Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> על הבר: מרתף היין, פראג הקטנה, Bell Wood Bar, מנקיז

על הבר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יציאה לבר או לפאב היא צורת בילוי מועדפת על רוב צעירי ארצנו, ועל חלק נכבד מהמבוגרים, ולא בכדי: האווירה צעירה ותוססת, השיכר זורם ובשפע, והתפריט בד''כ מציע מנות ייחודיות המתאימות לאלכוהול. הנה ארבעה ברים מומלצים ברחבי הארץ

מרתף היין
מרתף היין העתיק קשטוניו, שבמושבה זיכרון יעקב, ממוקם במבנה היסטורי בן 140 שנה, אשר שימש כבית מעצר בתקופת השלטון העות'מאני. המבנה עבר הסבה ע''י עמוס מרוז לפני למעלה מ-12 שנים, והפך לבר יין רומנטי, בו מוגשים יינות משובחים באווירה נוסטלגית וראש טוב. התפריט כולל פלטות גבינות ובשרים עשירות, המותאמות לכמות הסועדים, ויינות איכותיים במגוון רב, ובהם: קיאנטי קסטלני סופריור; קרפינטו, פראניטו קברנה – יין איטלקי מענבי קברנה סובניון הגדלים באזורים גבילה (ליד פירנצה) ומונטהפולציאנו (ליד סיינה); ברון דה אוניה, ריוחה - חיבור בין יין ריוחה קלאסי לבין הסגנון החדש; גראנד פואדו - יין אדום יבש של אזור נבארה שבספרד, ועוד. ניתן לערוך אירועים עד 35 איש.
מרתף היין
דרך היין 56, זיכרון יעקב
04-6291244, 052-8799657

פראג הקטנה
פראג הקטנה שבתל אביב הוא בר מסעדה, המציע תפריט עשיר ממיטב מטעמי המטבח הצ'כי, והרבה אלכוהול טוב מהיבשת הישנה. לא פחות מ-14 סוגים של בירה מהחבית נמזגים בפראג הקטנה, רובן בירות לאגר מובילות מצ'כיה, כמו גם בירות חיטה מאוסטריה וגרמניה, בירת סטאוט מאירלנד ובירות מיוחדות מבלגיה. האוכל במקום טעים, מושקע ועשוי בעבודת יד מתוך בנאמנות מוחלטת למתכונים המקוריים מצ'כיה, המנות גדולות ולא יקרות, והשירות אדיב וחם. בתפריט: דג הרינג כבוש בשמן זית; פראעצל – בייגלה צ'כי אפוי כמיטב המסורת ומוגש עם חמאה; קניידלו וופרו זלו – צלי בשר לבן המוגש עם כרוב לבן וקימל; צ'רנוהורסקי סטייק – פילה מטוגן בבלילת בצק תפוחי אדמה ושום, ועוד.
פראג הקטנה
אלנבי 56, תל אביב.
03-5168137

Bell Wood Bar
בל ווד בר הוא בר ירושלמי, המעוצב בהשראת הבר האנגלי. הבר כולו בנוי מעץ, ואפילו פעמון מברזל מצלצל פה ושם. ברקע מתנגנת מוזיקת רוק, העולה בהדרגתיות כל שהלילה מתקדם, במקום נערכות הקרנות של משחקים על מסך ענק, וכמו בכל בר בריטי - גם בבר הירושלמי ניתן למצוא אלכוהול, והרבה. תפריט האלכוהול כולל 18 סוגים של בירה מהחבית, ובהם ויינשטפן, סטאלה, לף בלונד, ברבר בראון, קריק דובדבן וקריק אפרסק, ומעל ל-90 סוגי וויסקי. תפריט האוכל כולל מבחר נשנושי בר כמו נאצ'וס ושניצלונים; מנות אנגליות מסורתיות, ובהן מאכל הדגל האנגלי Fish&Chips, תבשיל זנב שור ופאי תפוחים; ומנות מקומיות, כמו עלי גפן עם טחינה ירוקה, חציל אפוי בתנור ופלטה מזרחית.
Bell Wood Bar
יוסף ריבלין 5, פינת הסורג, מתחם נחלת שבעה, ירושלים.
054-4469711

מנקיז
פאב הדגל האילתי מוכר לכל מי שהיה אי פעם בעיר הדרומית. כשעוברים בטיילת קשה לפספס אותו: השולחנות גולשים למדרכה ואל החוף, המוזיקה, לעיתים של הופעות חיות, נשמעת למרחוק, והבליינים שותים, משתוללים ושמחים. המנקיז מתאפיין בתפריט בירות ואלכוהול עשיר, ותפריט האוכל כולל מנות של השף פיטר הומל, ובהן: נתחוני חזה עוף, מוגשים על מצע של סלט ירוק עם רוטב הבית; חומוס מסבחה עם גרגירי חומוס ובשר טחון; סנדוויץ' שלושת הקופים - חזה עוף צלוי מוגש בתוך ג'בטה חמה וטרייה עם חצילים קלויים, עגבניות, מלפפון חמוץ, ומיונז שום; נקניקיות צוריסוס מוגשות בלווי צ'יפס בסגנון קייג'ן עם חרדל בטעמים; עוף לו מיין- אטריות ביצים מוקפצות עם רצועות עוף וירקות, ועוד.
מנקיז
רויאל ביץ', אילת.
08-6368888