Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> המלצה על מסעדת סובה

לאכול לסובה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פתחנו בשיפודי סלמון בטמפורה שהיו שזופים ושמנמנים מבחוץ וחושפים נתחי סלמון רכים ועסיסיים להפליא שהתחבאו בפנים...'' אדווה גן סתיו משתפת אותנו בחמש עובדות מעניינות על אטריות ואוכלת לשובע בסובה

יאיר לפיד, פרשת לטובת חדשות ערוץ 2? בעיה שלך. הנה חמש עובדות שלא ידעתם על סובה:
1. סובה היא אטריה יפנית.
2. סובה עשויה בדרך כלל מקמח כוסמת (בספר שלי מה שנשמע כמו קללה בטוח לא טעים).
3. ככל שעולה אחוז קמח הכוסמת בסובה, כך היא נחשבת ביפן לאיכותית יותר.
4. סובה מוגשת ביפן באותה המידה בדוכני מזון ברחוב כמו במסעדות יוקרה.
5. אם ברצונך לעמוד בכללי הנימוס הבסיסיים, עליך לאכול את הסובה שלך ברעש ניכר תוך שאיבות רבות משמעות.
אה, והנה עוד עובדה אחת: סובה היא מסעדה יפנית באזור התעשיה פולג בנתניה.

מלצר אדיב מאוד הגיש לנו מנות פתיחה חביבות בדמות חמוצים וצ'יפס תיאלנדיים. החמוצים היו שילוב חמוץ-מתוק-טעים של כרוב וגזר והצ'יפס היו איטריות אורז (אחותה השדופה של הסובה) מטוגנות.

פתחנו בשיפודי סלמון בטמפורה שהיו שזופים ושמנמנים מבחוץ וחושפים נתחי סלמון רכים ועסיסיים להפליא שהתחבאו בפנים. לצידם, מנת שיפודי עוף סאטה בחמאת בוטנים, חלב קוקוס וקארי שהראתה לנו בפעם השניה הערב שבמטבח של סובה יודעים לטפל בנתחים מועדים לפורענות כדוגמת חזה עוף וסלמון שקופצים חיש מהר ובשמחה לקטגוריית מאכלי החנק הידועים גם בשם "אוי, אכלתי קרטון".

עד לבוא העיקריות דגמנו קומבינציה קטנה של סושי מוצלח, שלא ירשם בספרי ההיסטוריה שישבתי במסעדה המתמחה במאכלי המזרח הרחוק ולא טעמתי סושי. זה עניין של אחריות אישית, אתם יודעים.
המנות העיקריות, שהיו רחבות ידיים ולב, היו מאקי סובה – איטריות (מי שהקשיב בתחילת השיעור יודע...) עם נתחי בקר, נבטים, כרוב, גזר ובצל שהוקפצו יחד ונתחוני עוף באגוזי קשיו – נתחוני עוף בטמפורה מוקפצים בסויה וירקות עם שלל אגוזי קשיו קלויים ולצד פתאי ירקות משובח.

בקינוחים כמעט הלכנו על האננס המטוגן הישן והטוב אך בחרנו בפירמידת שוקולד ואגוזים. כבודן של הפירמידות במקומן מונח, אפילו עשיתי שם טיול מוצלח במיוחד, אבל בפעם הבאה אני עם האננס (ולמה בכל פעם שאני אומרת אננס אני חושבת על הגמר של הישרדות??).

סובה
המחשב 1, א'''ת חדש פולג, נתניה
09-8644777