Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> יובל בלנקובסקי מבקר ביקב של הנס שטרנבך

סיפורי הנס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הזמנו למנה עיקרית את המנה הצרפתית ''קוק או וה'', עוף ביין שהיה רך ועסיסי, בצבע סגלגל כהה, כמו יינות היקב של גדי....'' יובל בלנקובסקי ביקר ביקב הנס שטרנבך וזכה ליהנות משלושה דברים: מסעדה טובה, יקב משובח וטיול מהנה

יקב הנס שטרנבך מציע שילוב מקסים וייחודי שאין כמוהו כמעט בארץ. ביקור ביקב משובח שמלווה בארוחה טובה אל מול הנוף הקסום של גבעת ישעיהו. השילוב המופלא הזה של אוכל ויין טוב שמתרחש במצפה ישעיהו כבר קנה לו שם, ולכן אם אתם מתכננים לבא בשישי או בשבת ליקב ולאכול במסעדה אני ממליץ לכם להזמין מקום מראש, המסעדה הייתה מלאה.

את הביקור שלנו החלטנו להתחיל ביקב, פגשנו את גדי חקלאי בשלן ויינן. לגדי מספר חלקות כרם, את ה'ג'נבא' רזרב (היין נקרא על שם חירבה ערבית עתיקה הסמוכה לכרם) יין הדגל של היקב המיועד לשימור ארוך הוא עושה אך ורק מהענבים שהוא עצמו מגדל באזור. היין השני של היקב – 'נחל חכליל' מיועד לשתיה בטווח זמן קצר יותר והוא עשוי מענבים של גדי ומענבים של שכנים נוספים באזור. טעימה ממספר שנות בציר של היקב מגלה כי היינות של יקב הנס שטרנבך (היקב על שם אביו של גדי- הנס) הולכים ומשתבחים עם השנים. היינות עשויים בדמותו של גדי עזים, מחוספסים, בלתי מתחנפים ובעלי עושר של טעמים וריחות.

לאחר הביקור ביקב עברנו למסעדה הסמוכה השוכנת בבפטיו של ביתו של גדי. על התפריט אחראיים גדי ואשתו ויש גם עוד שני טבחים שמצטרפים בסופי השבוע. ''כל אחד עושה את מה שהוא אוהב לעשות מהתפריט'' אומר גדי ''היום בבוקר התחשק לי לעשות סלט הרינג'' הוא אמר, ומיד אני וחברי החלטנו שהארוחה תתחיל בהרינג- המנה היהודית האולטימטיבית לשבת בבוקר.

לאחר סלט ההרינג שהיה מעולה התחלנו לברר עם גדי על אופי המטבח שלו. זהו מטבח שקודם כל חובב אוכל טעים מכל סוג שהוא. הרבה מהסלטים ומהמנות מושפעות מהמטבח הפלסטיני שבעיני גדי (ואגב גם בעיני) הוא מטבח מצוין ועשיר בטעמים. כך לדוגמא טעמנו מרק עשבים, המבוסס על חמציצים ושאר עשבים מקומיים הגדלים בעונה. המרק שהגיע אלינו צהבהב - ירקרק בעל מרקם סמיך, ניחוח עשבוני וטעם עשיר וחמצמץ. מנה מצוינת מהמטבח הפלסטיני, מנה שלא תמצאו בכל מקום בארץ. גדי אגב הוסיף בידענות כי מרקי עשבים בסגנון כזה, ניתן למצוא בכל מדינות הים התיכון כולל גם בפרובאנס שבצרפת.

לצד מנות מהתפריט השאובות מהמטבח הפלסטיני, ישנם גם מנות רבות מהתפריט המבוססות על יינות היקב ושאובות השראה מהמטבח הצרפתי. הזמנו למנה עיקרית את המנה הצרפתית ''קוק או וה'' עוף ביין שהיה רך ועסיסי בצבע סגלגל כהה כמו יינות היקב של גדי. לאחריו הזמנו גם קדירת בקר עדולמית – קדרית בקר ברוטב יין. לא החמצנו גם את פלטת הבשרים הקרה במקום רוסטביף וברזואלה מבקר- נקניק בסגנון הרי האלפים של בשר מיובש שגדי מכין באהבה, כשהוא עוטף כל נתח ונתח של הבשר המיושן ביין המשובח שלו.

התפריט של יקב ''הנס שטרנבך'' טעים והיקב נהדר, אבל האמת היא שהחוויה הכללית של הביקור במקום היא שלם העולה על סך חלקיה. השילוב של ידענות האוכל, הטופוגרפיה של גדי עם היינות והמאכלים מעשי ידיו, כשהם נאכלים מול הנוף המקומי הפתוח, הם חוויה קולינרית ואנושית מרשימה ובלתי נשכחת.
הנס שטרנבך
גבעת ישעיהו 83, ד.נ. עמק האלה 99825, גבעת ישעיהו
02-9990162