Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קפה Y

Why בקפה Y?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לשולחננו הגיע שניצל ענקי, בכל מובן המילה. השניצל עשוי דק אבל בהחלט יכול להספיק לשני אנשים המשתוקקים לאכול. טעמו הזכיר טעם של שניצל ביתי וכל ביס העלה חוויה אחרת מתקופת הילדות...'' רונית טל סגרה חובות ישנים בקפה Y

יש לי חוב לחברתי לימור, חוב הנמשך כבר למעלה משנה. לימור היא עורכת דין המתמחה בתחום התעבורה (תמיד טוב שיש חברה שיכולה לעזור כשעושים טעות על הכביש). החלטתי ששנה היא טווח זמן מספיק ארוך למשוך את החוב ושהגיע הזמן לפרוע אותו. ''לאן נלך?'', שאלה לימור ואילו אני, שכבר הייתי מוכנה לשאלה, סיפרתי לה שעשיתי מבעוד מועד את המתמטיקה הפשוטה:
אנחנו צריכות מקום קרוב לת''א, שקט, עם אווירה ביתית וכמובן, הכי חשוב- אוכל טוב.
המסקנה: הולכים לקפה Y בגבעתיים.

קפה Y ממוקם בסמוך לכיכר מרכזית בגבעתיים, בתוך שכונת מגורים וותיקה. כשמגיעים אפשר לבחור האם לשבת בחוץ ולהרגיש את הדינאמיות באוויר (וכן, יש דינאמיות בגבעתיים) או לשבת בפנים וליהנות מאווירה שקטה ביתית וחמה.
לימור ואני בחרנו להיכנס פנימה. יובל, מבעלי המקום, סיפר שקפה Y חוגג בימים אלו 8 שנים. בהזדמנות זו נגיד מזל טוב. קהל המבקרים בקפה Y הם בעיקר לקוחות קבועים, תושבי הסביבה הבאים ליהנות מבית קפה איכותי המשרה אווירה משפחתית וחמה. עוד מספר יובל, שמלבד תושבי גבעתיים, הוא פוגש לא מעט תל אביביים הבאים להעביר בנעימים כמה שעות של הפוגה (אף על פי שבת''א על כל מטר רבוע קיימים שלושה בתי קפה). על התמהיל הקולינרי בקפה Y אחראי יענקל'ה שיין, שף מייעץ הידוע ומוכר בתחום.

בחרנו למנה ראשונה את ''שושקה ביורק'', מנה המורכבת מפלפל אדום בציפוי פריך, הממולא בשלושה סוגי גבינות: קשקבל, פטה וריקוטה, מונח על רוטב פלפלים פיקנטי ומעליו רוטב יוגורט ונענע. ריחו ניכר באוויר והיה מענג במיוחד. הרגשנו את הקרנצ'יות של המעטפת מבחוץ, ומבפנים, נהנינו משילוב גאוני של שלושת סוגי הגבינות, שהשלימו אחת את השנייה בצורה מושלמת ויצרו חוויה נעימה לחיך. המנה, שהגיעה לוהטת, נעלמה בזריזות מהצלחת.
משם, לא בזבזנו הרבה זמן והמשכנו לעיקריות. יובל המליץ לנו בחום לקחת את השניצל המפורסם של קפה Y וקדרת בקר. לשולחננו הגיע שניצל ענקי בכל מובן המילה. השניצל עשוי דק דק אבל בהחלט יכול להספיק לשני אנשים המשתוקקים לאכול, והרבה! טעמו הזכיר טעם של שניצל ביתי וכל ביס העלה חוויה אחרת מתקופת הילדות. השניצל היה מטוגן כראוי (טעם השמן כלל לא הורגש) ולצידו הונח פירה קטיפתי נמס בפה, שמעליו פוזרו שבבים של בצל פריך. לימור קיבלה תבשיל קדרת בקר עם ירקות שורש ביין אדום. הרבה מילים לא נשמעו מפיה לאחר שקיבלה את המנה, סימני החיים היחידים שבקעו ממנה היו קולות של התענגות. כשסיימה לנקות את הצלחת אמרה לי: ''החוב שלך נפרע סופית''.

הזכרתי לה שלא כדאי להסיק מסקנות כ''כ מהר, כיוון שעוד לא הגענו לשלב הקינוחים. לימור, חובבת מושבעת של סופלה שוקולד, הסכימה לצאת מהשבלונה ולנסות שני סוגים שונים של קינוחים. בחרנו בפאי שוקולד ובורלה באונטי. פאי השוקולד הגיע כשהוא ממולא ונוטף שוקולד נוטלה חם ולצידו גלידת וניל. הקינוח השני, בורלה באונטי, הגיע כשהוא חצי קפוא ובתוכו שבבי קוקוס מצופים שוקולד בלגי ומעל הכל שוקולד מריר עם טיפת אלכוהול.
הקינוחים היו נדיבים בגודלם ובכל ביס הרגשנו סיפוק ואושר. בתום הזלילה חיוך גדול עלה על שפתותינו המלאות בשוקולד. לימור נשענה לאחור ואמרה: ''שווה לעשות איתך עסקים, מתי את עושה עוד תאונה''?
קפה Y
הצנחנים 16 , פינת אילת 1, כיכר רמב''ם, גבעתיים
03-7321463