''המנה, שהיוותה עבור אוכל בשר כמוני נקודת ציון בארוחה, הייתה רביולי פרומעז שבושל כהלכה ברוטב עגבניות ביתי וסמיך...'' דניאל לוין ביקר ב - Mc2
, בביתן אהרן, והופתע לגלות כמה מנות צמחוניות יכולות להיות טעימות, מפתות ומגרות
כמה שלא ניסינו להיפגש – לא יצא. מאז שעברתי לתל אביב נהיה מאוד קשה לפגוש חברים מהצפון. אז רגע לפני מבחני סוף השנה, הצלחתי להגיע לפשרה עם רוני: נמדוד היכן הוא האמצע בין חיפה לתל אביב ושם ניפגש. האמת שזה יוצא קצת מצפון לחדרה, אבל רימיתי קצת כדי לקחת אותה ל- Mc2.
העובדה שגרמה לי לעגל פינות כדי שנפגש ב Mc2 היא שרוני קליינטית לא פשוטה – מצד אחד צמחונית (המסעדה צמחונית-אורגנית) ומצד שני כמעט לא אוכלת בחוץ מרוב שהיא שונאת נפילות (מסעדת שף לכל דבר). בפעם הקודמת שאכלתי זו הייתה ארוחת הבוקר, אך הצוות כל הזמן המליץ על ארוחת השף שבנויה כארוחת טעימות.
המבנה העתיק בו שוכנת המסעדה מתאפיין בקוים נקיים ואלגנטיים, עיצוב שמקבל חיזוק בדמות שיריו של לאונרד כהן שמילאו את החלל.
התישבנו בשולחן רחב ידיים ומיד הוגשה לנו המנה הראשונה מתוך שמונה – סלט קינואה עם ג'ינג'ר, עשבי תיבול ומשמשים. למנה היה אפקט מרענן, בעיקר בזכות החיבור המפתיע בין הג'ינג'ר והמשמשים המתוקים, שלא האפילו על הקינואה. לצד סלט הקינואה נמזג לנו יין מרלו של ''קאזה דה מיטש'' שהיה ליווי מצוין למנות שהוגשו לאורך כל הארוחה.
המנה השנייה הייתה סילבר נודלס – אטריות שעועית שקופות ומתוקות שנפוצות במזרח הרחוק. הסלט התאפיין בטעמים לא שגרתיים בעיקר בזכות הג'ינג'ר הכבוש, המלפפונים, אגוזים קצוצים, כוסברה וצ'ילי. האטריות נמסו לאיטן בפה והשאירו ארומה מתוקה עם מעט חמצמצות.
לאחר מכן הוגש מרק טרטור, שמלבד יוגורט הכיל מלפפונים, עירית, מלח ופלפל. למרות המינימליסטיות של המנה הסכמנו שהיא טובה וקלילה.
המנה שהכי דמתה לסלט כמו שרוני הצמחונית מכירה, הייתה סלט הרוקט. הסלט כלל עלי בייבי, זיתים, טופו ורוטב ויניגרט מעולה. לצד הסלט הוגשה פרוסת פוקאצ'ה קלויה עם זעתר, שהייתה הפתרון המושלם לרוטב שנותר בצלחת. סלט נוסף ומקורי הכיל עדשים, תמרים, כוסברה, כרישה ומגוון עשבי תיבול. אוהבי כוסברה כמוני יהנו מאוד מהסלט הזה.
הפוקאצ'ה שהגיע ישר מן התנור הדיפה את הניחוח הממכר של לחם טרי והייתה רכה ובשרנית שאין לתאר. לצידה הוגשו חמישה מטבלים תוצרת בית: ממרח פלפלים בעל טעם עוצמתי ומדהים, גבינת פטה ושקדים, פסטו, מרדומה (או מטבוחה, תלוי בעדה) חריפה וטפנד זיתים.
אני לא זוכר שהזדמן לי לראות את רוני כל כך מאושרת מההיצע ומהטעם של המטבח הצמחוני. ההתרגשות שלה רק גברה כשהמלצרית בישרה לנו שאנו עוברים למנות ה''עיקריות'' בארוחה.
הצלחת שהוגשה לנו הכילה שלוש מנות שעל אף השוני השתלבו היטב – טמפורה זוקיני, ניוקי ערמונים וקולורבי חלוט. למרות שהניוקי היו נימוחים ובושלו ברוטב קרמי משגע, דווקא הקולורבי התבלט לטובה. רוני התענגה על השורש הלא פופולרי שהוגש רך והיה מלא טעמים עדינים, בין השאר בזכות השילוב המוצלח עם הרוטב של הניוקי.
המנה שהיוותה עבור אוכל בשר כמוני נקודת ציון בארוחה, הייתה רביולי הפרומעז שבושל כהלכה ברוטב עגבניות בייתי וסמיך. הרביולי הוגשו עם קונפי עגבניות שרי, תרד, זיתי קלמטה ובזיליקום.
האיכות במנה זו הודגשה דווקא משום שלא מדובר בשילוב מקורי או בפרשנות חדשנית למטבח האיטלקי, אלא במנה מוקפדת מאוד שהתבססה על רכיבים טריים. לצד הרביולי הוגש ריזוטו ברוקולי עם טופו טריאקי.
הקינוח לארוחה הנפלאה הזו הורכב ממספר חלקים: עוגת תפוחי עץ מעולה עם בצק פריך, שוט מוס שוקולד סמיך ועוגת גבינה קלאסית עם פירורים. שלושה טרטלטים חביבים שהוגשו היו בטעמי קפה, שוקולד ולימון.
אולם גולת הכותרת של הקינוח הייתה גלידת קוקוס עם קדאיף ובוטנים. מעל לגלידה היה לא פחות מטחינה גולמית – שילוב טעמים אמיץ ומבריק שהוכיח את עצמו והפך את המנה הזו לחיבור בלתי אפשרי בין המזרח האורינטלי לקוקוס הטרופי.
כשסיימנו לאכול את פרוסות האבטיח הטרי, רוני סיננה לעברי הצעה להתחיל להיות צמחוני. ''אתה רואה, זה לא כל כך קשה''. ''זה לא קשה ואפילו יכול להיות תענוג'', השבתי, ''אם יש לך שף במטבח''.
Mc2
בית הראשונים, הבית הגדול, ביתן אהרן
09-8665662
-
מגוון רחב של סלטים
-
"אתה רואה, זה לא קשה להיות צמחוני"
-
עוגת תפוחי עץ מעולה עם בצק פריך
-
עוגת גבינה קלאסית עם פירורים