Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול> המלצה על סדנת בישול של Spices

ספייס אפ יור לייף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''השפית מורן רוטמן החלה לשלוף מן המטבח מנה אחר מנה: מרק קרם ערמונים עם גבינת עזים, קולי פלפלים, פרחי קישוא ממולאים בתערובת גבינות...'' נעמה הלוי לומדת להכין מאכלים לאירוח קליל וטעים בסדנה של Spices כלים וטעמים

''Spices כלים וטעמים'' היא רשת חנויות המציעה את כל הדרוש בתחומי הבישול, האפייה והאירוח: כלים, אביזרים, חומרי גלם לבישול, תבלינים, תערובות קפה וחליטות תה, מוצרים של מטבחי עמים, מדף נרחב להשבחת מאפים ומנות אחרונות ופינת ספרות מקצועית. ב-Spices מתקיימות גם סדנאות בישול בהן ניתן להיחשף למטבחים חדשים וחוויתיים כגון בישולי גורמה, בישולי עמים, אפייה וקונדיטוריה, ועוד.

בסדנה מעניינת שהתקיימה מעט לפני חג השבועות, נחשפנו לעולם היין ולמדנו גם על גבינות עזים, על גבינות בכלל ועל דרכים לאירוח קליל וטעים הבנוי במיוחד לעונת הקיץ הבאה עלינו לטובה.
הסדנה נפתחה בהרצאתו של תמיר ארצי מיקב טוליפ על יינות לבנים ואדומים, דרכי הכנת היין והתאמתו למנות. יקב טוליפ קיים משנת 2003 והוא מייצר יינות מכמה סוגי ענבים, אשר גדלים בכמה כרמים. אחד מסוגי הענבים הבולטים בכרמים הוא קברנה סוביניון, כאשר בכל יקב, הסביר תמיר, מתקבל יין שונה וזאת גם כאשר מכינים אותו מאותו סוג של ענב.

היין הראשון שטעמנו היה יין לבן שנקרא - טוליפ לבן (white tulip) משנת 2008. יין זה עשוי משני סוגי ענבים: גוורצטרמינר, המוסיף מעט מתיקות ליין, וסוביניון בלאן. את היינות הלבנים בדרך כלל לא נהוג לשמור תקופות ארוכות ועדיף לשתות אותם כעבור תקופה קצרה, יחסית, מהקניה. יינות נוספים שטעמנו: מרלו ו- Just קברנה סוביניון 2007 - יין אדום שקיבל גם מדליית זהב בתחרות ה- ''best value''. מחירי היינות נוחים מאוד, את היין הזוכה, לדוגמה, ניתן לקנות במחיר של 76 ₪ ואילו את היין הלבן במחיר של 65 ₪. את היינות ניתן להשיג בחנות של ספייסס.
חשוב לציין כי את כל היינות יש לשמור בטמפרטורה קרירה, ולאחר שפותחים בקבוק יין יש לשתותו במהלך ארבעת הימים הבאים (אין ברירה...).

במהלך הרצאתו של תמיר, קיבלנו מזטים קטנים וטעימים שהכינה שפית שהתמקמה בעמדת הבישול מאחוריו: סלט פסטה קר ושיפודי גבינת בריננזה אפויים, עטופים בקדאיף עם כדור אבטיח ורוטב פסטו. גם את השפית עמדנו לפגוש לאחר החלק הראשון של הערב, לסדנת מנות ראשונות ומזטים לאירוח.

הבאה בתור אחרי תמיר הייתה נעמי, גבנית ממושב סלעית. ב''גבינות נעמי'' ניתן לרכוש גבינות עזים שונות וטעימות כדוגמת לבנה, גבינות צהובות, גבינה קשה וטעימה שנקראת ''גדיה'', או משקאות מחלב עזים: יוגורט עזים טבעי או עם סילאן, אותו גם טעמנו בסדנה. גם את הגבינות של נעמי ניתן להשיג אצל ספייסס.

לאחר הפסקה קצרה, התחילה חגיגת אוכל רצינית. השפית מורן רוטמן החלה לשלוף מן המטבח מנה אחר מנה: מרק קרם ערמונים עם גבינת עזים, פסטה עם קרם ערמונים, קולי (מעין רוטב) פלפלים, רוטב בשמל (חמאה, קמח ושמנת) ופרמז'ן בתנור, פסטה ברוטב שמנת-פרמז'ן, פרחי קישוא ממולאים בתערובת של גבינות (פרח קישוא הוא בצבעים יפים של כתום-אדום ו''גבעולו'' הוא הקישוא הצעיר עצמו), עטופים בבצק ומוגשים עם קולי פלפלים, תערובת של גבינת מנצ'גו הספרדית, ענבים, צימוקי עגבניות שרי, אגוזי ברזיל וצימוקי זיתים בפסטו ושתי מנות מיוחדות ומעניינות במיוחד: האני (דבש)-צ'ינו מרווה וקרוסטיני סנט-מור: בגט צלוי בתנור כשעליו פרוסה של גבינת סנט-מור הצרפתית, המונח בתערובת מפתיעה בפשטותה ובטעמה המיוחד של חלב, דבש ומרווה, ומנת וופל בלגי עם איולי, ארטישוק וגבינה.

היה ערב מהנה מאוד, שלא לדבר על משמין ביותר, אבל מי חושב על הקלוריות כשהוא מוקף ביינות ומנות פשוטות ומהנות של גבינות, ירקות ופירות לאירוח קיצי מרענן?!

Spices כלים וטעמים
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, ת''א
03-6475555

ביל''ו סנטר, קרית עקרון
08-9455223

אלטלף 1, אזור התעשייה, יהוד
03-6326320