פסטיבל טעם כנרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארוחות בוקר משוקעות בשדמות דבורה, חגיגה לקרניבורים מול עין גב, חפש את המטמון בפארק הירדן, בראנץ' לצלילי קונצרט קלאסי בטבריה, סדנאות להכנת גבינות במנחמיה, וזה באמת רק על קצה המזלג. פסטיבל טעם כנרת הרביעי יוצא לדרך

בשנה הרביעית לקיומו של פסטיבל טעם כנרת, עדיין יש מקום להפתעות וריגושים חדשים, כשהחיך של חובבי הקולינריה שבינינו פוגש את בשורות האוכל המקומי. חווית האוכל היא דרך נהדרת להתוודע לאנשים המיוחדים, ולמורשת התרבותית לדורותיה, באתרים שסביב הכנרת. מול מגוון המקומות, התפריטים והחוויות, הבחירה קשה מתמיד ומותירה טעם של עוד,הרבה עוד, יש מספיק לכולם.

לכבוד הפסטיבל, שיתקיים בשלושת סופי השבוע שבין ה-12 ל-27 בדצמבר, חברו אנשי התיישבות ומלונאים, מסעדות אתניות ותיקות ומסעדות גורמה עדכניות, ויצרו תפריטים המייחדים אותם ומשקפים את השימוש בחומרי הגלם האיכותיים והייחודיים של האזור. ליד שער הגולן התגלו כלי בישול מלפני 8000 שנה, מהתרבות הפרה-הסטורית (הירמוכית), ויש מי שהרים השנה את הכפפה, בניסיון לשחזר את הסעודות של הציידים ומלקטי המזון. מי שלא מסתפק במנות שמגישים לו ומתעניין במתרחש מאחורי הקלעים של השפים, מוזמן ללמוד מהמומחים בסדנאות בישול מגוונות מהתמחות בבשרים, דגים ועד למתוקים. לפניכם כמה הצעות מתוך מבחר עשיר. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר באתר עמותת התיירות עמק הירדן וסובב כנרת.

בוקר טוב - בקתות נופש וארוחות בוקר מושקעות
הלב מתרחב אל מול נוף הר תבור והכנסייה המציצה מראשו. מיקי ודני פותחים לכם שולחן עשיר לארוחת בוקר חלומית, רומנטית וטעימה להפליא. ככה זה כשבעלת הבית מכינה את כל המטעמים במו ידיה ומכל הלב. הלחמים, הסלטים, המאפים, הגבינות והכיסונים בנוסח צ'רקסי. אפילו הלימונדה מיוצרת מלימונים שנקטפו מהעץ שבחצר. תשאירו מקום לקינוחים ולכוסית שיכר פירות ממשק קוטין השכן.
אם לא אצה לכם הדרך, התמקמו באחת מחמש הבקתות המיועדות לזוגות בלבד, ותוכלו להשקיף על התבור גם בעת השקיעה, או לצאת לטיול ג'יפים או סוסים.
בבוקר טוב שבשדמות דבורה מציעים את ארוחות הבוקר לזוגות, קבוצות או אירועים, בסופי שבוע ובהזמנה מראש בלבד. הבקתות זמינות בכל השבוע, בתיאום מראש. בנוסף, מעבירה מיקי, דיאטנית במקצועה, גם סדנאות בישול.
בוקר טוב
מושב שדמות דבורה
04-6767745, 057-7277773

מרינדו - מסעדת בשרים המתמחה בבשר טלה ועגל מהגולן
מסעדת מרינדו היא חלק ממתחם ענק של חנות קונספט, הממוקמת בסמוך לקיבוץ עין גב, ומתמחה בבשרים ובאביזרים נלווים. לקרניבורים, מתקיים במסעדה פסטיבל תמידי, בכל ימות השנה. אבל אי אפשר בלי לחדש, ולפסטיבל הנוכחי, מוציאים פה המבורגר ענק בלחמניה המרוקאית המאפיינת את האזור, ונתחי ענק של דאבל פורטר או סטייק פריים ריב. על הקינוחים אמון דודי מ''עוגתא'', הקונדיטוריה המטריפה בקבוצת כנרת, שנפתחה בשנה שעברה וכבר קנתה לה מוניטין.
בנוסף, אפשר לקנות ערכות מוכנות לפיקניק מוצלח; ולבשלנים, מציעים השפים רועי תבור ודרור פילץ סדנאות (שכותרתן - ''תאוות בשרים ויין'' או'' אין בשר בלי עשן'' - מגרה בפני עצמה), שיוציאו אתכם מקצועניים של ממש בתחום הבשר.
מרינדו
מול עין גב
04-6658555

