Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > המלצה על קיורטוש

לא שוקטים על השמרים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אנחנו בוחרות לנו קיורטוש קלאסי בטעם קינמון וקיורטוש משודרג בטעם שוקולד וניל, והולכות להמשיך את החגיגה בבית (או לפחות ככה חשבנו, עד ששאר בני הבית גילו את השקית)...'' שפרה צח לא שוקטת על השמרים בקיורטוש

מי שמסתובב במרכז הארץ לא יכול להחמיץ את הבאזז של הקיורטוש. שלוש שנים חלפו מאז הביא הקונדיטור דורון רגב לארץ את המאפה ההונגרי המיוחד הזה, ומספר המכורים רק הולך ועולה. סניפים חדשים נפתחים בקצב הצ'ארדש, וכבר מזמן יצאו מגבולות תל-אביב. פה ושם אפילו צצו חיקויים, אבל האיכות של המקור היא סוד מקצועי. אפשר רק לגלות שהיא מבוססת על בצק שמרים עשיר שמגולגל על מוט עץ יחד עם כל מיני תוספות מתוקות ונאפה בתנור מיוחד. אז אחרי שעם ישראל הצביע בשיניים, החליטה המשפחה להרחיב את ההיצע של חלק מהסניפים גם לכיוון המלוח, כך שניתן יהיה לאכול בהם גם ארוחות קלות – כריכים, סלטים, ובעיקר מאפים.

אני ובתי, שחולקות את אותה חולשה לדברי מאפה טריים, מתייצבות לבדוק את התפריט המתחדש של סניף רמת החייל. את פנינו מקדמים ניחוחות אפיה, תצוגה מפתה של עוגות וקישים, וגולת הכותרת – הכנה של מאפה הבית ממש מול עינינו: בצק השמרים הזכור לטוב עובר רידוד, ואז מפזר עליו הקונדיטור במיומנות הרכבים שונים של מליות: פטריות עם פטה ופסטו, בטטה עם שמן זית, טונה עם פלפלים קלויים, פלפלים קלויים עם פטה... אבל רגע, לפני שנגיע אל הלהיט החדש יש עוד כמה תחנות בדרך.

ראשית אנחנו בוחרות לנו מבין שלושת סוגי הסלט המוצעים ''סלט בריאות'', שירענן לנו את החיך בין ביס לביס. מגיעה קערה ענקית עם תערובת חסות, פיסות מלפפון וגזר, פטריות טריות וגזיזי תפוח עץ, כשכל זה משולב בפירורי קשקבל ואגוזים ומתובל ברוטב יוגורט. אכן, בריאות של ממש. לצד הסלט מגיע מבחר נאה של מאפים קטנים, ממולאים תערובת פיקנטית של גבינות וסוגי ירק שונים- פלפלים קלויים, חצילים, פטריות, זיתים או בטטה. ביס מפה וביס משם (הבטטה הכי טעימה לדעתנו) והצלחת מתחסלת כלא היתה. כדי לא לריב, אנחנו מזמינות קיש אישי לכל אחת מאיתנו – בצל בשבילה ופטריות בשבילי.

גם הקישים מוכיחים שכאן לא חוסכים בחומרים: בבצק מככבים חמאה, קשקבל, פרמזן ושמנת מתוקה. מילוי הבצל והגבינות משתלב בו להפליא, בעוד שהפטריות טיפה מלוחות מדי, לטעמנו. אבל אנחנו לא ממהרות לתת פטור לפטריות, אלא מחליטות לדגום אותן במעטפת אחרת – של מאפה הבית, שסוף סוף הגיע תורו. הפעם זו הצלחה של ממש: הפטריות הושרו במרינדה של שמן זית ועשבי תיבול ואז נאפו בתנור, מה שנתן להן ארומה יוצאת דופן. מילוי נוסף שאהבנו היה זה של הבטטות, שמתיקותן אוזנה בגבינת פטה – שילוב שיצר מילוי נימוח ועשיר.

זה לא שאנחנו לא רוצות גם מהקיורטוש, אבל מי יכול? אנחנו בוחרות לנו אחד קלאסי בטעם קינמון ואחד משודרג בטעם שוקולד וניל, והולכות להמשיך את החגיגה בבית. (או לפחות ככה חשבנו, עד ששאר בני הבית גילו את השקית המבטיחה והשאירו לנו רק פירורים).
קיורטוש
סניפים בכל הארץ
*קיורטוש (8527627*)