מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קפה שריד. קפה בעמק

קפה בעמק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בינתיים, מגיע לשולחן ספגטי ברוטב סמיך אך לא מכביד של שמנת ועגבניות, שחובר לאטריות הדקיקות בנאמנות ואדיקות...''. יובל אופק נהנה בקפה שריד מבילוי צהריים בסגנון העמק, שכלל ארוחה נינוחה וטעימה, מנות גדולות ומחירים שפויים

קיבוץ שריד שבעמק יזרעאל הוקם ב-1926. מראשוני הקיבוצים בכלל, וקיבוצי השומר הצעיר בפרט. האידיאל הקיבוצי של שיתוף ועבודה עצמית בחקלאות עבר תהפוכות ומהפכות, אך הנוף החקלאי הנשקף מהתמונה, שצולמה בשנת 1937, לא השתנה הרבה. בתמונה, קבוצת ילדי גן הקיבוץ מטיילים בשדה. ברקע שדות העמק, ומאחוריהם מתנשא הכרמל. פעמים רבות מגיע איש מבוגר זה או אחר, שערו מלבין והליכתו כפופה מעט. מסתכל בתמונה הגדולה שבמרכז בית הקפה, ומזהה את עצמו או מי מחבריו. אני ולי לא מזהים אף אחד, ובכל זאת אנחנו נכנסים, בהליכה זקופה, לתוך בית הקפה שבצומת ליד הקיבוץ, קפה שריד. בית הקפה הוקם על ידי הקיבוץ לפני חמש שנים, אך מהר מאוד עבר לניהול של ניר ואילנית, שמקבלת את פנינו בחיוך רחב.

כבר מהכניסה ניכר, שהמקום מנסה לענות על שני צרכים: האחד, מזנון דרכים מהיר לטובת הנהגים שחולפים בדרך בבוקר. השני – בית קפה-מסעדה לבלוי בלתי פורמלי של ערב או בוקר פנוי. לצורך המזנון, יש בכניסה ויטרינה שקופה של כריכים, בורקסים ומאפים. אלה בד''כ מיועדים לשעות הבוקר ולטובת טייק אווי. אנחנו הולכים על האופציה השנייה, אופציית הבילוי, ובהתאם גם בחרנו להגיע ביום שישי. ביום זה, שהוא כולו מוקדש ל''בלתי פורמלי'', מוגשת בשעות הבוקר ארוחת בראנצ' – בופה פתוח של סלטים, פשטידות ועוגות. הכל תוצרת המקום וחופשי.

אחרי גישוש קל באזור הבופה על חצילים קלויים ועוגת גזר, אנו מתיישבים לעניין האמיתי. התפריט רחב מאוד ומבטיח תשובה גם לארוחת צהריים בשרית של שניצל וצ'יפס, גם לאוהבי הכריכים המושקעים, לארוחת בוקר זריזה או נינוחה וגם לערב של ספגטי וגבינות. המנות גדולות והמחירים - שפויים בהחלט. סלט ירקות טרי עם הרבה גבינה מלוחה מגוררת מעליו, מהווה פתיחה עסיסית וטובה, ובעוד אני נהנה מהטעם, לי נותנת לי טיפים על עיצוב, ונוזפת באדריכל שמיקם את השירותים בכניסה למסעדה. אני מאשר.

ברקע מתנגנת מוזיקה נעימה, ואילנית מעדכנת אותנו שאם נגיע עוד כמה שבועות, נוכל להנות ממנות החורף החדשות של המקום, ובערבי חורף קרירים - גם מהופעות ג'אז חיות. בינתיים, מגיע לשולחן ספגטי ברוטב סמיך אך לא מכביד של שמנת ועגבניות, שחובר לאטריות הדקיקות בנאמנות ואדיקות.

על השולחן מונח שניצל עגל מנתח סינטה טרי עם טעם חזק של בקר שננגס היטב בשיניים. אנחנו מתחילים להבין מדוע, לדברי אילנית, כ-80% מהמבקרים בקפה הם לקוחות קבועים שחוזרים, ורק בשבתות מתהפכת התמונה ומטיילים רבים הנוהרים לצפון עוצרים במקום. את מרק הקובה הכורדי, לפי מתכון של אמא של אילנית, השארנו לפעם אחרת, אבל אספנו עבורכם מודיעין ואפשר כבר לחשוף שבקרוב יתקיים פסטיבל קובה בבית הקפה, ובמשך שבוע יוגשו מספר סוגי מרק קובה מסורתיים.

אנחנו סוגרים את הארוחה עם אספרסו קצר בשבילי וקפוצ'ינו גדול בשביל לי, ומסכימים כי זה בהחלט מקום מתאים לתושבי העמק. בלי הרבה פוזות, לא בעיצוב ולא בתפריט, אבל בטעם טוב של מקום וטעם טוב בצלחת. שבת שלום.

קפה שריד
צומת כפר ברוך, מגדל העמק
04-6443555