Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת הדרל'ה: חציל עושים באהבה

חציל עושים באהבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כשהמנות הראשונות הגיעו אפשר היה להרגיש, בכל ניואנס וטעימה, שהשף של הדרל'ה פשוט אוהב את המנות שהוא יוצר. החציל נראה כמו יצירת אומנות: יפהפה ומקופל בתוך מרינדה ארומתית מופלאה...''. מסעדת הדרל'ה. כל מילה נוספת מיותרת

את הדרך ממושב מעונה הקטן והירוק למתחם אגם מונפורט במעלות תרשיחא עשינו בשקט וברוגע. כל היום הזה היווה פסק זמן מוחלט מהחיים: ערסל מול נוף עוצר נשימה, כוס יין אדום, ג'קוזי חם. לקראת הערב כבר היינו מבושמים מהאווירה הגלילית, רעבים במידה המדויקת ובעיקר במצב רוח מרומם. כך שמראש היה לה סיכוי טוב, למסעדת הדרלה, לשבות אותנו בקסמיה.

מול אגם מונפורט המואר בפנסי לילה מבהיקים ראינו את המסעדה משתקפת מן החלונות. בפנים, נחשף בפנינו חלל עצום מימדים ומוגבה, מעוצב בצבעי לבן, בורדו ועץ כבד. השולחנות היו עטופים במפות לבנות כמשי. התיישבנו בשולחן שהשקיף החוצה, אל כל הנוף, והתמוגגנו. האווירה הרומנטית ומוסיקת הג'אז היו כל-כך נכונות וטבעיות עד כי היו בלתי מורגשות כמעט.

פתחנו בשתי מנות ראשונות: האחת - רביולי סלמון ביין שרדונה, חמאה, שום ועשבי תיבול; והשנייה - חציל קלוי במרינדה אסייתית של שמן שומשום, אננס, פלפל צ'ילי, בצל ירוק וסויה. כבר ידענו שמסעדת הדרל'ה היא תולדה של חלום זוגי משותף של השפים. כשהמנות הראשונות הגיעו אפשר היה להרגיש, בכל ניואנס וטעימה, שהשף של הדרל'ה פשוט אוהב את המנות שהוא יוצר. שתי המנות עוטרו בסמל הגליל הסביבתי: ענפי רוזמרין טריים שהונחו מסביב באלגנטיות. רביולי הסלמון היה פשוט מעדן. החציל נראה כמו יצירת אומנות: חציל יפהפה ומקופל בתוך מרינדה ארומתית מופלאה. טעם החציל על הלשון היה נושך, מתקתק וצורב. אני מרחתי את בשר החציל על לחם הבית החם והפריך והתמסרתי בהכנעה.

המנות הראשונות היוו עבורנו הפתעה עד כדי כך, שהחלטנו להזמין מנה נוספת- קרפצ'יו פילה בקר בבלסמי, שמן זית ועשבי תיבול. גם מנה זו עוטרה בעשבי תיבול טריים וריחניים, והייתה מצוינת. ''איזו פתיחה מדהימה'' אמרתי לבן זוגי, אשר מצידו כבר היה שקוע עמוק בתפריט, מציץ ומרפרף, בולע את המנות היישר מהכתב. לגמנו מכוסות היין האדום שלנו, ואז הוא אמר לי ''לא יעזור, יש קסם מיוחד בדברים שנעשים מהלב ולא רק בידיים''. כל-כך רצינו לפלוש למטבח הזה, מאחורי הקלעים, ולראות את השף הזה מקפל לנו את החציל בעדינות ונועץ בו את הרוזמרין הגלילי.

המנות העיקריות שלנו העירו אותנו מההרהורים והשקט. את המנות של הדרל'ה אוכלים קודם כל בעיניים, בוחנים, נדרכים בסקרנות, מתלבטים לרגע האם להרוס את המבנה ''הארכיטקטוני'' המושלם. ואז, בבת אחת, מחליטים להסתער, ורק אחרי כמה שניות מאטים את הקצב, ונהנים מהשילוב הזה של טעם ואסתטיקה. מולי הונחה מנה מעוצבת ויפה של נתח סלמון עסיסי, צרוב במעטפת קריספית של פסי שומשום שחור, בזילוף רוטב מתקתק, המוגש עם פלחי לימון, ופירה חמאתי נימוח.
בן זוגי הזמין דואט עופיון ועגל, וגם בה השף של הדרל'ה חשב על הפרטים הקטנים, והתחכם לנו, כששיפד את נתחי הפרגית והעגל על ענף רוזמרין אותנטי. כן, כן - הענף היווה שיפוד, היישר מהטבע. באמצע הצלחת הונחה בטטה פתוחה, ובתוכה בשר בטטה אפוי בעשבי תיבול ריחניים. בפנים התחבא פלח לימון בצורת פרח יפהפה. כבר אמרנו שבהדרל'ה אתה נהנה מהטעמים עוד לפני שטעמת? מה שמדהים הוא שחומרי הגלם פשוטים ומקומיים, וכל החגיגה הזאת מתהדרת ביצירתיות של שף מוכשר אחד.

כשכבר היינו מאוהבים לגמרי בהדרל'ה הזמנו תה, בסך הכל תה, להתאושש ולהתחדש, לטהר את החיך. ואפילו הוא טמן בחובו הפתעה נעימה. פלטת עץ עגולה עשתה את דרכה אלינו. בתוכה היו קופסאות קסומות. בתוך כל קופסא הסתתר טעם חדש: תה צמחים משובח עטוף תחרה עדינה. שיחקנו מן משחק כזה, שכל אחד בתורו פותח קופסא אחת, וכשמגיעים לשלוש זוכים בתה שלנו להערב. התה הנבחר היה ונילי ומשכר, עשה את העבודה, השכיח את טעמי הראשונות והעיקריות ופתח דף חדש, מוכן ומזומן לטעמים מתוקים במיוחד.

אני הזמנתי, כרגיל, סופלה שוקולד. הסופלה היה מעולה (לא שהיה לי ספק שכך יהיה..), והגיע כזוג ספלולי שוקולד בלגי אפויים ונוזליים במרכזם, עם גלידת שמנת ווניל קרה שנמסה לצידם.
הוא החליט לגוון, והזמין קרם ברולה ונילי, רך ומעודן, בזיגוג קרמל שרוף בהיר. הקרם נמס בפה, החליק על הלשון וגרם לנו אושר קטן.

אז לכל הסקפטיים שבינינו - תעשו לעצמכם טובה, תפסיקו לקרוא את השורות ולהטיל ספקות (או להזיל ריר, לחילופין), קחו לעצמכם סופ''ש גלילי והתענגו על הדרל'ה. כי חיים רק פעם אחת.

הדרל'ה
מתחם אגם מונפורט, מעלות-תרשיחא.
050-8868572, 04-9571831