Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת קורסין בירושלים

כדור גלידה באש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לקינוח הזמנו ''כדור גלידה באש''- כדור גלידה משובח שנטבל בבלילה רותחת של בצק. השילוב בין הפריכות של הבצק העוטף, הפריך והרותח לגלידה הקרה הופכת את המנה הזאת למנה מנצחת...'' יובל בלנקובסקי מקפיץ מנות בקורוסין

כשנכנסים למסעדת קורסין המהודרת, מיד מרגישים שנכנסים לאי של שקט ושפיות בתוך קניון מלחה ההומה מאדם. המתחם המעוצב של המסעדה מבודד מהרעש ומההמולה שבחוץ. השולחנות מהודרים, עטופים במפות שחורות המשרות למקום מראה אלגנטי. הצצה בתפריט של קורסין מגלה שמדובר במטבח סיני ואסיאתי עם קריצה לחיך הישראלי. לאחרונה השיקו בקורסין תפריט נוסף של בשרים על האש, שבכולם טוויסט אסיאתי קטן.

את הארוחה פתחנו בפלטה של מתאבנים ובמרק וון- טון. המרק הגיע מהביל וחם בקערית הגשה סינית ואיתו כף מרק ייחודית למטבח הסיני. מדובר במרק עם דמפלינג, הגירסה הסינית של הקרפלך המזרח אירופאי או הפירושקי הרוסי. שני כיסוני בצק ממולאים בבשר והבצק נעשה בשיטת, בישול אדים המסורתי למטבח הסיני. הנימוחות של הבצק לצד המרקם של הבשר שבמילוי היה חוויה מענגת במיוחד. פלטת המתאבנים הבטיחה גם היא מספר ההפתעות נעימות לחיך. בפלטה היו אגרול ומספר רב של כיסוני בצק מטוגנים, שעטפו בתוכם בבשר וירקות.
הפריכות של הבצק המטוגן העידה על טריות ועשייה שבמקום.

לאחר מכן, הזמנו את המנות העיקריות- שניצל מהתפריט הישראלי שזכה לטוויסט יפני של פירורי פאנקו. טכניקה ייחודית במטבח היפני לעשיית פרורי לחם, המבטיחה ובמקרה שלנו גם מקיימת, ציפוי עבה זהוב ופריך במיוחד. מנת עוף שקיבלנו הייתה ענקית! על הצלחת הונחו שלושה שניצלים גדולים ולצידם שתי תוספות. כך שבהחלט אפשר לומר כי המנות העיקריות של קורסין הם מנות גדולות מאוד, שבקלות יכולות להספיק לשני אנשים. בכדי לגוון, הזמנתי גם מנה עיקרית של מוקפץ אסיאתי המבוסס על ירקות רוטב סויה ובשר ברווז ברוטב יין. התוצאה הייתה נהדרת. קבלנו לשולחן מחבת ברזל יצוקה, העומדת על מבער שמבטיח שלאורך כל הארוחה המנה תישאר חמה. שילוב הטעמים והריחות של המוקפץ, היה הכלאה חביבה בין המקור הסיני לבין האופי הישראלי של המקום.

השירות שקיבלנו היה אדיב וקשוב במיוחד. המלצרית החביבה ניסתה לעזור לנו בתחום התוספות. על פי המלצתה לקחנו אורז מאודה ומנת נודלס אסיאתית שהשלימה היטב את המנה העיקרית. התוספות השתלבו מצוין ברוטב של הברווז האסיאתי שהזמנתי. התפריט של קורסין מגוון, ויש בו גם אגף שלם של סושי שלא טעמנו ממנו כלל. כמו כן, גם חובבי נתחי בשר יוכלו למצוא את עצמם, מכיוון שבחלק החדש של התפריט (שהשיקו לא מזמן בקורסין) קיים גם אנטריקוט ברוטב, עם נגיעה אסיאתית, ובשר טלה.

האווירה בקורסין היא כמו של מסעדת יוקרה באמצע העיר. הקהל במסעדה מגוון- מצד אחד הציבור המסורתי, מגיע בגלל הכשרות למהדרין ומצד שני הציבור החילוני המגיע בכדי למצוא את הטעמים האסיאתים המיוחדים. כולם מנצלים את המנות הנדיבות שמציעה המסעדה.

לקינוח הזמנו 'כדור גלידה באש'- כדור גלידה משובח שנטבל בבלילה רותחת של בצק. הגלידה החלה להיות רכה יותר ונוזלית בקצותיה, בגלל הבלילה החמה והפריכה. השילוב בין הפריכות של הבצק העוטף, הפריך והרותח לגלידה הקרה הופכת את המנה הזאת למנה מנצחת בקרב ילדים ומבוגרים.
אז בפעם הבאה שאתם בקניון, כדאי לקחת בחשבון את קורסין כאופציה שקטה ומרגיעה לארוחה טעימה במהלך הקניות.
קורוסין
קניון מלחה
02-6791088