זמן הפסטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סוף האביב ותחילת הקיץ זוהי עונה שבה אנחנו מתחילים לאכול מאכלים קלים יותר וזריזים להכנה כי מי רוצה לבלות את שרבי האביב במטבח? זה הזמן לנצל את הגינה או האדנית הביתית לשתילה של עשבי תבלין טריים. אפשר להוסיפם למאכלים ואפשר לשחק בהם ולהכין מהם ממרחים כמו פסטו, ולא רק מבזיליקום. פסטו ניתן להכין גם ללא גבינה, או עם גבינה שונה כחולה חריפה יותר, ניתן להחליף את הצנוברים באגוזים שונים, להמיר את הבזיליקום בנענע, כוסברה או כל צמח תבלין שיש תחת היד.


פסטו זעתר:

מס' גבעולי זעתר טריים,מופרדים לעלים
1. שן שום גדולה
80 גר' צנוברים
80 גר גבינת עיזים יבשה מאוד מגוררת, או פרמזן
80 גר' שמן זית


כותשים היטב את כל החומרים במכתש ועלי או במעבד מזון.
מוסיפים בהדרגה שמן זית, עד למרקם גס ולבסוף מעט מלח.

פסטו עשבי תבלין שונים

2. זרי כוסברה
2. זרי פטרוזיליה
2. זרי בזיליקום
300 גר' צנוברים
300 מ''ל שמן זית
300 גר' גבינת קשקבל

מכינים פסטו מהחומרים ומוסיפים שום בתערובת עפ''י הטעם.


פסטו עגבניות מיובשות

80 גר' עגבניות מיובשות
300 מ''ל שמן זית
200 גר' צנוברים
200 גר' גבינת קשקבל

מבשלים את העגבניות המיובשות במים רותחים ומשרם אותם כ-10 דקות.
מסננים את העגבניות מהמים וסוחטים.
קולים את הצנוברים,
טוחנים יחדיו את העגבניות, הצנוברים, הגבינה ושמן בזית למחית חלקה.