Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> בתי קפה: ביקור בברדו בנתניה

קפה ולחם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בתוך רוטב השמנת הסמיך שחו פטריות טריות משני סוגים, ומעל לכל הונחו גילופים רחבים של גבינת פרמז'ן ריחנית...'' דניאל לוין וחברתו בחרו ללכת למסעדת ברדו. מלבד ארוחה דשנה, הם יצאו גם עם שקית מלאה בלחמים חמים

קבעתי עם נועה שנפגש לארוחת ערב כדי להתאוורר מהלחץ של תקופת המבחנים. לנועה היו חשובים שני דברים: שהמקום יהיה כשר ושיהיה באזור נתניה. לכן היא בחרה בברדו, שממוקם באזור התעשייה החדש של נתניה.
הגענו אל ברדו בשעת ערב מוקדמת, השמש התחילה לשקוע והיה נעים בחוץ. התמקמנו בחצר המסעדה, המרוצפת עץ ובמרכזה ניצב עץ זית גדול.

ברדו הוא בית לחם וקפה בסגנון איטלקי, הסבירה לנו המלצרית, ומלבד תפריט המסעדה יש גם מאפייה וחנות עמוסה בלחמים ומאפים שונים. החלטנו לפתוח בפלטת סלמון מעושן ואיך לא– לחם הבית, גולת הכותרת של המקום. לשולחננו הגיעו שני לחמים: חיטה מלאה עם דגנים וחיטה מלאה עם אגוזים. שניהם היו חמים, רכים ובעיקר בעלי ריח משכר שיש רק ללחם שהרגע יצא מן התנור. לצידם הוגשו חמאה וריבת משמשים ביתית שחוסלה מיד. לחם האגוזים היה פריך מאוד מבחוץ, אך רך ובשרני מאוד מבפנים והצטיין בריח מתוק. הכיכר השנייה שקיבלנו, הכילה מספר סוגי דגנים מבחוץ ומבפנים הייתה שחומה ודחוסה מאוד.

לגבי פלטת הסלמון אני מוכרח להתוודות שלא בדיוק הבנתי למה אפשר לצפות מפרוסות סלמון, אבל המנה הייתה מרשימה ומפנקת. הוגשה לנו צלחת רחבה שהייתה עמוסה במיני ירקות טריים (מעגבנייה, דרך פטריות וכלה במלפפונים חמוצים) ועליהם נחו פרוסות דקות של סלמון מעושן. המנה לוותה בלחם שלישי, שיפון קלאסי, וכן בגבינת שמנת טבעית ובגבינה מתובלת בשום-שמיר.
יכולתי בשמחה להסתפק ולשבוע משני מנות הפתיחה האלה, אבל הבטחתי לנועה פסטה, אז שמרנו מקום למנות הבאות.

בשלב העיקריות התמקדנו במחלקת הפסטה, למרות שהיו גם כריכים מפתים וסלט איטלקי שנועה פזלה לכיוונו דקות ארוכות. אני הזמנתי פטוצ'יני ברוטב אלפרדו נהדר. בתוך רוטב השמנת הסמיך שחו פטריות טריות משני סוגים ומעל לכל הונחו גילופים רחבים של גבינת פרמז'ן ריחנית. הפסטה הייתה עשויה בדיוק כמו שאני אוהב – רכה, אבל לא יותר מידי (אחר כך המלצרית גילתה לנו שגם את הפסטה הם עושים במקום). המנה הייתה בגודל אידיאלי, כך שגם הרעבים ביותר ישבעו ממנה, ומי שלא מגיע מורעב לא צריך להתמודד עם מנה עצומה שגם עולה בהתאם.

את המנה של נועה אהבתי יותר, מי שמכיר אותי יודע שכל ארוחה מסתיימת בזה שאני גונב לפרטנר שלי את המנה. נועה הזמינה רביולי בטטה ברוטב פומודורו (שהוא קרוב משפחה משודרג של רוטב העגבניות). אז למה בחרתי לגנוב לה את הצלחת? הסיבה נעוצה במילוי הבטטה ברביולי, שהתמזג מעולה עם רוטב העגבניות המתוק-פיקנטי. מרכיבים מרכזיים נוספים במנה היו מגוון של עשבי תיבול (אני זיהיתי אורגנו טרי ובזיליקום), שהפכו את הרוטב למשובח ביותר.

אחרי כל זה נועה הזמינה קפוצ'ינו, ואני בדקתי אם הרטבים של הפסטות טעימים עם הלחמים הטריים שהוגשו לנו בתחילת הארוחה (התשובה היא בהחלט כן –ולדעתי צריכה להיות מנה כזו בתפריט).
נועה העידה שהקפוצ'ינו היה ''ממש טעים'', אבל בגלל שאני לא מחובבי הקפה הזמנתי סיידר תפוחים ופאי תפוחים. תסכימו איתי שסיידר חם ומתוק הוא המשקה המתבקש לליווי פאי תפוחים. פאי התפוחים היה רך והבצק שלרוב קצת משעמם ספג מהמתיקות העדינה של התפוחים שנאפו בתוכו. לצד הפאי הגיעה גלידת פקאן מעולה.

בסיום הארוחה נשכבתי לאחור והצטערתי שאכלתי כל כך הרבה. אבל האמת המצטערת היא שבדרך החוצה הייתי מוכרח לקנות עוד שני כיכרות לחם אגוזים, כי הם כל כך מתוקים שלא יכולתי לעמוד בפניהם.
בדרך חזרה הביתה נועה צחקה עלי כשרחרחתי את הלחמים שקניתי, ואני ידעתי שחברים טובים ולחם טרי, זה כל מה שאני צריך כדי להיות מאושר.
ברדו
הבונים 12 , אזה''ת פולג, נתניה
09-8654935