חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
הקיץ כבר כאן


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אוכל מנחם מן הים
אוכל מנחם מן הים מיה בר
באבי: מסעדת דגים ופירות ים ביפו
"איזו פתיחה מושלמת לסוף השבוע..."



ראשונות הוגשו לשולחן צלחות של סלטים
הסלטים הם חלק מהדיל למי שמזמין מנה עיקרית.



לברק בתנור: מעדן קריספי בצבעי אדום
"בפנים היה רך ולבנבן, כמו שדג צריך להיות.."



שרימפס ברוטב חמאה, יין לבן ושום
"עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם..."

מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם...''. הבוקר של מיה בר התחיל רע, אבל היא התנחמה היטב עם האוכל של מסעדת באבאי שביפו

הגענו לבאבאי ביום חמישי בצהריים. ים כחול ורחב נפרש לנגד עינינו, שמיים בהירים ושמש מלטפת של סתיו קידמו את פנינו והכניסו אותנו לאווירה של חופש. התיישבנו במרפסת שצופה לנוף, והתמכרנו לשמש ולצלילי מוסיקת צ'יל אאוט שהתנגנה ברקע. איזו פתיחה מושלמת לסוף שבוע.

אבל זה לא התחיל כך, ממש לא.

בדרך ליפו קרה לנו פנצ'ר. איני מתכוונת לפנצ'ר במובנו הסמלי, אלא לפנצ'ר במובנו הגלגלי, שאילץ אותנו לעצור בצד הדרך, ולמול עוברים ושבים שמביטים – אך לא מעבר לזה – להחליף את הגלגל. כמה קרובים, אך רחוקים, היינו באותה עת לארוחה המובטחת...

לכן, כאשר סוף סוף התחלנו ליהנות מהמטעמים הרבים שהוגשו על שולחננו, הרגשנו שהרווחנו את הארוחה, את ההנאה, ואת החופש.

ראשונות הוגשו לשולחן צלחות רבות של סלטים. כמקובל במסעדות דגים, גם בבאבאי הסלטים הם חלק מהדיל למי שמזמין מנה עיקרית. סלטי החצילים למיניהם זכו לקבל משנינו את הציון הכי גבוה, ובמיוחד, החצילים במיונז והחצילים בטחינה. בשניהם הורגש עשן הגריל, שמוציא תמיד מהחציל את טעמו המתקתק העמוק. סלט ירוק טרי, קוביות סלק, כרוב בשלושה צבעים (כל אחד לחוד), מטבוחה, סלט טורקי, גזר מרוקני – הכול טרי, טעים ובנדיבות. החומוס – עם אי קטן של טחינה ושמן זית טעים – חוסל במהירות, הן בזכות טעמו, והן בזכות שלושת סוגי הפיתות שהוגשו לשולחן, רגילות, עם זעתר, ועם שום, משוחות בשמן זית, וחמות מהתנור.

במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם. הלברק בתנור תובל במידה שהפכה את עורו למעדן קריספי בצבעי אדום, ובפנים היה רך ולבנבן, כמו שדג צריך להיות. המנה הוגשה עם אורז כורכומי צהבהב וטוגני חצילים. במסגרת פרויקט איחוד משפחות, הספגנו את האורז ממנת הלברק, ברוטב העשיר ממנת השרימפס. פשוט לא יכולנו לראות אותם מתבוננים בכמיהה זה בזה מצלחת לצלחת.

שבעים, נינוחים ומאושרים אכלנו קינוחים. התכוונו רק לטעום, ומצאנו את עצמנו טורפים הכול עד שלא נותר זכר למלבי ולקדאיף – שניהם מוכנים במקום, עשירים ומתוקים במידה.

בדרך חזרה הביתה עצרנו ביפו לעשות קניות ולתקן את הגלגל. כשנחזור לכאן, נבוא עם הילדים. גם להם מגיעים החופש, ההנאה והשלוה שבמקום (שלא לדבר על האוכל). הם גם יידעו לנצל את המדשאה הרחבה, על התרנגולות שמנקרות שם להנאתן, הרבה יותר טוב מאיתנו...

באבאי
קדם 153, יפו, תל אביב.
03-6593999

קישורים:
באבאי





תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