פארק הירדן – לחפש את המטמון
על גדת הירדן, בין ארוחה לנשנוש ובין שקמים עתיקות, ניתן לצאת לפעילות ספורטיבית קלילה בחיק הטבע, ולחפש את המטמון עם כתבי חידה ומפת ניווט בסגנון עתיק, תוך כדי נסיעה ברכבי ''קלאב קאר'' באווירה משפחתית.
בינתיים, במסעדת ''מעשנת על הנהר'', האווירה הפסטורלית ומגוון הבשרים מגרים מחדש את התיאבון.
מעשנת על הנהר
פארק הירדן
דורון: 052-6517744
לאה: 052-2385744

קצה הנחל – ארוחה לבנונית
תחושת האירוח החם מתעוררת כבר עם הכניסה למסעדת קצה הנחל. על השולחן מניחים בחיוך את הסלטים הטריים ביותר מעשבי העונה, ואת התבשילים והממולאים הכי אותנטיים, ברוח המטבח הלבנוני שנדד לחופי הכנרת. פריקה, מוגרבייה, שישברק, מוזאיק או שולבטו – כל תבשיל עשוי באהבה בידי הבשלנית המחוננת נדיה וצוותה. המקום הוא פרי יוזמה משותפת של יזמים צעירים, יהודי וערבי. מקנחים בעטייף, שמכינים ממש ברגע ההזמנה, ולוגמים שוט של ערק זחלאווי מקורי.
קצה הנחל
קיבוץ גינוסר
054-6242599, 04-6717776


המלון הסקוטי - ארוחה טבריינית ובראנץ'
מפגש קולינאריים לצד אירועי תרבות הם חלק מהמוטו של מלון הבוטיק. לקראת הפסטיבל, תוגש בסופי השבוע (שישי ושבת) ארוחת בראנץ' עשירה אל מול נופי הכנרת והגולן. שפית המלון, ענת אוטולנגי, יצרה תפריט בניחוח טברייני מסורתי, פרי סיפורים מבשלני טבריה מהעדות השונות ונגיעות מהמטבח המודרני. בשלושת סופי השבוע מלווה את הבראנץ' קונצרט קלאסי.
המלון הסקוטי
טבריה
04-6710710

מכללת הולידיי אין - סדנת דגים וחלות בנוסח טברייני
בימי שישי ילמדו אתכם השף ופרחי השפים של המכללה הצפונית למקצועות האירוח, כיצד מכינים ארוחת שבת מדגי הכנרת, שלב אחר שלב. במקביל, תלמדו לאפות חלות ריחניות לאווירת השבת, שתיקחו אתכם הביתה. החוויה תלווה בסיפורי אוכל ופולקלור טבריינים, להעשרת הנפש הרעבה.
מכללת הולידיי אין
טבריה
04-6728591

חוות עז עיז – סדנאות להכנת גבינות
אסף ועינת עזבו את העיר לטובת הגשמת החלום, ובנו דיר ומחלבת עיזים במושב מנחמיה. עכשיו, בעונת ההמלטות, ניתנת לילדים הזדמנות לשחק עם הגדיים, ואפילו להתנסות בחליבת האימהות. ובעוד הילדים משתעשעים בהכנת כדורי גבינה - מעבירה עינת סדנאות להכנת גבינות, למבוגרים.
המקום פתוח לארוחה המבוססת על פלטת גבינות, וניתן גם לרכוש מהתוצרת הטרייה הביתה.
עז עיז
מנחמיה
057-7292996

גליתא – קינוחים וסדנאות מתוקות
לקינוח מתוק, מזמינה אתכם גלית, השוקולטיירית מקיבוץ דגניה ב', לזלול שוקולד וגם לקחת חלק בסדנאות מתוקות למבוגרים או לילדים. בחופשת חנוכה יתקיימו במקום סדנאות מיוחדות.
גליתא
קיבוץ דגניה ב'
04-6755608