Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ביקורת על מסעדת אונייגין

היסטוריה רוסית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''המשקה המככב במקום הוא הוודקה כמובן. אבל באונייגין לא חייבים להסתפק רק בוודקה, יש גם בר אלכוהול עשיר ומרתף יין משובח...'' יובל בלנקובסקי מספר שכשנכנסים לאונייגין בת''א, מיד מבינים שלא מדובר ב''עוד מסעדה''

מיד כשנכנסים למסעדת אונייגין, מבינים שלא מדובר בעוד מסעדה. המפיות השחורות על השולחנות ותאי הישיבה היוקרתיים החבויים בפינות המסעדה, מעבירים לך מיד את התחושה שמדובר במסעדה ממקום אחר.
ואכן אונייגין מבטיחה ומקיימת- מטבח רוסי עילי, השואב השראה מהתפריטים של האצולה הרוסית בראשית המאה הקודמת.
לצד העיצוב המהפנט של המקום, קיים תפריט ייחודי שלא תמצאו כדוגמתו באף מסעדה אחרת בארץ. המטבח הרוסי הגבוה הושפע רבות, איך לא, מהמטבח הצרפתי. התוצאה הסופית היא מנות שמושפעות מחומרי הגלם המקומיים של רוסיה ומהבישול הרוסי הכפרי, שעובר פרשנות והתאמה לבישול עילי צרפתי.

לצד האוכל, המשקה המככב במקום הוא הוודקה כמובן. הוודקה מתאימה כמשקה פתיחה, לצד המנות וגם לאחר הארוחה. אבל באונייגין לא חייבים להסתפק רק בוודקה, יש גם בר אלכוהול עשיר ומרתף יין משובח שמחזיק ממיטב יינות הארץ. בכלל, התפריט של אונייגין עושה חשק לבקר בה שוב, רק בכדי לטעום את כל המנות המיוחדות, כגון ''אושיצה'' - מרק דגים המבוסס על דג החידקן הרוסי שביציו נחשבות לקוויאר שחור משובח, או סלט שכבות של ירקות מבושלים, דג הרינג, ביצים קשות ומיונז, או פטריות יער כבושות בנוסח רוסי- מנה ששום ארוחה רוסית מפוארת לא יכולה להתקיים בלעדיה.

מיד כשהתיישבנו, חברי ואני, לשולחן, ניגש אלינו מלצר אדיב. אגב, כל המלצרים באונייגין הם דוברי עברית ורוסית שוטפת, כך שתוכלו להרגיש בבית בכל מקרה. המלצר הפליג בידענות וידע להסביר על כל מנה, על אופייה וייחודה. בכלל, השירות באונייגין תואם את העיצוב והוא מוקפד, אדיב ונעים בדיוק במידה.

למנות הראשונות הזמנתי מרק בורשט- מיד כשאוכלים מרק בורשט חמצמץ, המבוסס על סלק, מבינים שבעצם כולנו די קרובים אחד לשני ושאפשר למצוא את הקשר בין מרק הבורשט החמצמץ והריחני שהגיע לשולחני לבין הקובה סלק אדום שרואים במבחר המסעדות בארץ. למרק הבורשט התלוותה צלוחית עם שיני שום קלופות חיות- כך אוכלים זאת במקור וכך אוכלים זאת באונייגין. המרק היה מעולה, אני חייב לציין שהתחברתי לשורשים הרומניים שלי מאוד בקלות בעקבות המרק הנהדר הזה. מנה ראשונה נוספת שהזמנו היא ''פלמיני'' ממולאים בבשר ופטריות. הפלמיני הם כיסוני בצק מבושלים, מעין קרפעלך. הבצק הנהדר שלהם היה נימוח במידה והמילוי היה טעים, מגרה ועשיר בטעמים. המנה, אגב, הייתה נדיבה מאוד ביחס למנה ראשונה - קחו זאת בחשבון.

למרות המנות הראשונות הנדיבות, לא יכולתי להתאפק והזמנתי גם את מנת ''לשון הספרות של פושיקין''. המנה מבוססת על לשון של פרה וכמו תמיד, להגיש את הבשר המחוספס של הלשון כמנה עדינה זו משימה מורכבת מאוד. נאמן לאידיאולוגיה של ''לשון עושים טוב מאוד או שלא עושים בכלל'', הלשון של אונייגין עברה את המבחן בהצלחה. מדובר במעדן אמיתי שכל חובב לשון צריך לנסות וגם עבור מי שנרתע בדרך כלל - זו ההזדמנות לחוויה מתקנת. מיותר לציין שבאונייגין מקפידים גם על הגשה מסוגנת בהתאם לרוח המקום, כך שכל מנה היא גם חגיגה לעיניים ולא רק לחייך. הצלחות, בחירת הסכו''ם והכלים מלמדים שהושקעה מחשבה בכל פרט ופרט במסעדה.

מכאן המשכנו למנות העיקריות, שיפודי דג החידקן מהים הכספי ו''עוף טבקה''- עופיון מושטח על מגש ברזל המוגש עם רוטב עגבניות פיקנטי. לשולחננו הגיעו שתי צלחות מרשימות- שני שיפודי ענק של נתחי דג חידקן ולידם רוטב מתקתק שלדעת חברי לסעודה הוסיף טעם למנה. אני, שנרתע בדרך כלל ממתוק ובייחוד במנות עיקריות, העדפתי לוותר עליו. שיפודי הדג לכשעצמם היו מעולים ומעוררי השראה. הנתחים היו בעלי מרקם בשרני ותובלו בעדינות בלימון ובמלח גס. מבחינתי היתה זו מנה מושלמת כמות שהיא, מנה שנותנת לבשר הדג המשובח לדבר ולא מפריעה לו. העופיון של חברי התגלה גם הוא כמנה מנצחת. הבשר הרך של העופיון ספג טעמים נהדרים בתהליך הצלייה, ורוטב העגבניות הפיקנטי רק הוסיף לו נדבך של עניין וטעם. לתוספות למנות העיקריות בקושי הגענו מפאת השובע ועל כן גם לא טעמנו מן הקינוחים.

אני ממליץ בחום רב להגיע לאונייגין, ראשית בגלל האווירה ושנית בגלל האוכל המיוחד והמושקע. זהו שילוב מנצח ומסעדה שארוחה בה היא יותר מחוויה קולינרית- היא חוויה תרבותית בלתי נשכחת.
אונייגין
יהודה הלוי 87, ת''א
077-5587087