מדריד בתל-אביב- תפריט קיץ חגיגי אלי-אולי בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 

בכניסה לאלי אולי רשמנו לפנינו את סימני הקיץ בתל אביב: הבר שבכניסה הפך את צורתו והוא מעוצב בורוד, אדום, נוצצים ושאר אלמנטים שנותנים הרגשה ''קרחניסטית'' ומשוחררת. המעבר מהכניסה לגינה, דרך הבר מעביר אותך בכמה צעדים מ ''אפטר פרטי''- טאפאס בר לשלווה הנעימה של גינה כפרית, בלב העיר. הגינה המקורה והממוזגת נשארה כשהייתה. יחי היציבות.

מסעדת אלי-אולי קיימת כבר כמעט שמונה שנים במתכונת שבה המטבח פתוח לקהל הרחב. במקרה של אלי אולי ואנטוניו מנסה, השף, זהו לא עוד מטבח פתוח אלא הצגה נהדרת של ריחות, טעמים וצבעים. מתוך תפריט הקיץ החדש בחרנו את ארוחת הטאפאס – 7 מנות ב 77 שח תוך החלטה שזאת תהיה רק ההתחלה, ואם נרצה, נבדוק מהתפריט מנות נוספות.

ראשונות הגיעו לשולחן טעימות של מרגריטות שונות ולמרות זאת, החלטנו להזמין שני גביעי סנגריה כיאה למסעדה ספרדית במדריד. לשולחן התייצבה סלסלה של לחם קטלוני וסלסות של ירקות. הסלסות (רטבים) , כפי שהסביר לנו המלצר מיקי, משתנות לפי עונות השנה ורצונות השף. אנו קיבלנו סלסה אחת של עגבניות וכוסברה, סלסה שנייה של שמן זית ועשבי תיבול וסלסה נפלאה שמבוססת על חצילים קלויים.

בשלב הבא טעמנו ''שוט'' של מרק- מוגש- כמו ''שוט''- בכוס זכוכית קטנה, של מרק גספצ'ו קר המונח על ברד עגבניות . הגספצ'ו של אנטוניו - כמו גספצ'יו ספרדי אמיתי – רק עורר אצלי את תחושת הרעב ואת הציפייה למנות הבאות. המנה הבאה, שעועית ירוקה על מאפה בצק עלים עם קרם ירקות ירוקים, הייתה מרעננת.

אחריה הגיע הקטע של הכפיות. מנת טרטר (דג חי בתחמיץ, קצוץ לקוביות) מוגשת על כפית. בחרתי בכפית (פשוטו כמשמעו) של טרטר טונה ואבוקדו שהוגשה בכפית יפנית חביבה והזכירה לי את הכלים שהביאה אימי לפני שנים כאשר חזרה מהמזרח והכריחה אותנו לאכול באותן כפות גם מרק עוף.

לצד הטרטר הוגש סלט קיץ, צלחת סלט ירקות ופירות צבעונית במיוחד: פלפלים צבעוניים, כדורי מלון, רוקט ושאר ירקות. השלוב של העלים הירוקים על מגוון רצועות פלפלים בצבעים שונים, פרוסות מלפפון, כדורי מלון ועלי בזיליקום יוצר תמונה צבעונית ומביאה טעמים ממגוון רחב במיוחד. הלאה.

בחירה נוספת הייתה בין טוסטדה של קלמרי לסינטה. טוסטדת הקלמרי היתה מורכבת ממשולשים של לחם קלוי, מתקתק, פרוסות של עגבניות עם טבעות בצל, עלי בזילויקום, עלי מיורן וטבעות קלמרי וראשי קלמרי מוקפצים בתיבול עדין של שמן זית ומיץ לימון. שקלתי בליבי לעקור לספרד.


לסיום קבלתי פילה מוסר ים עדין בטעמיו בלווי סלט ירוק (הפרטנר של לארוחה בחר דווקא בצלעות טלה, ולא התאכזב.לאחר הארוחה קיצית זו הצצנו לתפריט הקינוחים שגם הוא התרחב לקראת הקיץ ובחרנו בצלחת של טאפאס מתוק הכולל מבחר של פטיפורים נהדרים במחיר משעשע – 7 ש''ח ליחידה.

ארוחת הטעימות הקייצית הייתה שילוב של טעמים וצבעים , והיא לא נועדה לשמרנים באוכל. אלה, כדאי שילכו על מנות פשוטות וים תיכוניות מהתפריט.


אלי אולי
ברנר 2, ת''א
03-5281378

א' - ה' 2:00 - 18:00 ו' - שבת 2:00 12:00