Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אדווה גן סתיו מבקרת באל גאוצ'ו

אל גאוצ'ו מול הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אנחנו לוקחות את הזמן. בבשר, כמו ברוב הדברים הטובים בחיים, לא צריך להאיץ. המנגל הפרטי שלנו על השולחן שומר את הכל חם ומבעבע...'' אדווה גן סתיו מבקרת באל גאוצ'ו, השוכנת במלון כרמל, המשקיף אל מרחבי הים הכחול

אני אוהבת אנשים עם חשיבה לטווח ארוך. מי שהחליט למקם את אל גאוצ'ו נתניה דווקא בקומת הקרקע של מלון כרמל הצופה אל הים, הוא מישהו כזה.
מי שידע לצפות שבשעה אחת לפנות בוקר, בסיומה של ארוחה רצופת תענוגות בחברה מענגת אף יותר, אצא אל הלילה הקפוא והדבר האחרון שיתחשק לי לעשות זה לנהוג הביתה – זה מישהו עם חשיבה לטווח ארוך. מי שהשכיל למקם במרחק שתי קומות משולחן ארוחת הערב מיטה רחבה ורכה עם סדינים צחורים ונעימים – זה אדם עם חשיבה לטווח ארוך. (זה שהילדים מחכים בבית, הבוקר השגרתי מעבר לפינה ואין שום סיכוי שלא ישימו לב שנעלמנו – זה כבר לא בידיים שלו, יש גבול למה שבנאדם יכול לעשות).

כשלוש שעות לפני הצורך העז בכרית דמויית ענן פסענו י' ואני אל החלל רחב הידיים של המסעדה. האוירה מזמינה, המקום מרווח, הקיר המערבי עשוי כולו זכוכית והים (השחור, כרגע) פרוש לרגלינו.
שתי כוסיות קוקטייל חביב הונחו לפנינו והנעימו לנו את מלאכת הבחירה מתוך התפריט. החלטנו להתחיל עם נקניקיית צ'וריסו ארוכה ועסיסית, אמפנדס מצויין ממולא בשר בעל בצק פריך עדין ודק ומחבת לוחשת של פטריות שמפניון טריות מוקפצות בשום ושמן זית.

רונה המלצרית שלנו מטפלת בנו היטב ומרשימה בבקיאותה. תוך שהיא מספרת לנו שהיא עובדת במסעדה כבר שמונה שנים, מגיל 17 (!), היא מגישה לנו לחם טרי וחם מלווה בצ'ימיצ'ורי וסלט חצילים מעולה שטעמי הצליה על האש ניכרים בו היטב.
העיקריות שלנו מגיעות. לי' סטייק פילה במשקל 200 גרם שזכה למחמאות ולי, אנטרקוט טוב מאד במשקל 500 גרם (אותו פיצלו עבורי, קטני אמונה, ל-350 גרם ואחריהם עוד 150 גרם). ביקשנו לצד הבשר דואט צ'יפס תפוחי אדמה ובטטה בשום ופטרוזיליה ושיפוד ירקות שהיה מעולה וכלל חצאי עגבניות, בצלים ופלפלים אדומים צלויים.

אנחנו לוקחות את הזמן. בבשר, כמו ברוב הדברים הטובים בחיים, לא צריך להאיץ. המנגל הפרטי שלנו על השולחן שומר את הכל חם ומבעבע. כמה מאות גרמים מאוחר יותר (רובם שלי, אני חייבת להודות) י' אומרת שזה סוג של נס רפואי שהיא עדיין מצליחה לנשום ושאולי כדאי שנתקשר לאיזה ירחון מדעי. אני עניתי שאולי נחכה לאחרי הקינוחים, שזה יהיה אפילו יותר מרשים.
פלאן קרמל טוב וסורבה קוקוס פסיפלורה ותות הצעידו אותנו אל עבר הכרה אקדמית אוניברסלית ואנחנו, במקום ללחוץ על הספרה 2 במעלית יצאנו אל רוח הים המקפיאה. בפעם הבאה נישאר גם לארוחת בוקר.
אל גאוצ'ו
מלון כרמל, בן גוריון 1 , נתניה
09-8841263