מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> קיורטוש המאפה ההונגרי: נהנתנות הונגרית

נהנתנות הונגרית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פצחנו באכילה של קיורטוש ממולא בשוקולד ומצופה באגוזי קשיו. אכילת קיורטוש היא כמו אכילה של החלק הכי טעים של המאפה, בלי להרוס אותו..''. ביקור בקיורטוש המאפה ההונגרי סייע לשירי טוב להבין מעין צמחה לה הנהנתנות של חברתה

לקראת סופו של שבוע עמוס ומטריד, קבענו אני וענבל מפגש סיכום שבועי. ענבל היא אדם נהנתן, שרואה בפרסים הקטנים שיש לעולם להציע כתנאי קיומי הכרחי. ענבל לעולם לא תאכל גלידה פושטית, או במסעדה שאין לה מה להציע חוץ מתפריט סטנדרטי. שינה אצלה היא עניין של קודש, וסוף שבוע ללא שנת צהריים, לא ראוי להיקרא סופ''ש. באותו יום חמישי, ענבל קבעה את מקום המפגש, וכך מצאתי את עצמי עומדת מול המאפייה ברחוב לינקולן, שמעליה הבהב השלט ''קיורטוש- המאפה ההונגרי''.

מעבר לחלון הראווה המעוצב, ראינו אישה לשה בצק, מלפפת אותו, בתנועות ידיים מהירות ומיומנות, סביב למערוך גדול, מפזרת עליו קינמון, שקדים וסוכר, ומכניסה לתנור גדול. דרך התנור ראינו את הבצק נאפה, הסוכר הופך לקרמל, השקדים משחימים, וחזינו במראה המקבל תרגום לריח בעל נוכחות מפתה, שכמעט והפילה אותנו לרצפה. אני וענבל מצאנו את עצמנו נצמדות יותר ויותר אל חלון הזכוכית, מנסות לחוש דרך בלוטות הטעם את מה שהבטיח הריח. זה פחות או יותר השלב בו מצאה אותנו רחלי, מנהלת המקום, ובהבעה מלאה בחמלה הציעה לנו להיכנס. אנחנו, שתי גרגרניות מבוישות, נכנסנו אל המאפייה הכשרה, ועמדנו נדהמות מול השפע המתוק שנגלה לעיננו: הררים של עוגיות ועוגות, קינוחים מעוצבים בתוך המקרר, וקיורטושים חמים שזה עתה נאפו. הריחות עצמם היו כל כך נעימים, שהיינו מוכנות לטרוף הכל כאן ועכשיו, בלי שום קשר לרעב, וכאילו המילה ''קלוריות'' לא עלתה בדעתנו מעולם.

פצחנו באכילה של קיורטוש ממולא בשוקולד ומצופה באגוזי קשיו. אכילת קיורטוש היא כמו אכילה של החלק הכי טעים של המאפה, בלי להרוס אותו. מבחוץ המעטפת פריכה, בעלת מרקם מורגש של סוכר, כרמל ובצק שמרים אפוי היטב. מבפנים הוא מתקתק ומרופד ברכות, וכשנותנים ביס אחד, שתי השכבות- הרכה והפריכה מתמזגות יחד בשילוב מושלם, נמסות אחת אל תוך השנייה, ובטרם נבלע הביס הראשון, בלוטות הרוק, בלוטות הריח ובלוטות הנפש זועקות לעוד.

בעוד אנו טורפות את המאפה המשובח, סיפרה לנו רחלי שאת המאפה הזה ההונגרים הכפריים קונים בדוכנים ברחוב, בימי החורף הקרים. אבא של רחלי, דורון, שביקר שם בטיול שורשים, החליט להביא לארץ את הפלא הנהדר הזה, ואף לפתוח סניפים בתל אביב, ראשון לציון ואשדוד. ''המאפייה הזו תמיד גורמת לי להצטער שלא הכרתי את סבתי ההונגרייה'', התוודתה ענבל. ואני, נטולת השורשים ההונגריים, מוכנה בכל זאת לזמן את בואו של החורף, ואפילו לגור בכפר, אם יהיה לי דוכן כזה צמוד לבית.

לאור ההצלחה האדירה של המפגש של הקיורטוש עם בלוטות הטעם שלנו, הזמנו גם מאפה שמרים עם שוקולד ומאפה שמרים עם גבינת ריקוטה. עם כל ביס שנתנו הורגשו חומרי הגלם הטובים שהושקעו במאפים. בצק השמרים היה רך ואפוי מצוין, המילוי השוקולדי נמרח בנדיבות בין שכבות הבצק, וגבינת הריקוטה הייתה נהדרת, והמתיקה את המאפה בעדינות ובאלגנטיות. מה שאפשר לנו לפנות מקום לסברינה קטנה וטובה, שמשלבת קצפת קרמית נעימה בעלת טעם יוקרתי, עם מאפה ברוטב סוכרי, שהיה בדיוק במתיקות המושלמת לסיים את מסע האכילה המתוק שלנו, ולהמשיך לאזור המאפים המלוחים יותר.

אז הגיע תורו של קרואסון חמאה עם גבינת פטה וזיתים, שהיווה שלב ביניים טוב, שאפשר לנו להגיע למנה נהדרת של שטרודל גבינת פטה עם עגבניות מיובשות. הבצק שהרכיב את השטרודל הוא בצק עלים פריך ונהדר, ובפנים מנה נדיבה של גבינת פטה מצוינת שבה משובצות פרוסות של עגבניות מיובשות בעלות מליחות פיקנטית, שהיוו סיום מצוין לערב המאפים ההונגריים שלנו.

בשלב זה, הבנתי מאין הגיעה הנהנתנות של ענבל. ההונגרים הם בהחלט עם שיודע להתפנק, וענבל, כנצר למשפחה הונגרית, מיישמת את הנהנתנות שהשרישו בה אבותיה בכל הזדמנות הנקראת לדרכה. נכנסנו למאפייה כדי להיפרד לשלום מרחלי, ולהודות לה על שהרעיפה עלינו מחסדיה. קיורטושים שיצאו באותו רגע מהתנור, הציתו בנו שוב את התאווה לקריסיפיות הרכה שחווינו קודם, ואנחנו הצטערנו שאין קיבה להחלפה שתאפשר לנו לאכול עוד. לשמחתנו גילינו שאת הקיורטוש ניתן להקפיא, ואחרי חימום של כמה דקות בתנור, אפשר להתמסר לחוויה המענגת הזו שוב. חזרתי הביתה עם שקיות חמות וריחניות, וביליתי סוף שבוע של מאפים מתוקים, עם אפיזודות קצרות של שנת צהריים. אם כבר נהנתנות הונגרית- אז עד הסוף.

קיורטוש המאפה ההונגרי
לינקולן 18, תל אביב.
077-8280606