Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > Roy בממלכת השוקולד> מתכון חורפי מרואי שוקולד

מתכון ליום חורפי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

רואי גרשון מציג מתכון חורפי ומיוחד- ''קראמבל בננות ופקאן'', מאת השף קונדיטורית אדווה בן עזר. אדווה עבדה כקונדיטורית במקומות מובחרים בארץ והיום היא אחראית על פיתוח מוצרים וצוות קונדיטורים ושוקולטיירים ברואי שוקולד

את אדווה בן-עזר פגשתי בפעם הראשונה לפני יותר משלוש שנים, כשחיפשתי שף קונדיטור לRoy שוקולד. היא הגיעה עם ניסיון מרשים ביותר כקונדיטורית במקומות כמו בוקה גרני, ארטישוק, לורנס של רונן דוברת בלוך וסיטרה, כל זאת אחרי לימודים והתמחות בצרפת. את רזי השוקולד היא חידדה אצלי ב Roy שוקולד וכיום היא אחראית על פיתוח מוצרים, וכן על צוות של קונדיטורים ושוקולטיירים ועל האגפים השונים - קונדיטוריה, ליקרים, קייטרינג ושוקולד במפעל אשר מספק מוצרים בשוטף לכל סניפי הרשת.
ביקשתי מאדווה להכין לקוראי 2eat מתכון חורפי מתוק והרי לפניכם התוצאה:


קראמבל בננות ופקאן ליום חורפי
החומרים ל-4 מנות:
לבננות:
3 בננות בשלות
2\1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
3 כפות רום אמיתי
לבצק:
4\3 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה
2\1 כוס סוכר חום כהה
2\ 1כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
קורט מלח

אופן ההכנה:
לפרוס את הבננות לפרוסות דקות.
לחמם במחבת את החמאה והסוכר עד שמזהיב לקרמל. להוסיף את הבננות ולערבב בעדינות עד שהן מצופות בקרמל. להוריד מהאש ולהוסיף רום.
לשים את כל חומרי הבצק יחד בקערה נפרדת ולפורר בידיים עד שמתקבל בצק פירורי וחום.
לחלק את הבננות המקורמלות ל-4 קעריות חסינות חום, יחד עם כל הנוזלים שבמחבת ולפזר מעליהן בצורה אוורירית את הבצק. לא לדחוס.
לאפות ב 180 מעלות,כ-30 דקות,או עד שמשחים ולהגיש מיד.
אופציה: ניתן להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 כף סוכר

רואי גרשון הוא שוקולטייה ומקים רשת חנויות הבוטיק Roy שוקולד.