Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על שליו ביער

שלווים ביער


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה עיקרית החלטתי להמשיך בקו של דגים והזמנתי פילה סלמון – הפילה שלי הגיע על מצע של רוטב קונפי שום וציר ים מלווה בשעועית שחורה, טרטר סלמון וקדאיף. מנה מלאה ביצירתיות...'' אורלי פרש אזולאי ובן זוגה מרגישים שלווים ביער

לאחר ניתוח קטנטן ותקופת החלמה ארוכה (מדי) הוצאתי את בן זוגי שיחיה מהבית לארוחת ערב בחוץ. אתם וודאי יודעים שבעת שהגבר חולה הילד הקטן שבו יוצא החוצה, משווע לטיפול אימהי ופינוקים אינספור. אז זהו, נמאס לי להיות מטפלת, מבשלת ומדיחת כלים. הערב אני רוצה שיפנקו אותי ובגדול. אז הלכתי על הטופ שבטופ- שלו ביער.

שלו ביער היא אחת המסעדות הממוקמות במקום הפסטורלי ביותר במדינה- המסעדה המטופחת שוכנת בלב יער השומרים ונראה למי שמגיע לראשונה כאילו הגיע לבית מהאגדות. רבות עוד יסופר על האוכל שמגישים בבית אגדתי זה. כבר בכניסה פגשנו את רוני, בעלת המסעדה החייכנית, שהניצוץ שיש לה בעיניים מספר הכל על רגשותיה ומחויבותה ללקוחות ולמקום. אירועי בוטיק משפחתיים ועסקיים נערכים במקום. החצר הקסומה והגדולה שמקיפה את המסעדה נותנת מענה לילדים ולמשפחות הסועדות את ליבן בשבתות ובכלל, יש גם מנות מיוחדות לילדים. בשלו ביער חשבו על כולם.

בן זוגי ואני התיישבנו ליד הקמין, למרות מזג האוויר האביבי שאינו מצריך זאת. מין קטע כזה שכשיש קמין אנחנו מתיישבים לידו, יש בזה משהו מאד רומנטי... מבלי לבזבז זמן, שקענו לתוך התפריט והזמנו את המנות הראשונות. אני הזמנתי קבבוני דגים על צזיקי עגבניות וקובי הזמין רביולי גמבה במילוי סלט סרטנים ורביולי עשבי תיבול במילוי עגבניות קונפי. הקבבונים שלי הגיעו מדיפים ניחוח של דג טרי וטעמם עדין ואיכותי. צזיקי העגבניות הקר שמתחת לקבבוני הדגים היווה ניגוד מושלם לקבבונים הלוהטים. הרביולי של קובי הגיעו בשני צבעים, מונחים על רוטב ציר ים ומרווה, נחתכים בקלות ועסיסיים במילויים המיוחד. בעוד פיותינו מלאים ומגרוננו עולים קולות גרגור של הנאה חשבתי: מה צריך יותר מזה?!

למנה עיקרית החלטתי להמשיך בקו של דגים והזמנתי פילה סלמון – הפילה שלי הגיע על מצע של רוטב קונפי שום וציר ים מלווה בשעועית שחורה, טרטר סלמון וקדאיף. מנה מלאה ביצירתיות ובטעמים מעודנים. על אף ששילוב המרכיבים נראה לי מוזר בתחילה, הכל השתלב נהדר והיה טעים להפליא. קובי הזמין פרגית צלויה שהוגשה עם לאפה מקמח מלא, חציל קלוי וירקות טריים כל זה ברוטב סילאן-הל מתקתק. מנה מושלמת לאנשים כמו קובי שאוהבים את שילוב הטעם המתקתק במנה שלהם.

התרווחנו בכיסאותינו הנוחים שבעים, נינוחים ומחויכים מההרמוניה של האוכל שהוגש לנו ברוב כבוד והדר. לא התלבטנו רבות לגבי הקינוח והחלטנו ללכת על משהו שוקולדי- טארט שוקולד שהשכבה הראשונה שלו אפויה והשנייה עשויה ממרקיז שוקולד איכותי ונימוח בפה ברוטב גאנש ג'נדויה. מתיקות השוקולד הפכה את חיוכינו לצחוקים רועמים בעוד אנו נזכרים בפרסומת המפורסמת ''למה מגיע לנו כל הטוב הזה?''.

בסיום הארוחה הכנתי את ערימת המזומנים שהכנתי מראש ושיערתי שבארוחה כזו אני הולכת להיפרד מסכום כסף גדול. הפתעתי הייתה רבה כשהגיע החשבון והסכום שהיה רשום בו היה סכום סביר בהחלט ולא יקר כפי שציפיתי. רוני, בעלת המקום, ראתה את הבעת פניי המופתעת ואמרה שלאנשים נדמה שלהגיע לשלו ביער משמע להכין ''משכנתא''. אז למרות שהכנתי משכנתא חזרתי עם רובה הביתה וגם עם הבעל שכבר שכח שחצי שעה קודם הוא היה בריא והחל להיאנח ברכב שוב. אולי הוא מצפה שמחר אביא אותו שוב לשלו ביער. ולמה לא בעצם?!
שלו ביער
שיכון אלה 2, פינת השומרים, קרית טבעון
04-9831837, 054-8196191