Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת צל הים

קצין וג'נטלמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הצלעות היו רכות, עשירות בטעם וניכר שהן טריות מאוד. לצד המנה שלי הוצע רוטב פלפלת שהשלים את הטעם השומני של הצלעות והדגיש את ניחוח העישון על הגריל. נועם טרף את סטייק האנטריקוט...'' דניאל לוין הולך עד הסוף בצל הים

במסורת הבריטית מילה זו מילה והתחייבות היא ההתחייבות. לומר לבריטי שהוא לא עמד במילה שלו, יהיה העלבון הכי מר. אבל כמו תה עם לימון ומבטא מצחיק, המנדט הבריטי לא הצליח להעביר לנו את החשיבות הדרמטית של הבטחות. לא ברור למה אבל המיתוס האירופאי של ''קצין וג'נטלמן'' לא תפס אצלנו הישראלים.
אבל נועם הוא מאותם יחיד סגולה שתמיד יעמדו במילה שלהם, ולא ינוחו עד שהם לא ישלימו את המשימה.
גם כשניצחתי אותו בהתערבות (הפרטים שמורים במערכת), העלבון היחידי מבחינתו היה לא למלא את ההתחייבות שלו – ארוחת בשרים משובחת.
בהתחלה הייתי משוכנע שהוא מתכוון להוציא את המנגל מהמחסן, אבל הכיוון היה שונה – ''עוד חמש דקות אני אצלך, נוסעים לאכול על הטיילת''. בדרך נועם עדכן אותי שהוא כבר הזמין מקום ב''צל הים'', מסעדה שמבוססת על גריל בשרים ודגים טריים, כך שהוא לא סוטה מהתוכנית המקורית.

בשעות הערב המסעדה נשטפת בבריזה קרירה ומרעננת שנושבת דרך המרפסת הרחבה אל תוך המסעדה. התאורה הרכה משרה אווירה רגועה ואלגנטית שכאילו הגיעה מעבר לים עם הבריזה. אפילו מספר אוהדים שלגמו בירה וצפו במשחק כדורגל, נראו כאילו נלקחו מפאב אירופאי טיפוסי. בצעד בוטח נועם פנה לכיוון השולחן שנשמר עבורנו ומיהר להזמין מהמלצרית שתי כוסות של הר חרמון אדום, של יקבי ירדן.
מבלי להתבלבל נועם הרים את הכוס שלו לחיי ''התערבויות ובשרים''. בדיוק מושלם הוגשו לשולחן שמונה סלטים ביתיים –חומוס, סלט עגבניות חריף, חצילים בטחינה, חצילים בצ'ילי, סלט כרוב אדום ועוד. הכרזנו יחד שהכבד הקצוץ הנימוח הוא הסלט המצטיין להערב, במיוחד בשילוב עם לחם הבית שהוגש לליווי הסלטים.

לאחר דיון קצר ביקשנו מהמלצרית החייכנית לפתוח בנקניקיות מרגז, שהעלו ריח מעורר תאבון והיו עסיסיות ופיקנטיות במידה. מבחינת נועם, נקניקיות זה לילדים ולכן הוא הזמין כבד עוף, שהגיע עם בצל מטוגן ושקדים קלויים. הנקניקיות והכבד הן לא מנות קטנות ויחד עם הסלטים הן היוו איום ממשי על היכולת שלנו לאכול גם מנה עיקרית.
למרות הרעב, ריבוי האפשרויות בתפריט הקשה על קבלת ההחלטות שלנו. האפשרויות נעו בין המבורגר 250 גרם בלחמניה ועד פילה רוסיני. הבעיה נפתרה במהירות בעזרת המלצרית שהמליצה על סטייק אנטריקוט וצלעות כבש.

בחרתי בצלעות הטלה שהוגשו על מצע של חסה ובליווי תפוחי אדמה אפויים בתנור. הצלעות היו רכות, עשרות בטעם וניכר שהן טריות מאוד. לצד המנה שלי הוצע רוטב פלפלת שהשלים את הטעם השומני של הצלעות והדגיש את ניחוח העישון על הגריל. נועם טרף את סטייק האנטריקוט, שיושן ברטבי הבית, אבל עד שהתפניתי לשאול איך המנה שלו, ראיתי צלחת כמעט ריקה. בהערת אגב הוא ציין, שרוטב פירות היער שהוגש לצד הסטייק שלו הלם את המנה מאוד. היין ששתינו היה נהדר, בעל טעם דומיננטי שהתאים מאוד לבשרים.

רק כששנינו שחררנו אנחה שמבטאת בטן מלאה שצריכה לנוח, הבחנו במוזיקה הטובה והרגועה שהתנגנה במסעדה. לאחר ששרירי הבטן סיימו לעבוד קשה היינו מוכנים לשלב לא פחות חשוב בארוחה – הקינוח. כמו שכל אחד יודע, הפינאלה של כל ארוחה הוא שמשאיר בך את הרושם החזק ביותר ולא פחות חשוב – את הטעם שאיתו הולכים הביתה.
מכיוון שמדובר במסעדה כשרה, נועם בחר בוולקנו – עוגת שוקולד עם לבה חמה עם מילוי שהיה מתוק ביותר. אני הזמנתי פרוסות אבטיח שהיו מתוקות ומרעננות. אחרי מנות בשר כבדות אין בעיני מנה מושלמת יותר מאבטיח קר לסיום הערב.

הרושם כללי מארוחה בצל הים הוא של ''ללכת עד הסוף''. השירות הנעים שחיבר את המרכיבים הנכונים - המיקום, העיצוב, איכות הבשרים יחד עם כשרות, עשה את העבודה חד וחלק. יצאתי לטיילת עם רושם חזק של חוסר התפשרות בהחלטה לקיים התחייבות של ג'נטלמן.

צל הים
טיילת- הרברט סמואל 76, תל אביב
03-5101575