Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> דניאל לוין מבקר בלה מולאן

לשיר בצרפתית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ה''ברדסקי'' הוא קוביות לחם קלוי ופריך שנאפו עם זיתים, שום, גאודה, שמן זית ומרווה. לדעתי, מדובר בנשנוש האולטימטיבי...'' בדרך לבית הקפה והמאפה, לה מולאן, בת''א, דניאל לוין מנסה להבין מדוע בנות מתרגשות כ''כ משמלות כלה


בבוקר יום שישי הצלחתי לשכנע את דנה לעשות סיבוב במרכז תל אביב. טיילנו לאורך רחוב דיזינגוף ודנה, כמו רוב הבחורות שאני מכיר, עצרה ליד כל חלון עם שמלת כלה. התגובות שלה התחלקו לשתיים: או התפעלות עמוקה מהשמלה (ואילו שינויים נדרשים כדי שהיא תסכים ללבוש אותה בחתונה), או קטילה מוחלטת והבעת משאלה שהחנות תעלה באש.

''מה הסיפור שלכן עם שמלות?'', שאלתי. ''אלו לא סתם שמלות'' דנה חתכה, ''אלא שמלות כלה, והעניין הוא החתונה – כל אחת רוצה שהחתונה שלה תהיה מושלמת, והקסם הזה מתחיל ונגמר בשמלה מושלמת''.
בינתיים כבר הגענו לאזור הסנטר והתחיל לרדת גשם כבד עם טיפות ענקיות (איפה הוא היה בשלושת החודשים האחרונים?) אבל התור בכניסה אילץ אותנו להמשיך ולרוץ במעלה רחוב בוגרשוב עד שריח מדהים של אפייה עצר אותי ובלי לחשוב נכנסתי פנימה.

הבטתי מסביב – נראה כמו שילוב של בית קפה אינטימי וקונדיטוריה: חמישה שולחנות קטנים, שולחן קטן עמוס מאפים, דלפק עם מיני קפה ומאחוריו מדפים עם מגוון לחמים ובגטים. ניגשתי לדלפק בעקבות הריח שמשך אותי פנימה, הצצתי בתפריט על הקיר וביקשתי קוראסון שקדים. הבחור מעבר לדלפק עזב את עמדתו, הציג את עצמו בתור יפתח – מנהל המקום, והסביר שאני מוזמן לקחת בעצמי קוראסון משולחן הסמוך ולשלם אחר כך. כשיפתח הבחין בהבעת הבלבול שלי הוא התיישב איתנו ותוך כדי נשנוש מהקוראסון הוא סיפר לנו קצת על המקום.

''לה מולאן'' הוא מה שנקרא ''פטיסרי'' – בית מאפה וקפה קטן, בסגנון צרפתי. הם אופים במקום ובאותו היום את כל מה שראינו (בעצם, הרחנו): קוראסונים, מגוון רחב של לחמים, עוגות, קישים ועוד. גם מאכלים נלוים כמו ממרח פסטו או מילוי למאפים הם תוצרת השף-קונדיטור של המקום.
בינתיים סיימנו את הקוראסון שהיה מדהים לחלוטין, בעיקר בגלל המתיקות הממכרת של הבצק הרך. בלי להתבלבל דנה הביאה קוראסון נוסף במילוי גבינת גאודה ומאפה שנקרא ''ברדסקי''.
אני הבאתי מהדלפק כוס שוקולטה בשבילי וקפה הפוך לגברת. דנה דיווחה שהקפה מעולה וטעים מאוד, אני אציין שגמעתי את השוקולטה (שהייתה בהחלט קרמית שוקולדית) בשתי לגימות מענגות.

גם הקוראסון עם גבינת הגאודה היה מתקתק ובעל איכויות של בצק טוב ומנחם, הגבינה ומספר מלפפונים חמוצים הוסיפו טעם מתוחכם של מתוק-מלוח שהפך את הקוראסון למעניין יותר.
ה''ברדסקי'' הוא קוביות לחם קלוי ופריך שנאפו עם זיתים, שום, גאודה, שמן זית ומרווה. לדעתי מדובר בנשנוש האולטימטיבי - מצד אחד הלחם המיוחד טעים כשלעצמו ומצד שני כל ביס מעלה טעם מפתיע אחר שרק עושה חשק לנגוס בקובייה נוספת. לקראת אמצע הקערה שמתי לב שדנה מנסה למצוא את כל הקוביות עם הזיתים לפני והתנהל מאבק קשה על כל קובייה.

התשוקה לטעום עוד מפלאי האפייה של לה מולאן המשיכה. דנה כרסמה מאפה במילוי קרם פטיסייר (קרם וניל צרפתי). הבצק עצמו היה כמו קוראסון, אך שובצו בו אגוזי מלך וקינמון. אני לא זכיתי לטעום מהמאפה אבל דנה התמוגגה מ''הטעם החם שמילא את הפה בכל נגיסה''.
אני הצלחתי לשים יד על מעדן שוקולד וצ'ילי שהוכן עבור הולנטיינ'ס. בתוך קופסא קטנה ישב לב תמים משוקולד יצוק וסמיך. בפה הוא נתן המון מתיקות, ובגרון הורגשה חריפות עדינה ונעימה של הצ'ילי, כמו דמעות.

האווירה הייתה נינוחה מאוד, במיוחד לעומת העומס האופייני ללב תל אביב בימי שישי בבוקר. בשולחנות סביבנו קראו עיתון, שוחחו ובעיקר אכלו בשקט מהמאפים המדהימים, אבל לא רק מהם. במקום מוגשות גם גבינות מיוחדות וכריכים שנשבעתי לטעום בביקור הבא.
בדרך חזרה הגשם פסק ודנה זרחה מאושר. כשחלפנו על פי אותם חלונות עם שמלות הכלה היא הסתכלה עליהן במבט אחר, מהורהר משהו. נראה לי שהיא רוצה להתחתן עם השף קונדיטור של לה מולאן.
לה מולאן
בוגרשוב 72, תל אביב
077-5311110