Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> בית קפה: לטוס לאייר קפה

לטוס לאייר קפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

למנה העיקרית הזמנתי פנה שמנת עם בטטה. פסטה אל דנטה המכוסה ברוטב שמנת עם קוביות בטטה, יין לבן ומוסקט. מליחות השמנת עודנה על ידי מתיקות הבטטה ונעמה לחיך במרקמה...'' שיר כידן נסעה לציר העסקים של ישראל ונחתה באייר קפה

אייר פורט סיטי הוא כבר מזמן ציר העסקים הראשי של ישראל. הוא נמצא על כביש תל אביב ירושלים ובקרבה אסטרטגית לכביש 6, דבר המאפשר לתל אביבים ולירושלמים להיפגש מבלי שיצטרכו לעמוד בפקק האינסופי בכניסה לעיר. שם בבית עץ וזכוכית בין בריכות ותעלות מים משמש אייר קפה כמקום מפגש לחברי כנסת ואנשי עסקים ביום ומקום בילוי לתושבי השפלה בלילה. כשסיפרו לי שיש מחוץ לתל אביב מקום המנהל חיים תוססים מיהרתי לשם כדי להפריך את השמועה. מקום בילוי תוסס מחוץ לתל אביב? ועוד בפארק עסקים ביום שישי? להפתעתי הרבה המקום אכן היה מלא מפה לפה בסועדים תחת השמש החורפית.

החידה נפתרה מהר מאוד. בעצם עוד בשלב המנה הראשונה. הפרנץ' טוסט שהזמינה חברתי הוכיח את עצמו כמנה גדולה ומשביעה בפני עצמה. חברתי הייתה נוכחת בעובדה זו בעצמה לו לא הייתי מחסלת לה חצי ממנה. עם הפרנץ' טוסט הגיעו חמאת שום שמיר וקונפיטורת תותים מתוקה אך את ההצגה גנבה שמנת חמוצה מתוקה בעלת מרקם קרמי עשיר שנתנה למנה טעם מקורי ומרענן. אני, בעודי מתיימרת לשמור על המשקל, הזמנתי טעימות של ירקות בטמפורה. הירקות בשביל הדיאטה והטמפורה בשביל הטעם. השילוב של רכות הירקות המאודים ומליחותה העדינה של הטמפורה השאירו בפי טעם של עוד. בדיוק משום כך הזמנתי גם את הקרפצ'יו סלמון. חתיכות סלמון חתוכות דק כמעט בעובי של נייר (דיאטה, כבר אמרתי?) ומתובלות בשמן זית נחו בעיגול מוקפים בטוסטונים טריים ופריכים.

יריעות הקרפצ'יו הפריכות בשילוב שמן הזית הפכו את טעמו הדומיננטי של הסלמון לעדין יותר. חברתי הייתה כל כך עסוקה בלהלל את הפרנץ' טוסט שלה עד שהספיקה לטעום רק את השאריות שנותרו מהירקות הטמפורה וקרפצ'יו הסלמון. בנוסף לכך, משום שהייתה עסוקה בלדבר על הטוסט הרגשתי חובה לבדוק על מה הדרמה, לטעום, ושוב לטעום עד שגם מהטוסט נשאר לה רק חצי. באמת מזל שזו מנה ממש גדולה.

למנה העיקרית הזמנתי פנה שמנת עם בטטה. פסטה אל דנטה המכוסה ברוטב שמנת עם קוביות בטטה, יין לבן ומוסקט. מייד ידעתי שזו המנה בשבילי. מליחות השמנת עודנה על ידי מתיקות הבטטה ונעמה לחיך במרקמה. לשולחן הגיע 'פהיטס חלומי' שזו מילה אחרת לטורטיות קריספיות במילוי ירקות מוקפצים עם גבינת חלומי המוגשות עם סלסה פיקנטית וקרם אבוקדו. הטורטיות הפריכות היו מלאות בירקות מוקפצים עשויים ברוטב מתקתק שהשתלב באופן מושלם עם מליחות הגבינה. מדי פעם נטבלה הטורטיה במטבל הסלסה או האבוקדו רק כדי להוסיף גוונים נוספים לטעם העשיר ממילא שנתנו הירקות המוקפצים.

מנה נוספת שתפסה את עיננו היא סופלה ברוקולי. צמד המילים הללו נראה איכשהו לא קשור ולכן החלטנו לבדוק את העניין. חברתי בדקה בעיקר את הברוקולי המצויין שנחבא בתוך מעטפת טורטיה פריכה שכרסמתי עד כלות מבלי לשים לב תוך כדי שיחה ערה.
אני חייבת לומר שמכיוון שלא חובבת ירקות אנוכי, עלה בליבי חשד די הגיוני שחברתי העדיפה להזמין מנות המבוססות על ירקות על מנת שתוכל ליהנות מהן ללא כל הפרעה. האמת? לאחר שאכלתי לה חצי מהפרנץ' טוסט המהולל, כנראה שגם אני הייתי נוהגת כמוה.
אייר קפה
הערבה 2, קריית שדה התעופה, אייר פורט סיטי, נתב''ג
03-9791812

B2