Skip Navigation Linksראשי > מסעדות בעולם > מסעדות ניו- יורק> מסעדת קרמיינס: דרום איטליה בניו יורק

איטליה בניו יורק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אנחנו בחרנו במנת תערובת פירות ים בשמן זית, עם שום, בזיליקום ופטרוזיליה. 500 גרם של בשר לובסטר עסיסי, צדפות המחליקות בפה, סרטנים, מולים וקלמרי..''. מיכל אדר הרגישה הכי בדרום איטליה, דווקא במסעדת קרמיינס בניו יורק

כתבה זו הנה כתבה ראשונה בסדרה על מסעדות מומלצות ברחבי ארצות הברית.

מסעדת קרמיינס, הממוקמת באזור התיאטראות של ברודווי בניו יורק, היא חלומם של כל אוהבי האוכל האיטלקי מדרום איטליה. מה שחזק במסעדה יותר מכל זו האווירה האיטלקית השמחה, אשר נותנת לך תחושה שאתה אכן במקום האותנטי. המסעדה, שנוסדה ב-1990, היא חזונם המשותף של ארטי קטלר ומייקל רוניס, אשר ביקשו להביא משהו חדש לסצנת המסעדות במנהטן, והחליטו לפתוח מסעדה עם אווירה של חתונה איטלקית, הכוללת מנות ענקיות המוגשות על צלחות הגשה ענקיות. הם בקשו לבנות אווירה של בית סבתא, כאשר כל המשפחה מתאספת לארוחה גדולה ושמחה. כשנכנסים למסעדה - זו האווירה: שולחנות גדולים, רעש ושמחת חיים.

קרמיינס מעוצבת כמסעדה משנות העשרים של המאה הקודמת, ומתנאה בין השאר בציורי פורטרטים של גברים ונשים בגודל עצום, הנראים כאילו הדמויות מסתכלות עליך, מכל זווית (האגדה בניו יורק מספרת שאלו תמונות של ראשי המאפיה משנות ה40...). המסעדה מציגה את עצמה כמסעדה משפחתית, אולם קשה לראות שם משפחות עם ילדים בשעות אחה''צ והערב. התפריט כולל מנות ענקיות של אנטי פסטי, אוכל ים ובשר, המוגשות בליווי יינות איטלקיים אותנטיים. המנות אדירות בגודלן וחייבים לחלוק מנות, ואין מצב שלא יווצרו אינטראקציות עם שולחנות שכנים. כולם שמחים וטובי לב.

המנות במסעדה, כאמור, ענקיות, ואסור לבוא בדיאטה (או שרצוי לשכוח ממנה למספר שעות...). אנחנו פתחנו עם סלט קיסר, מהטובים שאכלתי אי פעם, מתובל באנשובי וקרוטונים הורסים. לצידו, מנת קלמארי מטוגן, שלי נתנה תחושה מיידית שאני באיטליה, דרומית לנאפולי. עוד לקחנו חציל מבעבע בפרמז'ן, ובמסגרת הויתור על הדיאטה, העמסנו אותו על לחם שום נימוח ועמוס בפרמז'ן.

כפתיח למנות העיקריות, דגמנו פסטה צדפות רכה וטעימה, שמגיעה עם רוטב לבן או אדום. אנחנו הלכנו על האדום, והתעלפנו. אחריה הגיעה מנת עגל סקלופינה מרסלה, שגורמת לך לרצות לאכול כל היום אוכל איטלקי, ובחיים לא לגעת יותר בחומוס.

לבסוף, הגיע גולת הכותרת של הארוחה, והסיבה העיקרית שבגללה הולכים לקריימנס – פירות הים, בעיבוד איטלקי דרומי ים תיכוני. אנחנו בחרנו במנת תערובת פירות ים בשמן זית, עם שום, בזיליקום ופטרוזיליה. 500 גרם של בשר לובסטר עסיסי, צדפות המחליקות בפה, סרטנים, מולים וקלמרי, ברוטב עגבניות איטלקי ורוטב צדפות. מנה שגרמה לנו להגיע למסקנה, שאת הטיול הבא שלנו נעשה לדרום איטליה...

אני אשת קינוחים, ושום דיאטה בעולם לא תמנע ממני קינוח במסעדה. בקרמיינס זו חגיגה מטורפת, והקינוח המומלץ מכולם הוא כמובן הטירמיסו, שלא דומה לשום דבר שהכרתם. קרם המסקרפונה העשיר מגיע טבול באספרסו איטלקי אמיתי, עם ליקר קרם פרש, וניל ויין מרסלה, ועטוף בשוקולד. גן עדן של גסטרונומיה איטלקית.

אל תוותרו על קרמיינס שנמצאת באיזור התיאטראות של ניו יורק. לכו בקבוצה גדולה, חלקו מנות, וקחו את הזמן...

מיכל אדר היא מנהלת חברת Signon, המתמחה בניהול השירות למסעדות, בתי מלון וחברות תעופה.

Carmines - Theater District
200, west 44th street
New York City , NY 10036
TEL: 212-2213800
FAX: 212-2210259
Take Out: 212-2210242