Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת הסוכה הלבנה: מזל שנשארת גם אחרי החגים

אחרי החגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בכל המנות מורגשת, בדיוק כמו שהבטיחו לנו, הים תיכוניות של ישראל - בשימוש בעשבי תיבול מקומיים, לדוגמא. עוגת הדניס של אספי הייתה קלילה וטעימה, והפילה שלי היה נהדר גם הוא...''. עיינה גל ציינה את פתיחת השנה במסעדת הסוכה הלבנה

אספי אוהב מאד לאכול, והוא ביקש שבתור מתמצאת אני אבחר מקום טוב במיוחד להרים כוסית לשנה החדשה הפורצת עלינו. חשבתי קצת וניסיתי להבין מה בדיוק אני מחפשת: מקום עם אווירה ועם אוויר, כדי שנוכל לנשום את רוח הסתיו שהתגעגענו אליה כל כך והנה היא שוב איתנו כאן. באופן די טבעי נשאו אותי המחשבות אל הנמל, ואז הרגשתי שאני פשוט יודעת את התשובה. הסוכה הלבנה. ''מה פתאום סוכה? עכשיו ראש השנה'', אספי התפלא על הבחירה, אבל אני אמרתי לו ''עזוב אותך ותעשה מה שאני אומרת'', והוא השתתק.

הסוכה הלבנה היא מסעדה ותיקה, שהיגרה לנמל תל אביב אחרי הרבה שנים ביפו. היה אפשר לצפות, אולי, שהשנוי הדרסטי במיקום יוביל לשינויים לא מתבקשים, כמו הפיכתה של המסעדה לפלצנית צפון תל אביבית, אבל לא כך נוכחנו שקרה. המלצר שלנו היה אדיב ברמה שקשה להיתקל בה במסעדות אחרות ברחבי העיר, והוא מזג לנו שתייה לתוך הכוסות - מנהג נדיר במקומותינו. מיד אחר כך הופיעו על השולחן 12 סוגי סלטים, מסודרים בסידור דקורטיבי, ואנחנו פצחנו בארוחה. הבנו שבהזמנת כל מנה עיקרית מקבלים את הסלטים האלה, כמו במסעדות של פעם, ומדי יום הסלטים משתנים קצת, לפי העונה. בכלל, הסביר לנו המלצר החביב, השף מבשל כאן בסגנון ים תיכוני ולפי חומרי הגלם שנמצאים מוקדם בבוקר בשוק, והמנות משתנות לפי עונות השנה. נפלא, חשבנו ומיד התפנינו להזמין לנו כמה מנות, לוודא שגם בגזרה הזאת נחלנו הצלחה.

התחלנו עם שרימפס ברוטב חמאה ושום, שהיו נהדרים. לאספי מנת הפתיחה רק פתחה את התיאבון, והוא התביית בתפריט על מנה בשם עוגת דניס: עוגת דניס במילוי שרימפס ומולים. אני בחרתי פילה מוסר עטוף בגבינת ברי, ותהיתי איך זה יהיה. בכל המנות מורגשת, בדיוק כמו שהבטיחו לנו, הים תיכוניות של ישראל - בשימוש בעשבי תיבול מקומיים, לדוגמא. עוגת הדניס של אספי הייתה קלילה וטעימה, והפילה שלי היה נהדר גם הוא. אכלנו את המנות במשותף כדי שאף אחד לא יחמיץ משהו משל האחר. אחר כך גם הרמנו כוס יין, שתהיה שנה נהדרת.

קינחנו בעוגת גבינה עם פירות יער, שהייתה תאווה לחיך, והמשכנו לשבת ולתצפת על הגלים עוד כמה דקות לפני שהלכנו. בחוץ נשבה רוח נעימה של סתיו, והאוכל הטוב מילא את המקום הנדרש בבטן. והייתה אווירה של חג - שיהיה ראש השנה, שיהיה סוכות. מזל שהסוכה הלבנה נשארת כאן גם אחרי החגים.

הסוכה הלבנה
יורדי הסירה 1, האנגר 4, נמל תל אביב, תל אביב.
03-5464747