מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ביקור ביקבים > יובל בלנקובסקי מציג ארבעה יקבים מכל הארץ

דקה לפני פסח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בקבוק של ברבדו וכמה דקות של ריכוז, ואני מבטיח לכם שתתחילו להבין למה עושים עניין כזה גדול מיין...'' יובל בלנקובסקי מציג ארבעה יקבים, המומלצים ביותר לביקור בחג הפסח. בואו ונקרא יחד על אילו ארבעה יקבים דיברה התורה

אני חייב להגיד שאני אוהב את חג הפסח. או יותר נכון אני אוהב את ליל הסדר. גם ליהדות יש לי יותר מפינה אחת של כבוד, לדעתי דת שחושבת שבכדי לחגוג את החירות צריך לשתות הרבה יותר מכוס אחת, למעשה ארבע כוסות היא דת כלבבי. לרגל החג המתקרב ובא החלטתי לידע אתכם על ארבעה יקבי בוטיק מומלצים. מדובר ביקבים קטנים עד קטנים מאוד שלכולם יין שונה איכותי ומיוחד. כל היינות הבאים אינם נמכרים בסופרים אלא בחנויות יין בלבד. לעיתים תצטרכו לנדוד עד ליקב בכדי להשיג את היינות אבל ביקור בכל אחד מהיקבים הללו הוא חוויה כשלעצמה שאני ממליץ עליה בחום.

יקב קטלב
היקב הראשון הוא יקב קטלב, ואת הביקור הזה אני חב לידיד שמכיר את הבעלים של היקב, יוסי איטח באופן אישי. יוסי אדריכל במקצועו שהחליט לעשות את מה שהוא בעיקר אוהב – להכין יין ולארח אנשים. יוסי בנה במו ידיו מבנה עץ מקסים הפונה לנוף בישוב נס הרים בו הוא מתגורר. במבנה ישנו שולחן ביליארד (אהבה נוספת של יוסי) וקמין עצים שעושה חם בחורף. יוסי מארח קבוצות בלבד ומכין ארוחות שמבוססות על בשרים איכותיים הנצלים על האש ועל יינות היקב שלו.
הקברנה סוביניון והמרלו של יקב קטלב הם בעלי טעם עמוק ועוצמתי, ואפטר טייסט ארוך ומרשים במיוחד , כזה שנדיר למצוא בקרב יינות ארצנו. הסיומת המרשימה שלהם ותחושת הבליעה הנעימה בחייך הזכירה לי יינות משובחים מחו''ל שטעמתי. האף מבשר על מגוון ארומות של פרות שחורים ואדומים. אני ממליץ בחום על הקברנה סוביניון. לפרטים: 02-5701404

יקב כרמי יוסף ברבדו
יקב ברבדו הוא לא יקב בוטיק טיפוסי, בשנת 2001 חברו פרופסור בן עמי ברבדו, בכיר המומחים בישראל בנושא גפן ויין, ותלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב, וייסדו יקב קטן ואיכותי ששם לו למטרה ליישם את הידע הרב שנצבר לאורך שנות מחקרם. מכאן ואילך מוציא יקב ברבדו באופן עקבי יינות איכותיים שאין דומה להם ביינות הארץ. היינות של היקב הם יינות מורכבים ואינטליגנטים שאינם מתחנפים מדי אל השותה ועם זאת מדובר ביינות נגישים יחסית בעלי ארומות עשירות של עשבי תיבול ופרחים.
לאחרונה הוציא היקב שני יינות משנת 2007 מרלו ושרדונה. המרלו מורכב מ85% מרלו ו15% קברנה. היין יושן בחביות עץ 12 חודשים, רובן מעץ אלון צרפתי ומיעוטן מאלון אמריקאי (המשאיר בדרך כלל טעמים יותר מודגשים של עץ ווניל). את היין טעמתי במסגרת ארוחה שהשתתפו בה חובבי יין וגם שותים לא מנוסים- התשובה של כולם הייתה שזהו יין נפלא וטעים. למרות שהיו עוד מספר מתחרים על השולחן מיקבים שונים הוא הוכרז כמנצח של הארוחה. אני חושב שהיינות של ברבדו הם יינות שמתאימים מאוד למי שרוצה להיכנס לעולם היין, ולהבין מה ההבדל בין יין טוב ליין מאוד טוב. בקבוק של ברבדו וכמה דקות של ריכוז, ואני מבטיח לכם שתתחילו להבין למה עושים עניין כזה גדול מיין.

יקב עגור
אני מודה שלא הייתי מצליח להבין את היינות של יקב עגור, אם לא הייתי נפגש עם היינן והבעלים של היקב שוקי ישוב. שוקי מזוהה במיוחד עם הציטוט שממחיש יותר מכל את תפישת עולמו הייננית: ''אני בעל מלאכה טוטאלי. חיי היום יום שלי מוקדשים כולם ליצירת אינסוף חיבורים בין המחשבה, הרגש, התרבות לבין פרי האדמה –היין''. את היין שלו עושה שוקי מתוך מחשבה על האוכל והאנשים המקומיים. ליקב יש כעת יין לבן אחד (בלנקה) ורוזה אחד (רוסה) שניהם יינות עזים יחסית שיכולי להתאים למנות ראשונות קצת חריפות ומטובלות. הרוזה מוצלח במיוחד לדעתי - והוא הרוזה הלא מסונן הראשון שראיתי בארץ. חוץ מזה ליקב שני יינות אדומים 'קסם', ו'שמירה מיוחדת'. הראשון על פי שוקי קליל ונעים ואילו השני הוא יין לחורף. אני ממליץ לכם בחום להגיע ליקב במושב עגור בעמק האלה זוהי חווית יין בלתי נשכחת לפגוש את שוקי ואת יינותיו.

יקב סוסון ים
הבעלים של יקב סוסון ים, זאב דונייה, לימד בעבר קולנוע וכיום הוא עוסק ביצור יינות שלחלקם שמות מקוריים כמו פליני, קאמי ואחרים. ביינות של סוסון ים אני מוצא פעמים רבות ניחוחות של אמרטו, מרציפן ושקדים. מהטעימה האחרונה שערכתי ביקב אני ממליץ בחום על שני יינות נהדרים של היקב 'אלול' ו'פליני'. הפליני מתקתק ופירותי יותר, ואילו ה'אלול' מעט יותר רציני עם מעט מרירות של שקד. שניהם יינות נפלאים שמניסיוני סוחטים קריאות התפעלות גם מאורחים מחו''ל שמורגלים ביינות איכות.
לפרטים: 0507283216

מדובר בארבעה יקבי בוטיק המספקים כל אחד חווית יין מיוחדת כשלעצמה. המחירים של היינות נעים בין 60- 140 שקלים לבקבוק. עם אתם מחפשים יין מעט יותר זול לחג כדאי שתדעו שלאחרונה נערכה תחרות של ''היין שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף'' בקטגוריה של יין אדום פחות מ-50 שקלים זכה יסמין אדום של רקאנטי. אולי זה היין שחיפשתם לחג.