מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > המלצה על בא לי קוסקוס

בא לי קוסקוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מה יש לאכול? הבה ניתן הצצה בסירים: הקוסקוס עצמו עשוי ''אחד-אחד'' כיאות, ומוגש בשלוש גירסאות - לבן רגיל, צהוב בתוספת כורכום ובריאותי מקוסקוס מלא...'' שפרה צח טועמת קוסקוס ''אחד-אחד'' בבא לי קוסקוס בתל אביב

כל הורה מכיר את הרגע בו מגיע הצאצא מבית הספר ובידו פתק המכריז על ערב של ''מאכלי עדות''. אבל באיזה בית בישראל של 2009 עוד משמרים את המסורת הקולינרית של בית אמא? בינינו, כולנו נכנענו מזמן לשניצל-פירה. ואם לילדים מתחשק לגוון עם משהו אותנטי, לוקחים אותם לאכול בחוץ. זה נכון אפילו לגבי מאכלים עממיים כמו קוסקוס. אמנם בבית אני מכינה את גירסת האינסטנט, אבל לפעמים בכל זאת אנחנו רוצים את גירסת המקור, בלי קיצורי דרך. אה, וגם בלי להשקיע יותר מדי ב''ללכת למסעדה''. רשת ''בא לי קוסקוס'', באה לנו טוב: שלושה סוגים של קוסקוס עם מבחר תבשילים למזוג עליהם, בפחות מ-30 שקל למנה נדיבה. גם השעות ידידותיות למשתמש - בניגוד לרוב המסעדות הביתיות שנסגרות כבר אחר הצהריים, כאן תוכלו לקבל את הקוסקוס שלכם גם אם תקף אתכם הרעב בעשר בלילה.

אל הסניף המוכר באבן-גבירול הצטרף לא מכבר מקום קטן וסימפטי בקצה השקט של קינג ג'ורג', שמופקד גם על תחום המשלוחים – להזמין הביתה או לעבור עם האוטו ולקחת. מקורות יודעי דבר מדווחים לנו שיש אפילו מגעים על פתיחת סניפים בחו''ל, בעקבות הטרנד העולמי של אוכל אוריינטלי עממי.

אבל אנחנו בינתיים בקינג ג'ו'רג', השעה שעת צהריים חמה ומנומנמת ואנחנו רעבים. מה יש לאכול? הבה ניתן הצצה בסירים: הקוסקוס עצמו עשוי ''אחד-אחד'' כיאות, ומוגש בשלוש גירסאות - לבן רגיל, צהוב בתוספת כורכום ובריאותי מקוסקוס מלא. עכשיו צריך להחליט מה ילך איתו.
התבשילים נותנים ייצוג הולם לכל עדות הקוסקוס, וגם לכמה פיתוחים עצמאיים. ראשית אנחנו בודקים את האגף הצמחוני: יש מפרום ברוטב עגבניות נוסח טריפולי, יש תבשיל ירקות צמחוני מהמטבח המרוקאי, עם כרובית, גזר, קישואים ותפוחי אדמה בכורכום ועשבי תיבול ותבשיל ירקות נוסף, של חצילים, קישואים, פלפלים ובצל, ברוטב אדמדם פיקנטי שמזכיר את הלצ'ו ההונגרי.

אחר כך אנחנו עוברים לסקור את האופציות הבשריות. קציצות ''טאנג'יר'' ברוטב עגבניות וכוסברה, טבחה לובית עם נתחי בשר, תפוחי אדמה ושעועית, ותבשיל בשר עם עלי מנגולד ושעועית לבנה בבישול ארוך, מהמטבח הטוניסאי. האמת – הכל טעים לנו, הודות לתיבול מגוון אך לא שתלטני מדי. ובכל זאת, לפני שנחליט סופית אנחנו ממשיכים הלאה, אל שתי מנות מסקרנות פרי פיתוח עצמי של הרשת:

האחת היא שוקי עוף שבושלו עד רכות ברוטב מתקתק של דלעת בטטה וגזר בניחוח קינמון, והשניה היא קוסקוס טריאקי, ובה רצועות עוף ברוטב אסיאתי בלווית אננס, גזר ושקדים, עם פרחי אניס שמעניקים למנה ארומה מיוחדת. בהתחשב בשורשינו האשכנזיים, לא מפתיע שדווקא אלו היו המנות שהכי אהבנו.
בא לי קוסקוס
אבן גבירול 144, ת''א
03-5440777