מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מזעדת לה טוסקנה: איטלקית ורומנטית

איטלקי רומנטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''שיר בחרה מנה מרשימה מאוד של פילה אמנון, שהכילה שני נתחי דג בציפוי של עגבניות, פטריות קצוצות ואגוז מוסקט. התיבול הלם את הטעמים הטבעיים של הדג...''. דניאל לוין וחברתו נהנו מארוחה איטלקית רומנטית במסעדת לה טוסקנה

לפני כמה ימים קיבלתי טלפון חצי נעלב – חצי מתלונן משיר, החברה שלי. מראש ידעתי שאני לא לגמרי בסדר אז החלטתי ללכת על עסקת טיעון – להודות בהכל ולקוות להקלה בעונש. ''אוקי, אני מודה שבזמן האחרון שקעתי יותר מידי בלימודים והזנחתי אותך'', אמרתי לה. ''יופי, אז אתה חייב לי פיצוי שאני בוחרת'', היא השיבה, ונקבה מיד בבקשתה: ארוחה רומנטית במסעדה איטלקית, ככה שאני אעבוד על הרומנטיקה בקשר שלנו, וגם היא תוכל ליהנות. כשמצאתי מסעדה שנמצאת בדיוק באמצע בינינו, הזמנתי שולחן לשניים. אפילו קניתי לה פרחים, שלא תגיד שאני לא משקיע.

מסעדת לה טוסקנה, המציעה תפריט איטלקי כשר, הייתה מלאה כמעט לגמרי, והמלצרית שיבחה אותי שהשכלתי להזמין מקום. המסעדה מעוצבת בדיוק כמו שהייתם מצפים ממסעדה איטלקית: מפות משובצות באדום-לבן, ושולחנות ערוכים עם סכו''ם, כוסות יין ובקבוק יין אדום על כל שולחן.

התפנינו להזמין מנות ראשונות – לגברת התחשק לאכול סלט מרענן, והיא הזמינה סלט פטה עיזים. הסלט הוגש בצורה מדהימה והכיל הרבה עגבניות שרי, מלפפונים, בצל סגול, כרוב אדום, מעט עלים ירוקים וגולת הכותרת – גבינת פטה עיזים שטוגנה קלות. הירקות טבלו ברוטב ויניגרט חמצמץ, והגבינה הייתה מעט פריכה מבחוץ אז נמסה מבפנים ושמרה על הטעם הייחודי שלה.
אני ניסיתי להיות מתחכם יותר, ובחרתי בטרין גבינות וחצילים - בחירה מוצלחת ומתוחכמת. בלב הטרין היו מסודרות מספר גבינות (חלקן מתוקות וחלקן חמצמצות), שנעטפו ע''י שכבות על שכבות של חצילים מתוקים ונקיים מגרעינים. בתוך היצירה המדויקת הזו גיליתי גם עגבנייה אפויה, ולא פחות חשוב – רוטב פלפלים שקישט מסביב והעניק טעמים חזקים למנה.

בעיקריות התפצלנו. אני נצמדתי לקו האיטלקי, והזמנתי ניוקי ברוטב ארבע גבינות, שנראה תמים למראה,אבל הפתיע בטעמים חזקים של גבינת שמנת, רוקפור, צ'דר ופרמז'ן. המרקם של הניוקי עצמם היה אוורירי וקליל, כמו שניוקי צריך להיות, והרוטב עטף כל ניוקי והעניק לו טעם מאוזן של כל אחת מן הגבינות.
שיר בחרה מתפריט הדגים מנה מרשימה מאוד של פילה אמנון, שהכילה שני נתחי דג שהוגשו בציפוי של עגבניות, פטריות קצוצות ואגוז מוסקט. הדג היה עדין מאוד והתיבול הלם את הטעמים הטבעיים שלו. המנה הוגשה לצד תפוחי אדמה גמדיים שנאפו בתנור, וכן מצע של שעועית ירוקה מבושלת, שעשתה רושם פשוט, אולם הייתה עשירה בטעמי התבלינים שהדג נאפה בהם. כמו כן, שיר נענתה להמלצתה של המלצרית, ולגמה לצד מנת הדג כוס יין לבן מסוג ריזלינג.

מכיוון שהיה מדובר בארוחת פיצוי, שיר לא שאלה אותי אם אני רוצה קינוח, והזמינה בשמי שתי מנות: עוגת טירמיסו וסופלה שוקולד. הטירמיסו היה בחירה מצוינת, כי כשמדובר במסעדה איטלקית-חלבית אין קינוח יותר אופייני. בין שכבות קרם הגבינה המתוק, הורגשה בבישקוטים בבירור המרירות הארומטית של אספרסו וברנדי.
הסופלה היה חם, ונמס ברגע שפצעתי את הקרום הפריך. השילוב בין שוקולד חלב למריר עשה אותו להרבה יותר מעוגת שוקולד חמה, והוסיף מימד מתוחכם למנה. כמובן שאי אפשר לאכל סופלה שוקולד בלי כדור של גלידת וניל אמיתית, כזה שיאזן את המתיקות הכבדה של השוקולד וינקה את הפה מידי כמה ביסים. הסכמנו שהסופלה היה מתוק במידה ולא הכביד מידי בסיום הארוחה.

כשיצאנו משם, הסכמנו שהיה טעים, ושהאווירה ללא ספק רומנטית, ושיר קבעה בנחרצות שבגלל שהיה כל כך טעים בעוד שבוע אנחנו משחזרים את הארוחה כדי לטעום עוד מהתפריט. סימנתי לעצמי ''וי'' קטן, ורשמתי לעצמי שכשהיא כל כך מתלהבת מהאוכל - לא צריך להביא לה פרחים...

לה טוסקנה
הסדנא 3. א.ת. רעננה.
09-7420754