Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אנג'ליקה: פיין גריל, אכן

פיין גריל, אכן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הטלה בושל בדיוק כפי שאני אוהבת, כך שניתן לקלף את הבשר בקלות, והבורגול היה חם והוגש עם גרגירי רימון...''. אביגיל ליטוויק סיפקה את תאוותה לבשר באנג'ליקה, מסעדת פיין גריל כשרה בירושלים, המציעה דילים מיוחדים בחמשושליים

מסעדת אנג'ליקה משתתפת באירועי חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בירושלים

מדהים כמה זהה טעמי באוכל לזה של אחותי, אוולין. אני בטוחה שגנטיקה משחקת תפקיד כלשהו בעניין, ושכבר הייתי צריכה להתרגל לכך, ובכל זאת - זה מצליח להפתיע אותי בכל פעם מחדש. עבר זמן מה מאז הפעם האחרונה שיצאנו יחד למסעדה, והייתי סקרנית להעמיד את התיאוריה הגנטית שלי במבחן.

על מנת לספק את תשוקתנו לבשר טוב, החלטנו ללכת על אנג'ליקה, מסעדת הפיין-גריל הירושלמית, בת החודשיים. אוולין בהיריון מתקדם, לכן עבורה זה לגיטימי; אני פשוט מאוד אוהבת בשר, עניין לגיטימי בדרכו שלו. באנג'ליקה תפריט מגוון, הנותן ייצוג לכל קבוצת בשר כשר – וגם לדגים ולאפשרויות צמחוניות. אחותי ואני השקפנו על התפריט כמו שני ילדים המשווים סיפור הרפתקאות מרגש ביותר: ''ראית את כבד העגל?'' ''הגעת למנת קונפי שוק האווז עם התפוחים והערמונים??'' ''פילה טרטר! סשימי על חציל קלוי!! אוי, למה דווקא עכשיו אני חייבת להיות בהיריון!?!'' (זו הייתה אחותי, מקוננת על האיסור לאכול אוכל נא בזמן ההיריון).

מה שקושר את כל המנות בתפריט יחד, כפי שמסביר השף ואחד מבעלי המסעדה, ארז מרגי, הוא איכותו של האוכל, אשר מבוסס על מה שיש לעונה הנוכחית להציע. עכשיו, למשל, זוהי עונתו של הארטישוק הירושלמי, ששתינו אוהבות. לכן, פתחנו עם מרק קרם ארטישוק, המושלם עבור הלילות הירושלמים הקרים (ההולכים והופכים קרים יותר). זו הייתה דרך קרמית ואידיאלית להתחיל את הערב, לצד האנטיפסטי, הלחם והאיולי, שהוגשו ממש רגע אחרי ההזמנה.

באשר למתאבנים, ההתלהבות של המלצרית שכנעה אותנו בקלות להזמין מנה של רביולי לחי עגל, בציר עגל ושמן כמהין. הרביולי היה מושלם בפני עצמו, אך דווקא הרוטב היה זה שהפך את המנה לנפלאה. נפלאה מספיק, עבור אוולין ועבורי, כדי לשתות את הרוטב עם כף.

המנות העיקריות שהזמנו סיפקו לאוולין את תשוקתה לערמונים, באמצעות קונפי שוק אווז, מתוק במידה, שנאפה עם תפוחים וערמונים, והוגש עם פירה תפוחי אדמה. לי המליצו על כתף הטלה עם בורגול מתובל ושום מטוגן. הטלה בושל בדיוק כפי שאני אוהבת, כך שניתן לקלף את הבשר בקלות, והבורגול היה חם והוגש עם גרגירי רימון, עניין שגרם לי לתהות מדוע יישמתי את התשוקה שלי לבורגול עד היום רק בטאבולה. ללא ספק, חם הוא יותר טוב מאשר קר.

ובכלל, עושה רושם ש''חם'' היא מילת המפתח במסעדת אנג'ליקה. התאורה רכה מספיק בכדי ליצור תחושה רומנטית ואינטימית, אך חזקה מספיק כדי להעריך את האלגנטיות של המנות ברגע שהן מוגשות. המוסיקה בולטת, אך מבלי להשתלט. והיחס החם בא לידי ביטוי בהתנהגותם של הבעלים, ארז מרגי ומרקוס גרשקוביץ', שהסתובבו במהלך הערב בין האורחים, ווידאו שהם נהנים ושהארוחה מספקת עבורם – מה שמדגיש עד כמה האווירה הרגועה והנינוחה משמעותית עבורם.

כאשר שבה המלצרית העליזה לקחת את הזמנת הקינוח שלנו, היא הציעה לנו מספר עוגות פאי לבחירה - שזיפים עם קרם פיסטוק, תפוח עם קרם שקדים או שוקולד ובננה, המוגשות כולן עם סורבה, או סופלה שוקולד. בחרנו בפאי השזיפים וקרם הפיסטוק, וביקשנו, עקב חוסר היכולת לקבל החלטה, שני סוגי סורבה – קוקוס, ופירות יער. להפתעתנו, שתי מנות הסורבה גברו על הפאי, היות והיו קרמיות יותר מאשר קפואות, והניגוד בטעמיהן פעל לטובתן.

בעודנו מתנודדות לעבר היציאה אל הערב הקר, שהפך עתה חם, הסכמנו שתינו שנהיה חייבות לשוב לאנג'ליקה. נחזור לפה במסגרת חמשושליים, כשהתפריט, במחיר 92 ש''ח לסועד, יכלול מנות מפתות כמו קבב טלה מנגולד ופירה תפוחי אדמה; תבשיל בקר, ירקות שורש וציר עגל; ודג צלוי, לימונים כבושים, אריסה ופירה חרדל. נחזור גם לאחר שאוולין תלד, כדי לנסות את מנות הבשר הנא. אבל האמת שנשוב בלי שום קשר לשום אירוע, ושנשמח לטעימה מכל אחת מהמנות שבתפריט.

אנג'ליקה פיין גריל
רח' שץ 7, ירושלים.
02-6230056