Skip Navigation Linksראשי > מסעדות בעולם > מסעדות בסן פרנסיסקו> מסעדות בסן פרנסיסקו

עוגות בסן פרנסיסקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''עוגת הגבינה נטפה קרמל עשיר והייתה עטופה במוס קרמל אשר נטרל את טעמה המתוק של הגבינה. הכל הוגש על מצע וניל מתוק...'' מיכל אדר ביקרה בבית חרושת לעוגות בסן פרנסיסקו, ומלבד העוגות גילתה עולם שלם של טעמים וחוויות

כתבה זו הנה חלק מסדרת כתבות על מסעדות מומלצות ברחבי ארצות הברית.

אחת מחולשותיי בחיים הן הקניות, או במילים אחרות שופינג. היות ואוכל טוב עושה לי את זה גם כן השילוב בין שניהם הינו כרטיס כניסה לגן עדן מבחינתי, זה מה שקרה לי בסן פרנסיסקו. מצאתי את עצמי נשאבת לכלבו מייסיס המפורסם הממוקם בלב היוניון סקוור, דאון טאון סן פרנסיסקו. הגעתי לקומה השמינית של מייסיס וראיתי תור עצום מתפתל. חשבתי לעצמי שודאי יש מכירה מיוחדת, כשהתקרבתי הבנתי שזהו תור למסעדה שנקראת בית החרושת לגבינות או בשפת המקום Cheesecake Factory.

הייתי רעבה והצטרפתי לתור מתוך ידיעה ששוב ימתין לי הסלט הסטנדרטי של בתי הכלבו אבל כאן ציפתה לי הפתעת חיי. Cheesecake Factory הינה רשת מסעדות המאופיינת בעוגות הגבינה המוטרפות ביותר ביקום. הכניסה מזכירה מסעדה צרפתית. מדרגות אבן גיר, עמודים גדולים ומעוטרים, בדי ריפוד בעבודת יד, שולחנות עשויים מעץ הדובדבן ותאורה עכשוית כל אלו בונים את האווירה הצרפתית.

המסעדה אינה מאופיינת בעוגות גבינה בלבד, זו מסעדה עם תפריט רבגוני ביותר. מנות פתיחה, פסטות, פיצות, מאכלי ים, סטייקים, סלטים מגניבים המבורגרים של המקום בקיצור מגוון עשיר ומפתה. גולת הכותרת של המקום הן עוגות הגבינה שרק האמריקאיים יודעים להכין. 50 סוגי עוגות גבינה וקינוחים. המפורסמת מכולן היא עוגת הגבינה משוקולד גודיבה עם קפוצ'ינו ואספרסו.

רשת Cheesecake Factory חוגגת 30 שנה להיווסדה, וכיום מונה למעלה ממאה סניפים ב 36 מדינות ברחבי ארה''ב. הרשת מספקת גם שירותי קייטרינג ומשלוחים של עוגות גבינה לבתים ועסקים בכל רחבי ארה''ב. בחג האהבה הרבה זוגות המחפשים מתנה מקורית ושולחים אחד לשני עוגת גבינה מבית החורשת לגבינות. התפריט המגוון פותח ב''אני מאמין'' של המפעל ומספר את סיפור חייהם והצלחתם של אוסקר ואוולין, ומבטיח להיות המסעדה המצויינת ביותר בענף. בהמשך אפשר לקרוא הסבר קצר על המוצרים המרכיבים את התפריט כמו עופות ללא הורמונים שגדלו בטבע או דגי ים טריים ושמנים ללא טרנס.

התחלנו עם מנות הפתיחה: אגרול אבוקדו המכיל - חתיכות אבוקדו טרי, עגבניות מיובשות, פרוסות בצל אדום מתוק מטוגן בתוספת עלי כוסברה טריים. מרוב שנהניתי מטעם הכוסברה, לא היה אכפת לי לאכול אותה לצד מוס שוקולד. כל המרכיבים גולגלו לתוך האגרול הסיני פריך מלווה ברוטב קשיו. חברתי לקחה סלט אנדיב מעוטר בבוטנים העטופים בעטיפה מתוקה בתוספת חתיכות גבינה כחולה ברוטב ויניגרט. אני המשכתי עם גלילי קיץ ויאטנמיים ממולאים בשרימפס. הגלילים כללו מעטפת נייר אורז דק סביב אספרגוס ופטריות שיטאקי, גזר, אטריות אורז, שרימפס ועלי כוסברה המאפיינים את המטבח הוייטנאמי בתוספת רוטב חמוץ מתוק. קומבינציה הורסת המשאירה טעם של עוד ורצון עז לנסות להכין את זה בבית. המלצר האדיב המליץ על הסובניון בלן קלאווי קוסטל הקליפורני. זו בהחלט הייתה בחירה מוצלחת של יין לבן קליל עם ניחוח של שמש קליפורנית. ללא ספק פתיח שפותח את כל בלוטות הטעם.

משם התגלגלו לעיקריות , חברתי חובבת הפסטות בחרה בפסטה דה וינצ'י המורכבת מחתיכות עוף מוקפץ עם פטריות, בצל ושום מבעבעים ברוטב יין מדרה מגולגלים בפנה פסטה וגבינת פרמג'אן.
יין המדרה מוסיף לרוטב עומק וניחוח. מה שעידן את רצועות העוף הייתה הפסטה אשר גרמה להם להחליק באלגנטיות על בלוטות הטעם שלנו המתענגות. אני הלכתי כמנהגי על פירות הים. מנת שרימפ סקמפי בסגנון הביסטרו הצרפתי. שרימפס המוקפצים בשמן זית עם יין לבן בתוספת שיני שום שלמות, בזיליקום, עלי פטרוזיליה ועגבניה טרייה מוגשים על מצע פסטה שערות של מלאכים (Angel Hair) .

ואיך אפשר מבלי לקנח בעוגות גבינה. אני בחרתי בעוגת גבינה בטעם ריבת חלב. עוגת הגבינה נטפה קרמל עשיר, והייתה עטופה במוס קרמל אשר ניטרל את טעמה המתוק של הגבינה. כל זה על מצע וניל. סימפוניה של טעמים עם טקסטורות מעניינות של מוס עם קציפת גבינה המתחלקות על הלשון בטנגו סוער. לא התאפקתי ולקחתי הביתה מנה נוספת ...

חברתי לקחה את עוגת גבינת שוקולד גודיבה. עוגה אלגנטית וכבדה יותר, העוגה שכובה על מצע בצק. עוגת גבינת השוקולד מעורבת בתערובת שוקולד גודיבה בתוספת מוס גודיבה. קינחנו באספרסו קצר כפול כדי שתהייה לנו אנרגיה להמשיך להסתובב בחנויות. הטעמים והאווירה השאירו אותנו במקום כ 3 וחצי שעות. שם שכחנו מספירת הקלוריות והלכנו על כל הקופה, בהחלט היה כדאי.
בית החרושת לעוגות גבינה או כפי שמכנים אותם cheesecake factory איננו רק מקום לקפה ועוגת גבינה טובה כי אם חוויה של טעמים ואווירה טובה.
http://www.thecheesecakefactory.com/default.asp

מיכל אדר היא מנהלת חברת Signon, המתמחה בניהול השירות למסעדות, בתי מלון וחברות תעופה.