קציצות הפורה של סבתא קלרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סבתא שלי היא בולגריה אך לצערי המטבח איננו מקום שאהוב עליה במיוחד ולכן לא זכיתי ליהנות מאוכל בולגרי אמיתי בבית.


לא נותר לי אלא לדמיין אילו טעמים נפלאים היו יכולים להיות מנת חלקי בארוחות משפחתיות לו הייתה מבשלת מאכלים בולגריים או בלקניים מקוריים.

הדבר היחיד שהיא בכל זאת עושה- וזה ממש כזריית מלח על הפצעים- הן קציצות פורה (כרישה, פרסה, לוף). קציצות הפורה אינן מאכל בולגרי טיפוסי, ובוודאי שאינן האסוציאציה הראשונה שעולה בראש כשחושבים על המטבח הבולגרי או הבלקני, אך מסתבר שהן היו מקובלות מאוד בקרב יהודי בולגריה, שככל הנראה ייבאו אותן מטורקיה.

הקציצות שסבתא עושה מורכבות ממספר מצומצם של מרכיבים וממש פשוטות להכנה. הסוד, ככל הנראה, הוא בפשטות, המדגישה את טעם הירק. ניתן להכינן עם בשר או בגרסא צמחונית. נסו ותיהנו.


4 ק''ג פורה (ניתן להשתמש גם בחלק הכהה העליון)
7 ביצים
פלפל שחור, מלח לפי הטעם
להכנה בגרסא הבשרית יש להוסיף לכמות זו 200 גרם חזה עוף או הודו לבן.

הכנה:

1. מנקים את הפורה (על ידי חיתוך לאורך, פתיחה לרוחב ושטיפה יסודית בין העלים). חותכים לפרוסות ומבשלים במי מלח כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט אך לא יותר מידי. מסננים וסוחטים להוצאת נוזלים מיותרים.
2. טוחנים בשלבים את כל המרכיבים בבלנדר. במידה והבלילה דלילה ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.
3. יוצרים מהבלילה עיגולים שטוחים ודקים ומטגנים בשמן חם. מוציאים ומעבירים לצלחת מכוסה בנייר סופג.

כמנהג הבולגרים מומלץ להוסיף לימון בזמן האכילה. שילוב בלקני מעניין נוסף הוא בהגשה לצד ציזיקי בטמפרטורת החדר.