Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> נוסעים צפונה: מקום מתוק, בורדו, הדרל'ה, מיטבלים

נוסעים צפונה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

למי שמחפש סיבה טובה לנסוע לצפון – אם זה בגלל הולנטיין, אם זה בגלל שהצפון הוא עדיין האזור הרומנטי ביותר בארץ, או סתם כי התחילה עונת החרציות – הנה ארבע מסעדות משובחות בצפון הארץ, שרק בגללן שווה לקום מהכורסא

אינספור מילים נאמרו ונכתבו על צפון הארץ ואת האמת, לא ממש צריך הרבה סיבות בכדי לקום מהכורסא ולנסוע צפונה. אך אם בכל זאת מחפשים סיבות טובות (כי הכורסה ממש נוחה) אנחנו נעזור לכם למצוא אותם:
1.אוטוטו מגיע חג הלוונטין ואין כמו רעיון מקורי לצאת ולחגוג באופן מפתיע ביותר.
2.למה לא להציע נישואין אל מול נוף עוצר נשימה?
3.למטיילים שבנינו: אומרים שהחרציות כבר התחילו להופיע בינואר, שווה לרוץ לבדוק...
לכבוד הסיבות האלה ועוד המון אחרות, קיבצנו את מיטב המסעדות המשובחות בצפון הארץ, מה שנשאר לעשות הוא רק לקחת: מפה ,מוזיקה טובה, תרמיל ומקל (טוב, לא חובה) ולהצפין.

מקום מתוק


מקום מתוק שבמושב בצת (ליד ראש הנקרה) הינו בית קפה ומסעדה חלבית בניחוח הונגרי. ההתמחות של מקום מתוק הינו תבשילים ומעדנים מהמטבח ההונגרי המסורתי. כל האוכל נעשה במקום עם תשומת לב רבה והמון אהבה. התפריט כולל ארוחות בוקר עשירות ומפנקות, ארוחות חלביות,,ומנות מיוחדות מהמטבח ההונגרי, ובהן בלניצ'סים ופלצ'ינטות, טורוש גומבוץ, סילבש גומבוץ, אטריות מתוקות, פשטידת אטריות הונגרית, ועוד. בנוסף, ניתן להתענג על קינוחים הונגרים, כמו כפלי- סהרון הונגרי ממולא פרג/אגוזים/שוקולד; קירטש קולץ' - מאפה שמרים הונגרי; ז'רבו - עוגת הדגל ההונגרי - עוגת שכבות אגוזים בציפוי שוקולד, ועוד. בית הקפה מציע גם מוצרים לקחת הביתה, כמו קונפיטורות ועוגות.
מקום מתוק
מושב בצת, בצת.
04-9808251, 050-7564996

בורדו


בורדו היא מסעדה כפרית השוכנת במקום קסום בכפר תבור, מוקפת גינות, עצי שקד וזיתים, ואוחזת במרפסת, המשקיפה להר תבור. התפריט של מסעדת בורדו כפרי, עשיר ומבוסס על מיטב התוצרת החקלאית במקום. בתפריט: ארוחת בוקר כפרית; בטטה קלאב - פרוסות בטטה, פלפלים קלויים וגבינת עזים, מוקרמות ברוטב פסטו; פטה כבד עוף במחית ריבת בצל ופירות יער; סלט צ'רקסי - לקט עלי חסה גבינה צ'רקסית ושקדים קלויים; בשר בלקני - בשר טלה בצנובר ונענע; פילה סלמון נורבגי ברוטב הדרים; טנגו שרימפס וקלמארי ברוטב חמאה ושום; פאחיטס - נתחוני עוף מוקפצים עם ירקות, בליווי טורטיה ורוטב סלסה מוגשים במחבת לוהטת, ועוד. במסעדה ניתן לקיים אירועים אינטיימים ומשפחתיים.
בורדו
חוות היין, כפר תבור.
04-6767673

הדרל'ה


מסעדת הדרלה הינה ביסטרו צרפתי, פרי חלומם המשותף שךל בני הזוג הדר וסיון אמסלם. המסעדה שוכנת במיקום רומנטי, במתחם אגם מונפורט שבמעלות-תרשחיא. תחום ההתמחות העיקרי הוא של הדרל'ה הוא בשרים, הנעשים ע''פ השיטה הצרפתית המסורתית, בשילוב מנות דגי ים מובחרים. בשעות הצהריים, מציעה המסעדה ארוחות צהריים עסקיות לקהל המקומי, ובערב - תפריט שף לזוגות, לנופשים באזור ולאירועים מיוחדים. בתפריט: סביצ'ה דג ים בתחמיץ ביתי של שמן זית; קרפצ'יו פילה בקר מתובל בחומץ בלסמי; רביולי סלמון בחמאה, שום ויין שרדונה; אסקלופ בגריל במילוי דוקסל, מדליוני פילה בקר מפולפלים; טורנדו רוסיני - דואט מדליוני פילה בקר וכבד אווז; נתחי עופיון ועגל צלויים, ועוד.
הדרל'ה
מתחם אגם מונפורט, מעלות-תרשיחא
050-8868572, 04-9571831

מיטבלים


מיטבלים הינה מסעדת שף השוכנת בלב המושבה ראש-פינה שבגליל, ומתמחה בהתאמת בשרים לרטבים ייחודיים המסעדה מצטיינת במנות איכותיות, מוקפדות, נעימות לעין ולחיך, מהן נהנים גם תושבי האזור, וגם האורחים הרבים השוהים בבתי ההארחה והצימרים שבאזור. בתפריט: פטריות פורטובלו בגריל, ברוטב פלפלים צבעוניים ובזיליקום חם; ברבוניות מטוגנות בציפוי פריך ברוטב שום ולימונים; סטייק אנטריקוט מיושן; צלעות טלה ברוטב קרמל תפוזים, נענע וג'ינג'ר; כבד עוף ברוטב דבש, תמרים וצימוקים שיכורים; כבד עוף ברוטב תאנים וריבת בצל כבד אווז ברוטב ציר בקר ופטריות פורטבלו; עופיון שלם צלוי על הגריל ברוטב תפוזים וקרמל; חזה אווז צרוב בגריל ברוטב פסיפלורה, ועוד.
מיטבלים
על הכביש הראשי, ראש פינה.
04-6860107