יוגורט - המרענן הרשמי של הקיץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יוגורט זה משהו שנשים אוכלות כשהן עושות דיאטה, לא? ואני דווקא אומרת שיוגורט זה cool תרתי משמע- המרענן הרשמי של הקיץ מבחינת בני ביתנו ואפילו הסינים רואים בו מזון מקרר המתאים לימות הקיץ החמים. לא סתם, אם כן, נופל חג השבועות עם מוצרי החלב שבו בשיא חומו של הקיץ!

יש עוד כמה דרכים מאד מעניינות לאכול יוגורט, לא רק בכפית ולא לנשים בדיאטה בלבד. אני מזמינה אתכם לסיור הכרות מחודש עם עולם מאכלי היוגורט.


היום אפשר למצוא בחנויות יוגורטים ממקורות שונים, בעלי מרקמים שונים. ממליצה ביותר על יוגורט מחלב עזים או כבשים, שהוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר ולעיתים קרובות אפילו טעים הרבה יותר. אפשר להתנסות גם בקפיר, או ריוויון, החמצמצים יותר.

שייק אדמדם עונתי -.
ההודים נוהגים לשתות משקה על בסיס פירות ויוגורט הנקרא לאסי. זהו משקה מרענן, טעים ומשביע ביותר. ממש ארוחה בפני עצמה.
כדאי לנצל את עונת פירות היער שנחתה לה בהפתעה במחוזותינו ולערבל בבלנדר יוגורט עם דובדבנים, תותי עץ, גודגדנים, אוכמניות, פיטנגו, פטל ועוד. אפשר גם להקפיא ולאכול כקינוח.

מטבל יוגורט ועשבי תיבול
שופכים 2 מיכלי יוגורט לקערה ומוסיפים עלים ירוקים קצוצים מ: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, רשד ונענע. מתאים לטבילת ירקות וקרקרים, לניגוב עם פיתה, לארטישוק, כרוטב לירקות מבושלים ואפילו לפסטה.

פסטו יוגורט
הנה ואריאציה ''שבועותית'' לרוטב המוכר כ''כ לפסטה, בשביל הגיוון.
מערבבים גביע יוגורט עם עלי בזיליקום קצוצים, 2 שיני שום קצוצות, שמן זית וצנוברים טחונים. נשאר רק להוסיף מלח, פלפל ולערבב עם הפסטה.

סלט ירוק עם רוטב יוגורט- חרדל- דבש
מכינים סלט מכרוב קצוץ, עלי חסה, רוקט, בצל ירוק, פטרוזיליה ומלפפון.
מכינים רוטב: מערבבים היטב 2 כפות יוגורט, כף חרדל, כף דבש, מלח, פלפל ומעט שמן זית. אפשר לפזר קצת אגוזי מלך קצוצים מעל.