Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> רביעיית מסעדות צרפתיות: הדרלה, ביסטרו תמרה, טרה, ברסרי

פרנקופיליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אוהבים להאזין לשאנסונים צרפתיים, בעוד אתם לוגמים שמפניה קרירה, ומתענגים על נפלאות המטבח הצרפתי, כמו כבד אווז, טורנדו רוסיני וקרם ברולה? לפרנקופילים אמיתיים, וגם לחובבים – הנה ארבע מסעדות צרפתיות איכותיות ברחבי הארץ

הדרלה


מסעדת הדרלה , הממוקמת במתחם אגם מונפורט, היא הגשמת חלום משותף של בני הזוג הדר וסיון אמסלם. המסעדה מציעה בשעטות הצהריים ארוחות עסקיות, ובערבים – תפריט שף, המתמחה בבשרים הנעשים ע''פ השיטה הצרפתית המסורתית, בשילוב מנות דגי ים מובחרים. המנות המיוחדות משלבות מוצרי יסוד איכותיים ביותר, עשירות בטעמים לא שגרתיים, ומוגשות לצד יין בוטיק מיקב לסקוב, שיכר דובדבנים בייתי, וגראפה גלילית המשלבת ניחוחות מהגליל. בתפריט: מדליון כבד אווז, צלוי בתנור על מצע לבבות ברווז; בומב שמפניון בנוסח השף; קריספי סלמון - פילה סלמון בגריל במעטפת שומשום פריך על מצע פירה חמאתי; טורנדו רוסיני – דואט מדליוני פילה בקר וכבד אווז, ועוד
הדרלה
מתחם אגם מונפורט, מעלות-תרשיחא.
050-8868572, 04-9571831

ביסטרו תמרה


ביסטרו תמרה שוכן במתחם סינמטק תל אביב מזה למעלה מ 14 שנים, ומציע אווירה חמימה וביתית, ותפריט בסגנון צרפתי ים תיכוני. כל המנות הן תוצרת בית, החל מלחם התאנים הנאפה בכל בוקר, ועד לקינוחים. במנות: פטה כבד עוף כפרי ביין פורט עם תאנה קונפי; קלמרי על פלנצ'ה בנוסח פרובנסל; שרימפס בחמאת מרווה; סטייק אנטרקוט מיושן 300 גרם ברוטב יין אדום ושאלוט; אסקלופ עוף בשמנת, יין לבן, אגוזים ותערובת פטריות מיובשות; לנגוויני ראגו בשר, רוטב עגבניות קלאסי ופרמז'ן; קרם ברולה בניחוח ג'ינג'ר וליים בליווי פרי העונה, ועוד. במסעדה מוצגת דרך קבע תערוכה של אמנים בתחילת דרכם, המתחלפת אחת לשבועיים, ובמוצאי שבת נערכת במקום הופעת ג'אז באווירה אינטימית.
ביסטרו תמרה
חשמונאים 95, תל אביב.
03-6240707

טרה


טרה, מסעדת שף צרפתית ים תיכונית, ממוקמת במבנה ירושלמי עתיק, ומתמחה בתבשילים ופירות ים. התפריט בטרה עשיר ומגוון, ומנות הגורמה הייחודיות נעשות כולן במקום, מלחם הבית ועד הקינוחים. לצידן מוצע תפריט יין עשיר המורכב מיינות ישראלים, ויינות בוטיק מהארץ והעולם. בתפריט: רביולי הענק ,במילוי שרימפס וטרטר עגבניות, ברוטב חמאת עגבניות שרי; אסקלופ כבד אווז ברוטב מנגו, קרמל ומרטיני; חזה עוף צלוי בגריל ברוטב שמנת, חרדל דיז'ון ודבש; קונפי של שוק אווז עם בצלים ותפוחי עץ בברנדי וקלבדוס; סטייק פילה עגל ברוטב פורט מצומצם, עם שבבים של כבד אווז; שרימפס ברוטב של ציר דגים, יין לבן, שום, אורגנו טרי וליים; פלטת פירות ים בציר דגים עשיר ונגיעה של פסטיס, ועוד.
טרה
שמעון בן שטח 3, ירושלים
02-6235001

ברסרי


המסעדה האילתית היוקרתית ממוקמת בטיילת המלך שלמה, בחופה הצפוני של אילת, ומציעה תפריט עשיר ומעודן של מטעמי המטבח הצרפתי, בשילוב עם המטבחים האיטלקי והאסייתי. המסעדה הכשרה עושה שימוש בחומרי גלם טריים ומובחרים, וידועה בשימת דגש על תפריט בריא, ללא שימוש בחמאה או בשמנת. בתפריט: פסיפס כבד אווז בנגיעה של רוטב סלק, המוגש עם כוס יין מוסקטו צונן; סביצ'ה דניס עם רצועות פלפלים בתחמיץ עדין של שמן זית, ליים ועלי כוסברה; פילה בקר ברוטב פלפלת ירוקה; שוק אווז צלוי מונח על פירה תפוחי אדמה ברוטב טבעי; צלע עגל ברוטב פטריות פורצ'יני, ניוקי תפוחי אדמה וכתרי אספרגוס; טארט-טאטן בראסרי - וופל בלגי מוגש עם תפוחי עץ מוקפצים ברוטב טופי; ועוד.
ברסרי
טיילת ישרוטל המלך שלמה, אילת.
08-6363439