Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> גלי בן נון מבקרת בדלאל

תודה שטסתם דלאל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה עיקרית, אני לוקחת סינטה בקר, עשוי בצורה מושלמת, המוגש עם רוטב פנטסטי של ציר בקר ויין אדום, ובטטה צלויה על מלח ברוטב טריאקי וטחינה...'' גלי בן נון מגיעה (לאחר זמן רב) להסכמה מוחלטת עם אחיה עמית בדלאל

היחסים ביני לבין עמית יכולים להוות נושא למחקר תרבותי רב היקף ומרובה דיסציפלינות, במהלכו ינסו מיטב הגנטיקאים, הפסיכולוגים, הסוציולוגים והאנתרופולוגים להבין כיצד יצאו מאותה בריכת ד.נ.א ומאותה סביבת גידול שני טיפוסים שונים כל כך. למעשה, אי ההסכמה ביני לבין אחי רחב ומקיף כל כך, שאפילו לתאם פגישה קשה לנו – החל מרמת הזמנים (עמית חי באזור זמן קצת שונה משאר העולם( וכלה ברמת המקום. פלא הוא בעיני איך הצלחנו להגיע, בזמן ובחתיכה אחת, למסעדת דלאל. אבל עובדה שהצלחנו. וזו הייתה התחלה טובה לצהריים של הצלחות.

התחלנו עם סיבוב קטן במקום. מסעדת דלאל פועלת במתחם משוחזר בנווה צדק מזה כשנה וחצי, וכוללת מספר חללי הסעדה נפרדים, פטיו מקורה, בר שיש המקיף את החצר הפנימית וריהוט קלאסי אקלקטי ומקסים. בהמשך הרחוב פועלת הקונדיטוריה של המקום, המציעה מבחר מרנין של מאפי בוקר, לחמים, גביניות, קרואסונים, עוגות בחושות, טארטים, אקלרים, טרופים, פאדג'ים, ולדברי רז, מנהל המתחם – גם את הרוגלעך הכי טובים בעולם (טעמתי. בהחלט בחמישייה הפותחת). בין לבין ניתן לערוך אירועים פרטיים, או סתם להגיע לבוקר של כיף באווירה הקסומה של נווה צדק.

תפריט המסעדה, עליו אמון השף גולן גורפינקל, מוגדר כמקומי עם נגיעות ים תיכוניות. ארוחות בוקר מוגשות פה עד 17:00, החל בשעה 12:00 מצטרף אליהן תפריט עסקי, ובשעות הצהריים של סוף השבוע מציעה המסעדה תפריט בראנץ'. הארוחה העסקית, אותה לקחנו אנחנו, כוללת מנות ראשונות לבחירה, מנות עיקריות לבחירה שלפיהן מתומחרת הארוחה (מ-69 עד 110 ₪), שתייה קלה וסלסלת לחמניות מהקונדיטוריה. על קפה ועוגה משלמים תוספת של 35 ₪, וכוס יין הבית – אותה לקחנו שנינו, ובשמחה – ניתן לקבל במחיר 15 ₪. וכך, לכוסו של עמית נמזג לה-טולייר, יין צרפתי ביבוא אישי הכולל בלנד של ארבעה זנים, ואני מקבלת סוביניון בלאן של ברינג'ר.

המנות הראשונות מגיעות עם הלחמניות הטעימות-טעימות של דלאל. עמית מקבל פרוסות דקיקות של קרפצ'יו בקר, עם פרמז'ן ושמן צ'יפוטלה, כשאת התיבול הדומיננטי של הבשר, המשולב עם מליחות הגבינה, שוברת סלסה עגבניות מעודנת. אני מקבלת ערימה קטנה ומעוצבת היטב של קוביות טרטר דג ים וסלמון ביוגורט. מנה חמצמצה ועשירה, בה מורגשים היטב הלימון ועשבי התיבול.

למנה עיקרית, אני לוקחת סינטה בקר, עשוי בצורה מושלמת, המוגש עם רוטב פנטסטי של ציר בקר ויין אדום, ובטטה צלויה על מלח ברוטב טריאקי וטחינה. עמית מקבל מנה חורפית מעט יותר, של תבשיל זנב שור רך מאוד וחרפרף, מנמנם על קוסקוס ומרק ירקות. הוא מאתר במנה, לשמחתו כי רבה, עקבות של פלפל חריף. עוד הבדל בינינו – לו הוא גורם אושר, בדיוק במקום שלי הוא גורם להתעטש.
כמו תמיד, אני זאת שמתעקשת על קינוחים, בעוד שמבחינת עמית ניתן לקנח עם עוד סטייק. הפעם אני מנצחת, ואנחנו מקבלים מנה מתוקה וכבדה של פונדנט שוקולד ומנה מתוקה וקלילה של סלט תותים חתוך גס, עם רסיסי אגוזים, על בסיס עוגיית פיננסייר שקדים וגבינת מסקרפונה. עמית מבסוט עד כדי כך שהוא מוכן להודות שצדקתי שהתעקשתי על קינוח, וגם שהתעקשתי על דלאל באופן כללי.

בדרך החוצה הוא אומר שהמסעדה הזאת יכולה להיות מושלמת לדייט – רומנטית, מוקפדת, לא פלצנית מדי, עם אוכל טוב ומחירים שפויים לחלוטין. לראשונה מזה זמן רב יש בינינו הסכמה מוחלטת. ניצחון!
דלאל
שבזי 10, נווה צדק
03-5109292