Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > כתבה על הטאבון והמנגל

שיפוד משפחתי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני מזמינה שיפוד אחד של כבדי עוף והשני של קבב, שמגיעים בלווית סלט. הקבבים דחוסים ו''קפיציים'' כנדרש, וכבדי העוף עשויים בדיוק עד לנקודה הנכונה...'' שפרה צח מגיעה לטאבון והמנגל ונזכרת בסצינה מהמיתולוגיה המשפחתית

סצינה מהמיתולוגיה המשפחתית: סבתא של הילדים שלי, שגרה בזמנו ברחוב יהודה המכבי, נהגה לפנק אותם בארוחה ב''טאבון והמנגל'' הסמוכה, שהיתה כמעט מסעדת הבית. עד כדי כך שהקטנה העניקה לה שם חיבה ''התמנון והמנגל''. בזה, אגב, הסתכמה פחות או יותר השתתפותה, כי לאכול היא ממילא לא אכלה, חוץ מכרסום מאסיבי מהצ'יפסים של כולם.

יום אחד היא החליטה שגם היא רוצה, וסבתא הזמינה בשבילה שניצל. אבל מה, עם גודל המנות המקובל שם, הגיע שניצל ענקי, הרבה יותר מיכולת הקיבול שלה. שני הגדולים כבר סיימו את שלהם והאיצו בה, כדי להגיע סוף סוף לשלב הקינוח. איכשהו הסיפור נגמר בכך שהיא התחבאה מתחת לשולחנות, בעוד הגדולים רודפים אחריה: ''הזמנת – עכשיו תאכלי!''
מאז חלפו כמה שנים טובות, סבתא עברה דירה, הקטנה של אז כבר בתיכון, והבררנות שלה באוכל התחלפה בנכונות מהוססת להתוודע לטעמים חדשים. זו ההזדמנות לביקור חוזר שייתן לה חוויה מתקנת.

במסעדה עצמה הכל כשהיה: האווירה ביתית, האוכל טרי וטעים, השרות קשוב ורוב הלקוחות כבר יודעים לבד מה הם רוצים, בלי להסתכל בתפריט. גם אני: חומוס, קצת סלטים, פלאפל כמובן ושיפודים. היות וברור שעם הסלטים אצטרך להתמודד לבד – לשלב הזה הבת שלי עדיין לא הגיעה – אני מסתפקת בכמה דגימות מתוך המבחר הגדול, ובהן סלט ירקות ''ירושלמי'' בתיבול בצל וכוסברה, חצילים במיץ עגבניות, סלט קישואים וזיתים שחורים וסלט כרוב חמוץ-מתוק. בעוד אני מנשנשת מגיעה לאפה חמה ואיתה מנת החומוס שלי וצלחת ובה כדורי פלאפל פריכים. ''תטעמי!'' אני ממלאת את חובתי האמהית להכיר לה מאכלים שטרם העזה לנסות עד היום. לחומוס היא לא מתחברת, לעומת זאת הפלאפל ממש טעים לה. מעודדת מההצלחה, אני מחליטה לדלג על מנות הילדים הבטוחות כמו שניצלונים או המבורגר, ולאתגר אותה עם אוכל של גדולים: שיפוד פרגיות, אני יודעת זו בחירה בטוחה, שהיא כבר למדה לאהוב, אבל שתנסה הפעם גם שווארמה. בכל מקרה, אני מזמינה לה גם קערת צ'יפס, ליתר בטחון .

לעצמי אני מזמינה שיפוד אחד של כבדי עוף והשני של קבב, שמגיעים בלווית סלט ירקות גדול ומרענן. מבחינתה, אלו כבר מנות למתקדמים, והיא מותירה אותי לחסל אותן בעצמי, מה שאני עושה ללא קושי. הקבבים דחוסים ו''קפיציים'' כנדרש, וכבדי העוף עשויים בדיוק עד לנקודה הנכונה. טעימה משיפוד הפרגיות שלה מעלה בשר רך ומתובל, כמו שהיא אוהבת. בשלב זה שתינו עוברות לטעום מצלחת השווארמה. זה מוצא חן בעיניה. סוף סוף גילינו עוד מנה בשרית שאפשר לתת לה. הידד!
אני כבר מלאה, אבל הסועדת הצעירה לא יכולה בלי משהו מתוק לסיום. מגיעה צלחת עם צמד קינוחים בחום-לבן – האחד מוס שוקולד והשני בוואריה, שחותמים לנו את הארוחה בנעימים.

בין לבין אנחנו מתבשרות שבמהלך השנים מה שאנחנו הכרנו כמסעדה בודדת הפך לרשת, עם שני סניפים ברעננה, בהם אחד המשמש גם כאולם אירועים, ועוד אחד חדש-חדש בגבעת שמואל. כנראה שהצירוף של אוכל ישראלי טעים שפונה לכל המשפחה, כשרות ומחירים סבירים הוא מתכון להצלחה.
הטאבון והמנגל
יהודה המכבי 65, תל אביב
טלפון: 03-5464313
אחוזה 128, רעננה
טלפון: 09-7442799 , 09-7442899
קניון רננים, רעננה
טלפון: 050-2033280, 09-7469883