Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> תמונות מחיי הנישואים במסעדת ביסטרו 56

תמונות מחיי הנישואים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בדרך כלל אני זו שבודקת את החידושים, בעוד שהוא נצמד אל המוכר והטוב. הראשונה שהוא בוחר היא זו שהתענג עליה גם בביקורנו הקודם: פטריית פורטבלו עסיסית, ממולאת בבשר בקר..''. שפרה צח ובעלה הגיעו להרמוניה זוגית במסעדת ביסטרו 56

תמונה ראשונה: הוא נוהג למסעדה ששניהם זוכרים לטובה – ביסטרו 56 הכשרה, בקניון ארנה בהרצליה. היא בינתיים מסתכלת על השלטים. ''יש כאן שלט שצריך לפנות שמאלה!'' היא מכריזה בהתרגשות, בעוד הוא ממשיך לנסוע ישר, וכמובן שמגיע בדיוק לאן שצריך.
תמונה שנייה: הם כבר יושבים במסעדה, מוכנים ומזומנים לציין את יום הנישואים שלהם בארוחה חגיגית. המלצר מפרט להם את המיוחדים של היום: בראשונות ראפ עוף, שיפודי יקיטורי אסיאתיים או פאסטיה מרוקאית. בעיקריות - צלעות טלה עם ארטישוק ירושלמי. שנייה אחרי שהמלצר הולך הוא (הבעל, לא המלצר) כבר מבלבל בין המנות ומתעקש שהצלעות האמורות הן של עגל, בעוד היא עושה סדר בבלגן.

מה זה אומר? שאחרי נישואים באורך ששובר את הסטטיסטיקה העולמית, כבר ברור שאצלנו מדובר על חלוקת תחומים ברורה, גם אם סטריאוטיפית להחריד: נהיגה וניווט זה הצד החזק שלו, אבל ענייני אוכל ובישול הם השטח שלי.

למרות שבחוץ כבר ריח של גשם ראשון וכבר קריר מכדי לשבת במרפסת הצופה אל המרינה, ה''מוחיטו'' שמוגש לנו לפתיחה עדיין שומר על טעמים קיציים של לימון ונענע. אבל התפריט כבר מבשר על מנות החורף שאו-טו-טו מתחיל. בדרך כלל אני זו שבודקת את החידושים, בעוד שהוא נצמד אל המוכר והטוב. הראשונה שהוא בוחר היא כמובן זו שהתענג עליה גם בביקורנו הקודם: פטריית פורטבלו עסיסית, ממולאת בבשר בקר וטובלת בציר מצומצם של פטריות ויין אדום. ללא ספק אחת ממנות הדגל של המסעדה. ברוח החלוקה המסורתית בינינו, המנה העדכנית של הפאסטיה הולכת אלי: בצק פריך מאוד, במילוי בשר טחון ובתיבול ''מחמם'' של הל, קינמון וצנוברים, עם בזיקת אבקת סוכר מעל.

בעיקריות אנחנו מחליפים תפקידים – אחרי הטעמים המורכבים של הפאסטיה, אני רוצה פשוט סטייק נטול התחכמויות לנעוץ בו שיניים, ומקבלת אנטרקוט ''בלק-אנגוס'' 350 גרם, עבה ועסיסי, עם רוטב צ'ימצ'ורי ופלחי בטטה מטוגנים לגיבוי. העזר-שכנגד מחליט שזה הזמן שלו לגוון, ומזמין את מנת צלעות הטלה, שגם היא כבר עושה קולות של חורף. את ההצגה גונבת התוספת העונתית של ארטישוק ירושלמי, שבושל עד רכות ואז נאפה בתנור, מה שהפך אותו לנימוח ונגיס כאחד.

באחרונות אנחנו משלבים כוחות, עם מנה אחת פירותית – פאי תפוחים וגלידת וניל, ואחת שוקולדית נהדרת– שכבות מוס ברוטב וניל, ומגיעים סוף-סוף להרמוניה, כמו תמיד.

ביסטרו 56
קניון ארנה, מרינה, הרצליה פיתוח
09-9565181