Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> בית הקפה בצל ירוק: חו

חו''ל בנתניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הזמנתי רביולי בטטה ברוטב שמנת. הרביולי (המשולשים!) היו עצומים, כפולים מהגודל של רביולי רגיל, ובכל אחד מהם חיכתה לי המון בטטה טעימה, בעשבי תיבול...''. עבור דניאל לוין, חו''ל זה פה ממש ממול. בבית הקפה בצל ירוק שבנתניה

להיות תייר זה החלום. לטייל בחו''ל ולהחליף נוף, לפגוש סביבך כל מיני אנשים ולהתפנק. להיות תייר זה להתנתק מהשגרה. לצערי, בגלל שלהיות תייר זה גם יקר, לא יוצא לי מספיק לעשות את זה. הפעם האחרונה שהייתי בחו''ל הייתה לפני חצי שנה. אבל בשבוע שעבר, נזכרתי במפתיע בתחושת החופש הזאת. זה התחיל בטיול עם ארז, חבר מהלימודים, במדרחוב בנתניה. עד מהרה ארז התחיל להרגיש רעב, ומשך אותי לבית הקפה בצל ירוק, שבעבר יצא לו לאכול בסניף שלהם באילת.

בבית הקפה בצל ירוק מוגש תפריט חלבי וכשר. אפשר לשבת במרפסת פנימית, בחוץ במדרחוב, או בבית הקפה עצמו, והוא מואר ומאוד נעים. זה מה שהספקתי לקלוט, כי ארז כבר הספיק להזמין מהמלצר מרק בצל ולחם שאופים במקום - לחם אדם. בזמן שארז אכל ממרק בצל סמיך ועשיר, מוקרם בגבינת פרמז'ן, גנבתי לו קצת מהלחם. לחם אדם הוא בעצם פוקצ'ה שמנמנה, שנאפתה בתנור עם שמן זית, שום, רוזמרין והמון עגבניות מיובשות. הלחם היה רך וספוגי מבפנים, וכשארז טבל אותו במרק אני הסתדרתי מצוין בלאכול אותו סולו. בינתיים הגיע מיץ רימון סחוט שהזמנתי ומיץ תפוזים סחוט בשביל ארז. מיץ הרימון היה מעולה, עם טעם חזק וחמיצות נעימה, כזאת שאי אפשר להתעלם ממנה.

תחושת החו''ל שסיפקו האווירה והמיקום רק חגה סביבנו בעצלתיים עד אז, אבל הכתה בי בעוצמה כשהזמנו את המנות העיקריות. ארז בחר פילה דניס למנה עיקרית, והתבקש מהמלצר לבחור לו דג טרי ממקרר הדגים. באיזה עוד מקום בארץ אתה בוחר לעצמך דג טרי, היישר מהמקרר? זה אחד מאותם דברים שקיימים רק בחו''ל. ובבצל ירוק, בנתניה.

פילה הדניס הגיע בצורת שתי פרוסות עבות ועסיסיות, שנחו על גבעת תפוחי אדמה אפויים עם בצל. לצד המנה מפוארת הזו הוגשו גם פרחי ברוקולי מאודים, שתובלו קלות, וצלחת נוספת, עם סלט ירקות טרי. עם קצת עזרה שלי הוא הצליח לחסל את כל המנה, על שלל חלקיה, ולי נשאר רק להודות שהדג היה מדהים. כנראה שכשמדובר בדגים טריים זה תמיד יגמר בהצלחה.
ובאשר למנה העיקרית שלי – אני קיבלתי את המלצת המלצר, והזמנתי רביולי בטטה ברוטב שמנת. הרביולי (המשולשים!) היו עצומים, כפולים מהגודל של רביולי רגיל, ובכל אחד מהם חיכתה לי המון בטטה טעימה, בעשבי תיבול. רוטב השמנת הקליל שזרם מסביב היה מתוק במידה ולא סמיך מדי, ויותר חשוב – הוא לא השתלט על הטעם של הרביולי עצמו. כל מי שאוהב פסטות ברוטב שמנת ישתגע על המנה הזאת, בעיקר בגלל הפסטה המצוינת, אבל גם בזכות הדייקנות בפרטים הקטנים, כמו קוביות בטטה קטנות ששחו ברוטב.

השיא של הארוחה הגיע בקינוחים, ומי שמכיר אותי יעיד שבעיני קינוח זה לא חובה. החלטנו להזמין את מנות הפאי של המסעדה – אחד במילוי שוקולד ואחד במילוי תפוחים. פאי התפוחים לא היה רחב מאוד, אבל היה גבוה, כך שהבצק והתפוחים נעשו בצורה אחידה ומושלמת. מילוי התפוחים היה נוזלי כמעט, נעטף בבצק רך ומתוק, וטבל בסירופ מייפל כהה. מעולה, אבל לא מתקרב לקרסוליו של פאי השוקולד, שהגיע בדמות בצק פריך ממולא בשוקולד בלגי מדהים. אני לא מת על שוקולד, ולכן עוד לא קרה לי שקינוח שוקולדי תפס אותי חזק כל כך, כמו פאי השוקולד. מעולם עוד לא מצאתי את עצמי מנגב מהצלחת את שאריות השוקולד, עם הסירופ וגלידת הווניל (מרוב התרגשות שכחתי שהיא הייתה שם), כמו שקרה לי בבית הקפה בצל ירוק.

אני לא יודע אם זה התפריט היצירתי, הדג הטרי או השוקולד שבלבל אותי - אבל המהפך הושלם. כשיצאנו מהמסעדה וטפטף עלינו קצת גשם – הרגשתי רחוק רחוק מכאן. הרגשתי בחו''ל.

בצל ירוק
כיכר העצמאות 12, נתניה
09-8628883