Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת מאטץ' בוקס: ספרדי כפול

ספרדי כפול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה עיקרית הזמנו מנה ספרדית קלאסית, קדרת פאייה פירות ים, שכללה כל טוב ימי, לרבות שרימפס, קלמרי, מולים וחצי סרטן על אורז, והעלתה ארומה משכרת...''. קרן ויזנר מצאה סיבה טובה להגיע לאשדוד: מאטץ' בוקס, טאפאס בר ספרדי חדש

יש לי חולשה בלתי מוסברת לדברים ספרדיים בכלל, ולאוכל ספרדי בפרט, ואת ליבי מחסיר הפעימה השארתי כבר מזמן בברצלונה (איפשהו בין שד' הרמבלס לרובע הגותי). לכן אפשר להבין למה קפצתי לאוטו ונסעתי לאשדוד, לא הרבה אחרי שגונבה לאוזני הידיעה, שבמקום נפתח לאחרונה טאפאס בר מיוחד באשדוד, שבתפריטו חקוקים מטעמים ספרדיים.

הגענו למאטץ' בוקס ביום גשום במיוחד. צורת הישיבה במקום משתנה בהתאם למזג האוויר, ולכן באותו ערב הישיבה בחוץ פינתה מקומה להשתקעות אינטימית וחמימה בתוך המסעדה או על הבר. התחלנו את הערב בלגימת קוקטיילים ייחודיים, פרי המצאתו של צוות המקום, בראשותו של השף דודו קרדיטור. אחר כך התפנינו לעלעול בתפריט, שכולל אוכל ספרדי, עם נגיעות דרום צרפתיות וצליל ים תיכוני, שנעשה כולו במקום.

לפתיח לקחנו מס' טאפאסים: סלט בייבי תרד עדין בטעמו, עם גבינת פטה ושני סוגי אפונה; מנה נדיבה של סלמון כבוש במקום, שהוגש עם קרם פרש; ומנת לחם הבית, שכללה שלוש לחמניות תפוחות מקמח מלא ולבן, שנאפו במקום והוגשו חמות בליווי זיתים, שמן זית-בלסמי, מטבל גוואקמולי מעולה ואיקרה ורדרדה ביתית עם בצל. בן זוגי, מסתבר, חבר פעיל במועדון ''חובבי האיקרה'', דבר שהפך אותו לחסר בושה ואותי לקצת אדומה, כשביקש מילוי חוזר של המנה וניגב אותה, כמו חומוס, בהנאה צרופה.

תוך כדי בליסה והאזנה למוסיקה ספרדית נעימה, שלעיתים הוחלפה במוזיקת מועדונים אלטרנטיבית של פעם, נחתה לידנו מנה חכמה ומדהימה, של פיצה עשויה מטורטיה, עליה פוזרו בנדיבות יתרה בייבי שרימפס, סלמון, מוצרלה ולבבות דקל. השילוב של המרכיבים היה הרמוני עד מושלם, והמגש ''נוקה'' במקצוענות ויסודיות, בעזרתו האדיבה של חובב האיקרה.

למנה עיקרית הזמנו מנה ספרדית קלאסית, קדרת פאייה פירות ים, שכללה כל טוב ימי, לרבות שרימפס, קלמרי, מולים וחצי סרטן על אורז. הפאייה הוגשה לשולחננו מהבילה, והעלתה ארומה משכרת. טריות פירות הים הורגשה היטב, והללו הלכו מצוין עם האורז, שבושל בצורה מדוקדקת, ועם הרוטב הפנטסטי, לשילוב שהיה לא פחות מחגיגה ימית בפה.
לצד הפאייה לקחנו מנת מדליוני פילה בקר, שהוגשה כמגדל, שבין שכבותיו נחו להן פיסות של חזה אווז על מצע של עלים ירוקים. בשר הפילה היה רך ונימוח, השילוב עם חזה האווז היה שונה ומרענן, וכל הטוב הזה הוגש בליווי תפוחי אדמה, שבכלל עשו לו טוב. שתי המנות נאכלו עד תומן, והוזרמו לבטן בסיוע בירות משובחות תוצרת חוץ עבורו, וקוקטיילים טרופיים מבוססי פירות עבורי.

למנה האחרונה הקשבנו לצו ליבנו, והזמנו את מנת הפטיפורים, שהוכיחה את עצמה ביג טיים. בתפריט רשום שמדובר בצלחת מנות טעימה מתוקות, המשתנות על פי מצב רוחו של השף. לשמחתנו השף שלנו, דודו, היה במצב רוח מעולה, והדהים אותנו עם קרם קטלן קטלני, עוגיות דמויות אלפחורס, ושוקולדים ממולאים בפסיפלורה, בקרם קפה, בשוקולד לבן ועוד. ממש חטאים קטנים ומתוקים, שטעם הודגש לטובה עם שוט קטן של ליקר פסיפלורה ביתי, שהוגש בכוס קרח קפואה צבעונית.

כשיצאנו מהמסעדה פסק לו כבר הגשם, ואנו מלאנו את ריאותינו באוויר הצלול והנקי. בזמן שהתיישבנו במכונית הבטנו זה בזו, והסכמנו שמעכשיו, יש לנו עוד סיבה טובה לנסוע לאשדוד, בדמות טאפאס בר מקורי וצעיר.

מאטצ' בוקס
תש''ח 11 (על בני ברית, פינת מנחם בגין), אשדוד.
077-4241092