Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת באבאי: אוכל מנחם מן הים

אוכל מנחם מן הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם...''. הבוקר של מיה בר התחיל רע, אבל היא התנחמה היטב עם האוכל של מסעדת באבאי שביפו

הגענו לבאבאי ביום חמישי בצהריים. ים כחול ורחב נפרש לנגד עינינו, שמיים בהירים ושמש מלטפת של סתיו קידמו את פנינו והכניסו אותנו לאווירה של חופש. התיישבנו במרפסת שצופה לנוף, והתמכרנו לשמש ולצלילי מוסיקת צ'יל אאוט שהתנגנה ברקע. איזו פתיחה מושלמת לסוף שבוע.

אבל זה לא התחיל כך, ממש לא.

בדרך ליפו קרה לנו פנצ'ר. איני מתכוונת לפנצ'ר במובנו הסמלי, אלא לפנצ'ר במובנו הגלגלי, שאילץ אותנו לעצור בצד הדרך, ולמול עוברים ושבים שמביטים – אך לא מעבר לזה – להחליף את הגלגל. כמה קרובים, אך רחוקים, היינו באותה עת לארוחה המובטחת...

לכן, כאשר סוף סוף התחלנו ליהנות מהמטעמים הרבים שהוגשו על שולחננו, הרגשנו שהרווחנו את הארוחה, את ההנאה, ואת החופש.

ראשונות הוגשו לשולחן צלחות רבות של סלטים. כמקובל במסעדות דגים, גם בבאבאי הסלטים הם חלק מהדיל למי שמזמין מנה עיקרית. סלטי החצילים למיניהם זכו לקבל משנינו את הציון הכי גבוה, ובמיוחד, החצילים במיונז והחצילים בטחינה. בשניהם הורגש עשן הגריל, שמוציא תמיד מהחציל את טעמו המתקתק העמוק. סלט ירוק טרי, קוביות סלק, כרוב בשלושה צבעים (כל אחד לחוד), מטבוחה, סלט טורקי, גזר מרוקני – הכול טרי, טעים ובנדיבות. החומוס – עם אי קטן של טחינה ושמן זית טעים – חוסל במהירות, הן בזכות טעמו, והן בזכות שלושת סוגי הפיתות שהוגשו לשולחן, רגילות, עם זעתר, ועם שום, משוחות בשמן זית, וחמות מהתנור.

במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם. הלברק בתנור תובל במידה שהפכה את עורו למעדן קריספי בצבעי אדום, ובפנים היה רך ולבנבן, כמו שדג צריך להיות. המנה הוגשה עם אורז כורכומי צהבהב וטוגני חצילים. במסגרת פרויקט איחוד משפחות, הספגנו את האורז ממנת הלברק, ברוטב העשיר ממנת השרימפס. פשוט לא יכולנו לראות אותם מתבוננים בכמיהה זה בזה מצלחת לצלחת.

שבעים, נינוחים ומאושרים אכלנו קינוחים. התכוונו רק לטעום, ומצאנו את עצמנו טורפים הכול עד שלא נותר זכר למלבי ולקדאיף – שניהם מוכנים במקום, עשירים ומתוקים במידה.

בדרך חזרה הביתה עצרנו ביפו לעשות קניות ולתקן את הגלגל. כשנחזור לכאן, נבוא עם הילדים. גם להם מגיעים החופש, ההנאה והשלוה שבמקום (שלא לדבר על האוכל). הם גם יידעו לנצל את המדשאה הרחבה, על התרנגולות שמנקרות שם להנאתן, הרבה יותר טוב מאיתנו...

באבאי
קדם 153, יפו, תל אביב.
03-6593999