Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> בית קפה דיווינו, קפה עם היסטוריה

קפה עם היסטוריה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הטאפאס השלישי היה להיט! כיסוני פילו ממולאים בפטרייה צרובה וגבינת עיזים נמסה. מעל הכיסונים ניגר רוטב דבש וחרדל, איזו תעוזה...'' אורלי פרש אזולאי בילתה בצהרי היום בדיווינו, בית קפה בעל היסטוריה ענפה וסיפורים מעניינים במיוחד

בקיץ האחרון נסעתי עם תמי לטייל בחו''ל. מאז, הסתפקנו בפגישות חטופות שהשתלבו איכשהו בחיי היום-יום המטורפים של שתינו, בשיחות לילה מאוחרות אך קצרות למדי בשל העייפות והעומס עד שהחלטנו יחד לשים קץ לגעגועים לשיחת נפש פנים אל פנים בשקט ובשלווה. בצהרי היום טיפסנו צפונה לחצי יום כיף בראש פינה שכלל שוטטות קצרה ברחובותיה השקטים, היפים והישנים של ראש פינה ואיך לא...ארוחת צהריים מפנקת בדיווינו, קפה וטאפאס בר.

דיווינו שוכנת בלב המושבה השקטה, במבנה היסטורי ומשומר שטומן בחובו סיפור על אישה אמיצה ומרתקת בשם גיטל קלינשטיין. הבית שימש משך שנים בית המשפחה ומסעדת דרכים ביתית לעוברים והשבים, לחיילים ולאנשי המקום. גיטל הפכה את המסעדה לנקודה אסטרטגית לאנשי ''ההגנה'' שם נאספו ידיעות מהקצינים הבריטיים, הוסתרו נשקים בסליקים סודיים ונערכה במקום פעילות צבאית מרתקת בחסותה של אישה מיוחדת זו. כיום, המסעדה מאכלסת מגוון רחב של אנשים- משפחות שמטיילות בצפון, זוגות שהגיעו לאירוח בצימרים הרבים בסביבה, תיירים ואנשי המקום. בסופי שבוע הופך המקום בלילה לדאנס בר, מקום בילוי של צעירי האזור שבאים לשתות, לאכול מהטאפאסים המיוחדים וליהנות מהאווירה הקסומה שבמקום.

''אנחנו משתדלים לתת מענה לקהל רחב של אנשים הן באוכל והן באווירה. אנחנו לומדים כל הזמן תוך כדי תנועה ותוך כדי חוות דעתו של הקהל. אנחנו משאירים מנות שהקהל אוהב ומשנים מנות פחות פופולאריות. התפריט משתנה גם בהתאם לחומרי הגלם המשתנים עם העונות. הקהל שלנו הוא שקובע ומשפיע על האוכל'' אמר לנו משה, מנהל המקום.

תמי ואני פתחנו במרק שעועית מהביל שטעמו הביתי הזכיר לי את בית אימא. המרק היה עשיר בירקות, בשעועית ומן הסתם בתבלינים סודיים שהפכו את הטעם ממרק שעועית שגרתי למרק שעועית קטיפתי ועשיר בטעמים. המנה הייתה גדולה מן הממוצע ובהחלט יכולה לעמוד בפני עצמה. לא כשמדובר בתמי ובי. ''הטאפאסים שלנו נהדרים'' הכריז משה. ''טאפאסים הן מנות קטנות, מנות פתיחה לנשנוש'' הוסיף באותה נשימה. אז הזמנו שלושה טאפאסים, שהתגלו כמנות פתיחה נדיבות וגדולות למדי. פרצנו בצחוק. קטן עלינו.

הטאפאס הראשון היה טעים אך שגרתי- מניפת חציל קלוי בטחינה. הטאפאס השני היה פטריות קרם צ'ילי- פטריות מצופות בפנקו, ציפוי פריך,חם והוקרמו בקרם צ'ילי מתובל. מנה פיקנטית, מעקצצת בפה. מתאימה בול לאוהבי אוכל פיקנטי. כמוני. הטאפאס השלישי היה להיט! כיסוני פילו ממולאים בפטרייה צרובה וגבינת עיזים נמסה. מעל הכיסונים ניגר רוטב דבש וחרדל. איזו תעוזה. מנה מפתיעה לכל הדעות של תמי ושלי בפריכות שבה, בהפתעת המילוי המעודן ובמתיקות-חריפות של הדבש והחרדל. תוך כדי אכילת הטאפאסים וההתקדמות המפתיעה בסיפור העלילה של תמי (שסיפוריה מרתקים אותי כל פעם מחדש) הצצתי לתפריט, רק כדי לדעת מה יש בעיקריות.

תמי הביטה בי כלא מאמינה, אך קיבלה את טענתי שהסיפור עוד ארוך ועד שיגיעו העיקריות יתפנה לנו עוד קצת מקום. חייכנו זו לזו וללא מילים מיותרות הסכמנו על העיקריות. תמי, חובבת פסטה מושבעת, הזמינה פסטה פנה ברוטב קוואטרו פרומאג' (ארבעת הגבינות) ואני כאוהדת חיות ים למיניהן על צלחתי הזמנתי פילה אמנון אפוי בתנור. תמי ניקרה בפסטה שלה שהייתה עשויה במידה המדויקת ומלאה בגבינות עשירות שטעמן איכותי ומריחן לא ניתן להתעלם ואילו אני, אכלתי את הדג שלי בהנאה מהפשטות הבלתי רגילה שבה הוא עשוי, מרוח היטב במשרה ארומטי, בשר הדג לבן כשלג וטעמו משובח. אין ספק שבדיווינו יודעים את סוד הדגים, אילו יכול היה האמנון שלי לדבר וודאי היה מעיד על כך.

הזמנו קפה הפוך וטרוף שוקולד לבן לקינוח. הקפה לקראת הנסיעה הארוכה המצפה לנו והטרוף להגברת האנרגיה. טרוף למי ששואל זהו קינוח מרשים (כמו כל הקינוחים שהתקשינו לבחור): מוס שוקולד לבן מצופה בשוקולד לבן מוצק ממולא בקרם נוגט וקוקוס. מושלם. כשהגיע סוף הסיפור של תמי נדהמתי מהמפנה המפתיע בעלילה אך גם נדהמתי מהשעה. ישבנו לנו קרוב לשלוש שעות, שקועות בשיחה ונהנות משקט, מאווירה משכרת ובעיקר מאוכל דיווינו, שפירושו אם לא ציינתי עד כה- שמימי.

דיווינו
בכביש הישן, ליד תחנת הדלק פז, ראש פינה
04-6930808