ופירות הים באוקטגון

בקיץ העמק בוער. בצהרי היום ההבל גורם לכל היופי החקלאי הזה להיות להזיה הנדה ונעה במין קצב פנימי מהאדמה, מעלה מעלה כלפי השמיים הסמיכים. רציתי לשבת עם ר. במקום יפה עם אוכל מוקפד. יש לנו היסטוריה ואהבה משותפת לאוכל טוב ופעם בכמה חודשים אנחנו מתעדכנים. בכניסה מהכביש הראשי לרמת דוד, בשולי השדות החקלאיים של נהלל מצאנו את מחוז חפצנו. מסעדת אוקטגון. בנין עץ יפה ומוקפד, מתומן (!), צופה לעבר יופיה של הארץ סביב סביב ומוקף בגינה רחבת ידיים. דלת העץ הרחבה נפתחה כשאך התקרבנו בידי מלצרית חייכנית, שברכה אותנו לשלום וליוותה אותנו לשולחן שהוכן עבורנו מבעוד מועד. את החלל הפנימי מצאנו מרווח, מעוצב בפשטות אלגנטית וממוזג בדיקנות. להפתעתנו ולשמחתנו שולחנות לא מעטים היו תפוסים בידי אנשים מרוצים, דבר שהגביר בנו את הביטחון שהגענו למקום הנכון. השולחן היה ערוך בקפידה לא מוגזמת שהלמה את צהרי היום באמצע השבוע. מפיות בד- כמה חן והדר עדין יש בפרט הצנוע הזה כשמשתמשים בו נכון. עוד בטרם הגיעו התפריטים, הובא לשולחן כד מים קרים ואנחנו כבר ידענו, שאנו בידיים טובות.

ארוחת צהריים מוצלחת היא לטעמי ארוחה שאינה כבדה, דבר שאף נכון שבעתיים בקיץ. נעזרנו במלצרית ששלטה בתפריט לעומקו, עדכנה אותנו בדבר הכיוונים של השף החדש והמנות הותיקות וביחד בנינו את ההזמנה על טהרת מנות אותן נחלוק. (שפה כבר יש תחכום מסוים, גם לא להתפוצץ וגם לטעום הרבה, זה לא סתם שהמזטים לסוגיהם, הומצאו סביב הים התיכון).

המנות הראשונות הגיעו לאחר המתנה לא ארוכה שרק היטיבה עם בלוטות החשק שלנו. מנה נאה ונעה (חה חה) של קרפצ'יו. הפילה המצוין הגיע פרוס דק שבדקים ומתובלן בשמן זית, מעט פרמזן, מעט מלח גס ופלפל טרי שהוגש עם לחם חם והיווה מעורר חך נפלא. לידו קיבלנו מאפה שרימפס בבצק פילו. השרימפס הטריים חברו לגבינה ארומטית וטוגנו בבצק הפריך. הם הוגשו עם סלסה של חצילים ומעט קרם חצילים שחור, מפתיע ועשיר טעם שהוכן מחציל שלם שנשרף על קליפתו ונטחן בקפידה. המנות לוו בכוס של קווה מבעבעת וקרה שצבעה הצהבהב וטעמה העדין הלמו להפליא את המנות הנהדרות. מכיוון שהוקסמנו מקרם החצילים, השף בטובו ובעצת המלצרית שלח לנו תוספת ממנו וכן מנה של חציל שרוף שהוגש עם טחינה גולמית ולימון ואנו שחובבי חצילים גדולים אנחנו, טבלנו לחם בשפע ונאנחנו מהנאה.

השולחן פונה ומעט לאחר מכן הגיעו העיקריות. קדרת ים. מנה - נ פ ל א ה. פירות ים בשפע ונתחי דג שהוקפצו עם ירקות שורש בציר דגים וחמאה. צבעוניות פסטלית עשירה ועם זאת צנועה, דיוק בהכנת המרכיבים ואיזון בין החמיצות הטבעית של הים לבסיסיות החמאה והשורשים. אושר גדול שנחת עלינו כך פתאום. ליד, הגיע אנטריקוט בקר, בציר בקר, שלווה בקוביות צרובות של תפוחי אדמה. בדיוק כפי שביקשנו, מידיום ריר, עסיסי ועוצמתי וכן זה ברור מישהו באוקטגון יודע לבחור ולישן בשר במומחיות רבה.

באחרונות התפצלנו. ר שכבר אינו ילד שמח עד מאד לגלות בתפריט עוגת טריקולד שאינה מכילה סוכר. תשומת הלב הזאת לצרכים מיוחדים זוכה אצלנו לשבח, מה גם שהעוגה שלוותה בחליטת עשבים היתה משובחת. אני חגגתי על טארטאטן (הסוד הקטן בשם הוא שאין להגות את הט' והנ' שבסוף – טארטא, זה נשמע מאד צרפתי.). העוגה הוכנה מאגסים ותפוחים והוגשה עם גלידת וניל כשליד אספרסו קטן, סמיך ועשיר. אני לא זקוק ליותר מזה.

אכלנו ארוחה מצוינת, מפתיעה ובמידה הנכונה במסעדה שמעניקה חוויה מקצועית ונעימה. יש מקום משובח לאכול בעמק.
דבר קטן לסיום. ביותר מידי מסעדות אני משתדל להתעלם מעוגמת הנפש שב00. כאילו התרגלנו ש, איך אנסח זאת בזהירות - זה רע הכרחי – השרותים באוקטגון – פשוט, מוקפד ונקי ולמופת. כבוד
אוקטגון
בכניסה לבסיס רמת דוד
04-6415333
http