Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> רונית טל ביקרה באמורה מיו בת

בחירה איטלקית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אדי ריח משכר של כבד עלו לאוויר והספגטי השתלב מצוין עם השמנת והיין האדום המתקתק. חברי הגדיר את טעם הספגטי כפרוע ומסעיר, מי אני שאתווכח...'' רונית טל ביקרה ביום הבחירות באמורה מיו והרגישה שעשתה בחירה מצוינת

ביום הבחירות לראשות הממשלה, חברי ואני בחרנו ללכת לאמורה מיו בת''א משתי סיבות:
הראשונה- זכינו ביום חופש שבו עושים רק שלושה דברים: ישנים עד מאוחר, הולכים להצביע ובוחרים במסעדה טובה. השנייה – יום הבחירות היה גשום וסוער, מטר של גשמים (ומנדטים) פקדו את ישראל. ביום זה, כשרוב אזרחי ישראל יצאו לבלות בקניון, אנחנו בחרנו לצאת ולבלות במסעדה רומנטית, אינטימית ונעימה. נסענו לאמורה מיו, כשגשם זלעפות מצליף בנו. כשנכנסו למסעדה הרגשנו ישר שאנחנו מתחילים להתחמם ולא מהמיזוג, פשוט בגלל שבמסעדה מרגישים את האווירה הביתית והחמימה.

כשהתיישבנו הבחנו באינספור פריטים ומזכרות מאיטליה הדואגים שלא תשכחו שארץ המגף זה כאן, באבן גבירול 100. הגענו למסקנה שמספיק להתפעל מהעיצוב והגיע הזמן להתחיל לאכול. בחרנו ללכת על ארוחת טעימות שכללה שש סוגי מנות שונות.

המנות ראשונות שקבלנו היו פוקאצ'ה וקפרזה. הפוקאצ'ה החמה הגיעה ישירות מהטאבון המקומי עם שמן זית ורוזמרין. הקפרזה, שהיא שילוב צבעוני של אנטי פסטי, הונחה בצלחת רחבת מימדים. החלטנו להיות יצירתיים והתחלנו להרכיב לנו מעדן מתוצרת עצמית. לקחנו את האנטי פסטי וסדרנו אותו יפה יפה על מצע הפוקאצ'ה, כך שהכנו במו ידינו יצירת מופת טעימה וססגונית. המלצר, שזיהה את ההתלהבות, הזהיר אותנו לא להתמלא כי הדרך לסוף הארוחה עוד ארוכה...

הנהנו בהסכמה והחלטנו לעבור למנה השנייה, ''הפיצה המקומטת'', פיצה דקה מאוד שמעליה מתפרסת בנדיבות גבינת מוצרלה מבעבעת וסביבה מפוזרים עלי רוקט. כבר בביס הראשון הרגשנו את הקראנצ'יות של הבצק, כיאה לפיצה שהוכנה בזה הרגע. החלטנו לא לסיים הכל, כי הדרך עוד ארוכה. המלצר שאל האם אפשר להמשיך ושנינו ענינו יחד: בטח!

למנה השלישית קיבלנו את ה''ציה ג'ודיטה'' – מנה הכוללת פטוצ'ינה ברוטב עגבניות, תרד וגבינת מסקרפונה. המנה לוותה בהוראות פתיחה מהמלצר: ''יש לערבב טוב את הפסטה כי בתוכה מסתתרת הגבינה''. כמו צוות חיילים ממושמע, ערבבנו את המנה וראינו כיצד הרוטב הוורדרד משתלט על הפסטה. פיזרנו מעל הפסטה (שהגיעה בצורת פסים מזוגזגים) כמות נדיבה של מוצרלה והרגשנו לרגע כמו בירח דבש באיטליה. הצלחת התרוקנה מהר מאוד והזכר היחיד שנשאר מהמנה היה ''אמבטיית רוטב העגבניות'' ושני מזלגות יתומים מאוכל. ''ממשיכים?'' שאל המלצר. ''ברור!'' ענינו.

המנה הרביעית הייתה ''פולצ'ינלה'' - מנה המכילה ספגטי בשמנת, כבדי עוף, פרמזן ויין אדום (מתקתק). אדי ריח משכר של כבד עלו לאוויר והספגטי השתלב מצוין עם השמנת והיין האדום המתקתק. חברי הגדיר את טעם הספגטי כשליו ומרגיע. מי אני שאתווכח איתו...
סיימנו עם ה''פולצ'ינלה'' והגענו למסקנה שצריך לקחת אתנחתא של כמה דקות לפני שממשיכים. האתנחתא הסתיימה לאחר 2 דקות בלבד, אז סימנו למלצר שבהחלט אפשר להמשיך.

המנה החמישית כללה שתי מנות: פרוסות סינטה בקר וה''מנזוני''.
בשר הסינטה הגיע על צלחת רותחת שמטרתה (כך הסביר המלצר) היא להמשיך ולבשל את הבשר.
חברי ואני החלטנו קצת ''לשחק עם האוכל'', והתחלנו להפוך את נתח הסינטה מספר פעמים לכל צד עד למידת העשייה הרצויה לנו. כשסיימנו, נתח הסינטה נראה כאטרקטיבי ביותר לאכילה. בצלחת נפרדת קבלנו את המנזוני- נתחים רציניים של פילה בקר, המעוטרים בשקדים ובצל ולצידם בטטה קלויה בגריל בתוספת רוטב ויניגרט. הבטטה המתקתקה הייתה מסודרת בצורת פירמידה. גם כאן נראה לעין שילוב מעניין של טעמים וצבעים, הרצינות של הבקר מול ה''שובבות'' של הבטטה.

סיימנו את המנות העיקריות וקלטנו איך חלפו להם שעתיים מבלי שנרגיש. אמנם היינו שבעים לחלוטין, אבל אי אפשר ללכת בלי הדובדבן שבקצפת - הקינוחים.

בפלטה ארוכה הונחו על שולחננו שלושה קינוחים מרשימים המזכירים בצורתם, איך לא, את איטליה. הראשון הוא ''אלף עלים'' – שכבות של בצק עלים עם קרם פטיסייר מעוטר בשקדים, המזכיר בצורתו השכבתית בניין רב קומות בבירת האופנה מילאנו. בכל ביס הרגשנו איך הקרם נמס לנו בפה ופירורי העלים התנפצו להם בזהירות. הקינוח השני היה ''נונו אלברטו'' – בסיס פאדג' שוקולד במילוי דובדבנים ומוס שוקולד לבן, שהזכיר לנו בצורתו את מגדל פיזה, שכבת שוקולד עשירה ומעליה שכבת מוס אוורירית, כשמעל לכל נשפך לו בנדיבות ובאלגנטיות רוטב הדובדבן האדום. הקינוח השלישי (והאחרון) היה הפנקוטה, קרם שמנת המוגש קר בליווי רוטב קרמל. הפנקוטה הייתה קלילה ולא מתוקה מידי, צורתה הזכירה לנו קולוסאום רומאי ושימשה כסיום מושלם לערב איטלקי מיוחד.
לאחר ארוחת הטעימות הגענו למסקנה שלא משנה מי נבחר להיות ראש הממשלה, אנחנו בטוח בחרנו מסעדה מצוינת להעביר בה ערב רומנטי וקסום...
אמורה מיו
אבן גבירול 100 , תל אביב
03-5244040