Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת המטבח של רמה

אצל רמה במטבח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''האוכל טעים ומקורי, מוקפד - אבל לא מוקפד מדי, כך שתרגישו ממש בנוח לחלוק את קדירת הטלה ביוגורט המוגשת למנה עיקרית, או לצלות על חלוק נחל לוהט את נתחי הברווז שנתיישנו במקום...''. יובל בלנקובסקי על חווית האכילה בהמטבח של רמה

המטבח של רמה היא מסעדה המיועדת למביני דבר בלבד. המיקום המשקיף על נוף הרי יהודה ושפלת החוף, העיצוב הרומנטי הפראי של המקום, יחד עם האוכל, המשלב מוטיבים מהמטבח הערבי המקומי עם יסודות מהמטבח האירופאי, יוליכו אתכם לאחת החוויות הקולינאריות הטובות ביותר שתוכלו לקבל בארץ.

המסעדה ממוקמת בישוב נטף, באזור הרי ירושלים. מלבד הטאבון בימות החורף, הקימו שם אוהל לסועדים ומספר תנורי קמין המוסקים בעץ, מחממים את המקום ומוסיפים לאופי של הארוחה. המסעדה מאוכלסת על ידי זוגות אוהבים או משפחות החוגגות בפורום מצומצם. הקהל של המטבח של רמה הוא קהל איכותי ואנין, שחוזר שוב ושוב לפינת החמד הזאת. בעיני, המטבח של רמה הוא אחד המקומות שמספקים תמורה נהדרת לכסף שלכם, הוא אמנם אינו זול, אך יחסית לכמות ואיכות האוכל המחיר שגובים במטבח של רמה נראה סביר ואף זול.

המסעדה פתוחים בעיקר בסוף השבוע בימי שישי ושבת ולפעמים ביום חמישי, וכדאי לתאם הזמנת שולחן מראש. בערב המטבח של רמה מציע שלושה סוגים של תפריטי טעימות במחירים: 168, 192 ו-226 שקלים לסועד. מעיון בכל אחד מהתפריטים, אין לי ספק שמכולם תצאו שבעים ומדושני עונג. המנות במטבח של רמה מוגשות למרכז השולחן, ומיועדות לזוג. ההגשה במטבח של רמה היא חגיגה לעיניים, לפעמים על מגש עץ, ולפעמים בכלי קרמיקה מעבודת יד שנעשה במיוחד בשביל המנה. ההקפדה על כל תו ותו ניכרת עוד לפני שנוגסים באוכל.

ממבחר הראשונות ומנות הפתיחה המצוינות שטעמנו ראוי לציון במיוחד סביצ'ה של דג ים, שהוגש על לבש (מאפה דק ופריך). השילוב בין מרקמו של הדג לבין פריכות הבצק יצר תחושת התנפצות וערבוב טעמים מענג בחך. מרק ארטישוק ירושלמי עם טימין, שהוגש לנו בכוס מעוצבת מקרמיקה בבודת יד,הדגים כמה אלגנטי יכול להיות מרק המבוסס על הירק הנפלא הזה.

כמנת ביניים הוגשו לנו רביולים של פסטה טרייה ממולאים בגבינת עיזים בשלה ובגבינת ריקוטה, דלעת ובזיליקום, שהיו מדויקים ומעולים. בכלל, התחושה במטבח של רמה היא שזהו מקום המשלב אלגנטיות וקלאסה יחד עם חוויה קולינארית-חושית, המתאימה לנוף הטבעי המקיף את הסועדים. רמה עצמה לא עברה במסלול המסעדנות הרגיל של המטבח המקומי, אלא הגיעה לתחום האוכל ממש במקרה. האוכל במסעדה טעים ומקורי, מוקפד - אבל לא מוקפד מדי, כך שתרגישו ממש בנוח לחלוק את קדירת הטלה ביוגורט המוגשת למנה עיקרית, או לצלות על חלוק נחל לוהט את נתחי הברווז ונתחי השפיץ צ'ך שנתיישנו במקום.

לסיום, הגיעה פלטת קינוחים מרשימה, שכללה מרק תותים מקסים ומגרה, טראפלס שוקולד בעלי טעם עמוק ומריר, טארט טאטן מחבושים שהיה הטארט היפה ביותר שראיתי בחיי - והאמינו לי שראיתי כמה, וגלידת וניל וארמאניאק, שהייתה לו בת לוויה מושלמת.

בין החידושים האחרונים שמציע המטבח של רמה ניתן למצוא תפריט בראנ'ץ צהריים בימי שישי ושבת, בו ישנם עשרות מנות קטנות במחירים של עד 40 ₪. כך, אפשר להרכיב ארוחה מקסימה שמתאימה לחיך ולתקציב שלכם. בנוסף, ניתן לקחת את המזון המשובח של המטבח של רמה כטייק אווי, וליהנות ממנו גם בבית. כמו כן, ניתן לערוך במסעדה עריכת אירועים פרטיים בכל ימות השבוע. המטבח של רמה הוא באמת פנינת חמד קולינארית, המציעה ארוחה טובה המשולבת באווירה קסומה ומיוחדת. אל תספרו עליה לחברים שלכם - אלא אם כן הם ממש חברים טובים...

המטבח של רמה
ת.ד. 18 הרי יהודה, מיקוד 90804, מושב נטף.
02-5700954