Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת מונטיפיורי: וכל הכבוד לשף

וכל הכבוד לשף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הקנלוני הוגש ברוטב שמנת נדיב ומפנק. הדניס הוגש בליווי אורז, עם רוטב על בסיס ירקות, חמצמץ ומדהים...''. לאחר ארוחה במסעדת מונטיפיורי, חולקת מרגלית אשכול את כל הכבוד לשף, לא פחות מלשר. למסעדה מבצעים מיוחדים בחמשושליים

מסעדת מונטיפיורי משתתפת באירועי חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בירושלים

אני וחברי פ', החלטנו כי את סיום כתיבת התזה שלו נחגוג במקום קצת ''יותר''. בכל זאת, סיומם של חודשים ארוכים של כתיבה, הם מאורע שמצריך הרמת כוסית. שלטי החוצות הרבים שמילאו את ירושלים באחרונה לרגל אירועי החמשושלים, גרמו לנו לרצות לטייל בעיר הכה מוכרת, שמפתיעה אותך כל פעם מחדש. ויחד עם הסיור, הזמנתי מקומות במסעדת מונטיפיורי, מסעדה איטלקית, חלבית וכשרה.

מסעדת מונטיפיורי ממוקמת בין סמטאותיה הקסומות של ימין משה, בסמוך למרכבתו של השר, ולתחנת הרוח. מרחק של פחות מעשר דקות הליכה ממרכז העיר המתחדש, הסואן והעמוס תמיד של ירושלים, בסמוך למקום שהוא מסמלי העיר הבולטים, ובכל זאת - לטייל בו מרגיש בכל כמו בטיול רומנטי לאירופה. או בעצם - טיול לירושלים של פעם. פ', שאיננו ירושלמי במקור, היה מוקסם כולו מהמקום. קיר הזכוכית המשקיף לנוף עוצר נשימה של חומות העיר העתיקה, מגנט אליו את פ' ואפילו אותי - 'הירושלמית השורשית'. את פנינו קיבל מלצר אדיב, שהשרה עלינו מייד את האווירה נעימה, ואת התחושה החמימה של מקומות טובים של פעם.

מטבחו האיטלקי של מואיז, השף והבעלים של המסעדה, מציע מגוון מנות איכותיות ועשירות במגוון רטבים. לאחר עיון ממושך בתפריט העשיר, בחרנו שלוש מנות לפתיחה: סלט מונטיפיורי, תחתיות ארטישוק ממולאות בפטריות יער, ותאנים ממולאות. לכל אלה התלוותה פוקצ'ת הבית, מעוטרת בתבלינים וטבולה בשמן זית איכותי. סלט מונטיפיורי הוא סוג של 'מעורב ירושלמי', המכיל תערובת עלי רוקט, גמבות, אגוזי מלך, צימוקים, רימונים, עגבניות שרי, קרוטונים ופתיתי גבינת פרמזן. תחתיות הארטישוק, ממולאות בפטריות יער וצפות ברוטב שמנת עשיר וייחודי, היו נימוחות בפה, וגרמו לנו להתענג על כל נגיסה במעדן. אבל המנה שתלווה אותי עוד זמן רב, בזכות עירוב הטעמים הייחודי שאפיין אותה, היא מנת התאנים, שמולאו בגבינת עיזים ואגוזים, ולוו ברוטב קרמי של שמנת וליקר גרמניאר.

למנות העיקריות, הזמנו קנלוני במילוי תרד וגבינות, ודג דניס. כאשר הגיעו המנות, דמיינו שאנחנו מקבלים 'צביטה בלחי או חיבוק של אהבה' מהשר מונטיפיורי בכבודו: הקנלוני, מנה גדולה ועשירה, הוגש ברוטב שמנת נדיב ומפנק. הדניס הוגש בליווי אורז, עם רוטב על בסיס ירקות, חמצמץ ומדהים, שהדגיש את טריותו של הדג. וכל הכבוד לשף...

גולת הכותרת של הערב, הייתה בשלל הקינוחים המפנקים. מכיוון שעצרנו את ספירת הקלוריות כבר בשלב הפוקצ'ה, הרשנו לעצמנו להתפנק עם מגוון הקינוחים העשויים במקום: עוגת גבינה אפויה, בטעם ביתי וייחודי, הייתה הטעימה ביותר שטעמתי בשנים האחרונות. גם עוגת הטריקולד לא אכזבה: ארבע שכבות אווריריות של טורט, מוס שוקולד, מוס שמנת וציפוי שוקולד עשיר.

ייצאנו מהמסעדה מלאים ומרוצים. מזג האוויר הרומנטי של חורף ירושלמי הלם את תחושת החופשה בחו''ל שליוותה אותנו כל הערב. תוך חמש דקות הליכה חזרנו אל רחובות העיר המודרנית, נדהמנו מחדש מהמרחק הכה קצר בין חיי היום יום השגרתיים בירושלים לבין החוויה הכמעט חלומית, שמציעה ימין משה. שלובי זרועות שרנו את שירו של יהורם גאון... 'והוא עלה למרכבה....'

מונטיפיורי
ימין משה, מתחת לטחנת הרוח, ירושלים.
02-6232928