Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > ביקורת על אל גאוצ'ו ת

אוף, גוזל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ואז זה מגיע: פלטה שעליה שני נתחי בשר מעוררי תיאבון, עשויים מדיום כפי שאנחנו אוהבים: אנטריקוט ע-נ-ק ונתח עבה, מלבני כמעט, של סינטה...'' שפרה צח, לוקחת את הגוזל שלה, פורשת כנפיים ועפה ישירות לאל גאוצ'ו ת''א

בשבת בבוקר נשמעו ציוצים קולניים בחלון שלנו. כשהצצנו החוצה ראינו מחזה נדיר – גוזל של נקר צמוד לגזע העץ שבגינה. ציוציו הזעיקו למקום את האם, וכך יכולנו להמשיך ולראות איך היא מאכילה אותו, ואחר-כך עושה לו אימוני תעופה.
יום למחרת, לקחתי את הגוזל המגודל שלי למבצע פיטום משלנו, שיעשה קצת הפוגה מהבחינות שהוא עסוק בהן. כן, למרות שהוא כבר די פורש כנפיים עצמאיות, עדיין מפעם לפעם אני מצ'פרת אותו באיזו ארוחה טובה, עם עדיפות ברורה לכיוון הבשרי-כבד. אחרי כמה שנים טובות בחיק הצמחונות הוא חזר לאכול בשר בגדול. והיות ואמא שלו היא קרניבורית לא קטנה בפני עצמה, אל-גאוצ'ו היא בחירה כמעט מתבקשת.

לארוחת הילדים החמודה שלהם (המבורגר/ נקניקיות/ שניצלונים + צ'יפס שתיה ומתנה), המוגשת על פלייסמנט עם שעשועונים לפתרון, הוא כבר גדול מדי, אבל אין ספק שהיא מספקת לטף פתרון מוצלח במחיר סביר (44 ש''ח). גם ההיצע לצמחוניים הורחב, והוא כולל מנות כמו דניס בעשבי תיבול, פלטה צמחונית וניוקי. הוסיפו לכך את העובדה שהמסעדה כשרה, ותקבלו מקום שיכול להאכיל כל הרכב משפחתי.

אבל אנחנו כאן, כאמור, בגלל הבשר. המלצר שאנחנו מזעיקים להתייעצות מפגין ידע והבנה, ומנסה לגשר בין ההעדפות שלנו לבין הנתחים היותר מומלצים היום. בסופו של דבר אנחנו מחליטים לזווג בין הסינטה המוכרת והאהובה, לבין הכוכב החדש בתפריט – ''אנטריקוט פרמיום'', נתח מיוחד של 350 גרם, מפרה שמנה. עד שאלו יגיעו, אנחנו עושים מאמץ לא להתמלא יותר מדי מלחם הבית עם המטבלים הטעימים שאיתו, אבל לא מוותרים על שני הלהיטים של אגף הראשונות – ה''סלצ'יצה'', נקניקיה פיקנטית מגולגלת כשבלול, ומחבת לוהטת שבה רוחשות פטריות שלמות שהוקפצו קלות בשמן זית ועשבי תיבול.

ואז זה מגיע: פלטה שעליה שני נתחי בשר מעוררי תיאבון, עשויים מדיום כפי שאנחנו אוהבים: אנטריקוט ע-נ-ק, , ונתח עבה, מלבני כמעט, של סינטה. אח! כמו אמא-ציפור, אני בוצעת את הטרף ומעבירה חלקים נבחרים לצלחת של הצאצא, שיאכל ויגדל. האנטרקוט צרוב מבחוץ ואדום לוהט מבפנים, רך מאוד, עם גוון חמאתי משהו, בגלל השומן שהגיר בעת הצליה. ועדיין, ההעדפה שלנו היא הסינטה – בהירה-ורדרדה, במרקם מדויק ובטעם נקי. מטבל הצ'ימצ'ורי, שאנחנו מוסיפים כדרך הארגנטינאים, מחדד את טעמי הבשר ומוסיף להם עקצוץ פיקנטי. מפעם לפעם אנחנו עושים הפוגה לטובת ביס מרענן מהסלט הירוק או טעימה מתפוחי האדמה הפריכים שבצד, וחוזרים למלאכה.

לבסוף אנחנו נאנחים בסיפוק. הילד גמר יפה הכל מהצלחת, אז מגיע לו קינוח. פלאן ריבת-חלב במתיקות מתונה, יחד עם קנקן תה יסמין, הם בדיוק מה שהיינו צריכים. אמא וגוזל חוזרים מרוצים אל הקן.

אל גאוצ'ו
שד' רוטשילד, ת''א
03-5104777