Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדות כשרות- הבחירה באלתר נתיב

הבחירה הקלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בחרנו בפילה מושט. הדג הגיע נקי, צלוי בגריל בשמן זית ועשבי תיבול, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים, ולצידו רוטב שום ולימון שמוסיף לו רעננות...'' אלתר נתיב הצטיירה לשפרה צח כאלטרנטיבה ראויה למסעדה נגישה, חלבית וכשרה...''

''אני מתכוונת להזמין כמה חברים מחר בערב. אתם יכולים להיות בבית, אבל לא בסלון אם אפשר. ובכלל... תשתדלו לא להסתובב, אולי הכי טוב שפשוט תהיו בחדר שלכם'', כך ניכסה השביעיסטית שלנו את הבית לטובת חיי החברה שלה. מי אנחנו שנעמוד בדרכה? אז החלטנו להיעלם לגמרי ולשבת לאכול באיזה מקום נחמד, ושלא יהיה כבד מדי – לא לבטן, לא לכיס ולא ללוח הזמנים שלנו. תל אביב? בסדר, אבל לא למתחמי לב העיר העמוסים. וגם לא מוכרחים בשר. בתנאים אלו, ''אלתר נתיב'' הצטיירה לנו כאלטרנטיבה הראויה: חלבית, נגישה ולא יומרנית.
המסעדה, כמו תמיד, מלאה כמעט לגמרי. נראה שהיא יכולה בשקט להתמודד על תואר ''יקירת המיגזר''.

השולחנות מאויישים בחבורות גדולות של צעירים, סרוגים בעיקר, ולצידם זוגות ומשפחות שבאו, כמונו, לבלות ערב נעים וטעים. הסוד הוא כנראה במנות הנדיבות והתמחור השפוי: בסכום של כ-45 שקלים תקבלו כאן שפע של מנות, שכל אחת מהן יכולה להוות ארוחה שלמה : סלטים, כריכים משודרגים, פיצות, פסטה או תפוח אדמה אפוי ומוקרם. מי שרוצה ארוחה רצינית יותר יוכל לבחור בדג צלוי – דניס, פילה, מושט או סלמון, יחד עם שתי תוספות לבחירה, במחיר של כ-80 ש''ח.

למודי ניסיון מביקורים קודמים, אנחנו כבר יודעים שכדאי לא להזמין יותר מדי מנות ולגמור מפוצצים.
אנחנו מחליטים הפעם על האופציה הקלה, תרתי משמע: סוג אחד מכל אגף - ראשונה אחת, סלט אחד ועיקרית אחת. מבין הראשונות אנחנו בוחרים בפטריות המוקרמות, ומקבלים צלחת עם פטריות שמפיניון זעירות, שאודו בשלמותן וצופו בקרם עדין של שמנת ופרמזן, מעוטרות בשבבי עירית קצוצה לתוספת יופי וטעם. לצידן מגיע נציג אגף הסלטים, ''סלט הרועה'' סלט גדול וצבעוני מאוד - היו שם עלי בייבי, קוביות מלפפון, רצועות גזר וגמבה וגרגרי תירס, ועל הכל נבזקה כמות מרשימה של קרוטונים, פטריות וקוביות של גבינת חלומי מטוגנת. ובכל זאת, למרות שפע המרכיבים, משהו בהם לא כל-כך התחבר, כך שיצא שנשנשנו בעיקר את קוביות הגבינה המטוגנות והפטריות שפוזרו בנדיבות למעלה, מותירים את מרבית הירקות מאחור.

נאמנים להחלטתנו לדבוק בגל הקל, אנחנו מוותרים הפעם על כל המוקרמים והשמנתיים למיניהם, ובוחרים בפילה מושט. הדג מגיע נקי, צלוי בגריל בשמן זית ועשבי תיבול, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים, ולצידו רוטב שום ולימון שמוסיף לו רעננות. בהתחשב בכך שהמנה הצליחה לגרום ללא-אוכל-דגים שבינינו לגמור את כל החלק שלו, אלתר-נתיב יכולים לרשום לעצמם הישג. תפוח האדמה האפוי שנלווה לדג לא היה בשורה גדולה, אך לעומת זאת התוספת של קישואים צלויים ברוטב יוגורט היתה מקורית וטעימה.
בשלב הקינוח בעלי כבר לא מוכן לוותר. קרם ברולה נראה לו פיצוי הולם על מדיניות החיסכון בקלוריות שבה עמד בהצלחה עד כה. ולא עוד, אלא שהוא דוחק בי להזמין בנוסף גם את קינוח היום – עוגת מוס שוקולד לבן עם צימוקים, ועוד עם קצפת ליד. אבל כדי לצאת טוב, הוא משאיר קצת בצלחת...

כשאנחנו חוזרים הביתה, מסתבר שהבת שלנו וחבריה כבר המשיכו הלאה. רק ערימת הצלחות הריקות במטבח מעידה שגם הם לא נשארו רעבים.
אלתר נתיב
וייצמן 32, תל אביב
03-6950567