מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ארבעה קינוחי גלידה לקיץ מושלם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אחד הדברים שממש יכולים להרוס ארוחה מוצלחת במסעדה זו רשימת קינוחים משעממת ושגרתית. מוסים למיניהם, עוגת גבינה קרה, קרם ברולה בשלל טעמים ועוד . אמנם לכל אחד מקינוחים אלו שמור מקום של כבוד בפנתיאון הקינוחים הארץ ישראלי, אבל לפעמים ממש מתבקש לגוון עם קינוח שהוא קצת פחות שגרתי, כזה שמצליח ממש להפתיע במקוריות שלו, וכאן נכנסים לתמונה קינוחי הגלידה והסורבה.

את גדול קינוחי הגלידה גיליתי פעם במסעדת נחלים הנפלאה שבצפון: סורבה קוקוס שהוגש בפודינג אורז עם רוטב פלפלים חריפים. עם גלידה וסורבה, מסתבר, אפשר לעשות המון דברים, זה רק תלוי ברצון לצאת מהשגרה הכובלת.


בלה ונציה- מפלרמו לונציה הישר בגונדולה

בבלה ונציה הותיקה, המציעה מעבר לארוחות האיטלקיות גם אווירה אותנטית ורומנטית, שלושה טעמי סורבה שונים המוגשים על מצע מרנג עבה מתקתק ומקושטים ברוטב פירות יער. טעמי הסורבה משתנים מבין המבחר שמציעה המסעדה הכולל תות, לימון, מנגו, אפרסק ופסיפלורה. לצד הסורבה מוגש גם פרלין שוקולד קטן, לאיזון הטעם. קינוח שממש עומד בפני עצמו, ויכול להיות מושלם למי שמתחשק משהו קר וחמצמץ לאחר הביקור בחוף הים.

בלה ונציה
החרש פינת משכית 27, בית קורקס, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9576126
פקס: 09-957063

סאלי- מקפא טמפורה יפני שמפרגן לשמש הישראלית

קינוח טעים ומרשים של 3 כדורי גלידה- שוקו, וניל וקוקוס עטופים בטמפורה, מטוגנים טיגון קל של מספר שניות ומוגשים עם בננה מזוגגת ברוטב הבית הסודי- רוטב בגוון חום עם נגיעות דבש ובוטנים. רוטב זה גם מלווה את סלט הפירות הרענן המתחבא לו בתוך תפוז טרי המצוי אף הוא בצלחת הגדולה והמעוצבת.
ציפוי הטמפורה, המקובל בבישול היפני בפרט והאסייתי בכלל, שומר על הגלידה הנוזלית בפנים ואינו מאפשר לה לנזול החוצה. כשמפצחים את כדורי הטמפורה הגלידה הנמסה משפריצה וקופצת אל תוך הצלחת וכאן מתחילה חגיגה של טעמים וצבעים: השחור והלבן של הגלידה מתערבבים עם רוטב הפסיפלורה הצהוב ורוטב פירות היער.

סאלי
ספיר 7,בית ישפאר, הרצליה
טלפון: 09-9574441
פקס: 09-9553341

אלי אולי- ואריציה מקומית על נושא הגלידה

ארטיק החלבה של מסעדת אלי אולי, שנעשה כולו במקום לא מתוק מידי כדרכם של ארטיקים. הארטיקון המעוצב עומד ''על הראש'' ומעוטר מסביב ברוטב של פירות יער או מעט קרם וניל. בקצהו של הארטיק נקודות ירקרקות של שבבי פיסטוק קלויים.


אלי אולי, השף אנטוניו מנסה
רחוב ברנר 2
תל-אביב

בוקצ'יו- קלאסיקה ים תיכונית

אחד הדברים שאין לעמוד בפניהם הוא השילב הקייצי- ים תיכוני מנצח של אלכוהול אצילי עם פרי טרי, קפוא. על הקונספט הזה הלכו בבוקצ'יו כשהגו את הקינוח הקלאסי הבא: 3 כדורי סורבה קרירים שעשויים מקמפרי ורסק אשכוליות אדומות טריות, מעוטרים בזילופי קמפרי ובנענע

סורבה קמפרי אשכוליות
מתכון של הדס ורדימון, מסעדת בוקצ'יו
4-6 מנות

2 אשכוליות אדומות גדולות
חצי כוס סוכר
2 כפות לימון
30 מ''ל קמפרי
חצי כוס מים
קמפרי להזלפה
נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1. מקלפים ומפלטים את האשכוליות ,ומרסקים את הפילטים של האשכוליות במעבד מזון.
2. מוסיפים את הסוכר,מיץ הלימון, הקמפרי והמים.
3. מקפיאים את התערובת למשך הלילה. בבוקר, טוחנים את הסורבה במעבד מזון פעם נוספת עד לקבלת המרקם הרצוי.
4. להגשה קורצים כדורי סורבה ומניחים בצלחת קינוח עמוקה. מטפטפים מעט קמפרי מסביב, מפזרים מעט נענע קצוצה ומגישים.

בוקצ'יו
הירקון 106 פינת פרישמן
תל אביב