מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > טיפים לבישול> ארוחה קוסמופוליטנית: מתכוני עדות לראש השנה

ארוחה עולמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לפתוח עם קפרינייה רימונים מהמטבח הברזילאי, להמשיך לגפילטע פיש פולני, להתענג על חזה עוף בצ'אטני תפוחים דבש ותמרים, לצד סלט פטרוזיליה ורימונים ים תיכוני. בשולחן ארוחת החג של 2eat מתערבבים מתכוני כל העדות. בואו גם אתם לנסות

כתבה זו לקוחה מתוך פרויקט ראש השנה של אתר 2eat

פתיחה ברזילאית: קיפרינייה רימונים
מאת: מסעדת קולומבוס הכשרה
חומרים:
50cc וודקה אבסולוט
25cc טריפלסק
דרופ מרטיני Xdry.
חצי לימון סחוט
25cc סירופ קולברי רימונים
אופן ההכנה:
1. כותשים קרח ומלאים את כוס ההגשה.
2. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר, עם 3 קוביות קרח.
3. מנערים היטב, מוציאים את הקרח ומוזגים לכוס ההגשה.

מנה ראשונה בסגנון פולני: גפילטע פיש אדום
חומרים:
½ ק''ג דג קרפיון, חתוך לקוביות (כדאי לבקש מהמוכר שינקה את הדג ויטחן במקום)
1 ביצה
1 כפית פרורי לחם
1 כפית שטוחה של סוכר
1 בצל
1 סלק קטן, חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים קרפיון טחון עם ביצה ופרורי הלחם, ויוצרים קציצות אובליות.
2. מגרדים בצל בפומפייה, וסוחטים ממנו את המים.
3. ממלאים סיר בינוני במים, מכניסים בצל, סוכר, סלק, מלח ופלפל. מבשלים עד לרתיחה, ומנמיכים את האש.
4. מוסיפים את הקציצות, ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה, עד שהמים נגמרים.
5. ניתן להגיש קר.

מנה עיקרית בסגנון הודי: חזה עוף בגריל בצ'אטני תפוח, דבש ותמרים
מאת: מסעדת ניו יורק ניו יורק
חומרים:
2 שיני שום
1/2 פלפל חריף
1 סלרי
1 בצל ירוק
1/2 1 ליטר מים או ציר עוף
4 בצלים, פרוסים
1 כף זרעי כוסברה
2 ק''ג תפוחים, חתוכים לקוביות
3 כפות דבש
1 ק''ג סוכר
250 גרם חזה עוף, עשוי בגריל
1 רימון
אופן ההכנה:
1. חותכים דק שום, פלפל חריף, סלרי ובצל ירוק. מחממים מעט שמן בסיר, ומטגנים קלות.
2. מוסיפים מים/ציר עוף, בצל , זרעי כוסברה, קוביות תפוח, דבש וסוכר, ומערבבים היטב. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה, עד לקבלת מרקם סמיך וריבתי.
3. מגישים חם או פושר, על גבי חזה עוף צלוי בגריל. מפזרים גרגרי רימון מעל.

תוספת ים תיכונית: סלט פטרוזיליה עם גבינת פטה, שקדים ורימונים
מאת: ליאורה חובה, דיאטנית קלינית
חומרים:
3 כוסות עלי פטרוזיליה טריים
1/2 כוס שבבי שקדים
3/4 כוס גרגרי רימון
50 גרם גבינת פטה מפוררת
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ רימונים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף חומץ תפוחים
1 שן שום כתושה
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
קורט אבקת צ'ילי
אופן ההכנה:
1. מניחים את עלי הפטרוזיליה בקערת הגשה. מוספים שקדים וגרגרי רימון, ומערבבים בקלילות.
2. יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה מתברג ומנערים היטב. יוצקים על סלט הפטרוזיליה ומערבבים.
3. מגררים מעל לסלט את גבינת הפטה, ומגישים מיד.

קינוח ים תיכוני: גלידת דבש וזעפרן עם תלתלי קדאיף בחמאה
מאת: שף ניר צוק למסעדת קורדליה
חומרים:
מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה 42%
כוס חלב (250 מ''ל)
1/2 כוס דבש (150 גרם)
5 חוטי זעפרן
6 חלמונים
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
לשערות הקדאיף:
50 גרם חמאה
חופן שערות קדאיף טריות
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמנת המתוקה, החלב, הדבש והזעפרן עד לסף רתיחה, ומסירים מהאש. מצננים מעט.
2. טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוזגים מעט מתערובת החלב החמה אל תוך החלמונים תוך כדי ערבוב.
3. מוזגים את תערובת החלמונים בחזרה לתוך סיר החלב ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת, במשך כ-3 דקות. מצננים היטב ומעבירים למכונת גלידה. מפעילים את המכונה כ-1/2 שעה עד שמתקבלת גלידה תפוחה ואווירירית.
4. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את שערות הקדאיף והסוכר, ומטלטלים היטב עד להזהבה.
5. מגישים את הגלידה בכלים אישיים, ומפזרים מעל שערות קדאיף חמות.

ועוד קינוח: עוגת דבש ותפוחים
מאת שף קונדיטור ברי סייג למסעדת טאטי.
חומרים:
100 גרם חמאה
125 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
225 גרם דבש
100 גרם שמנת חמוצה
280 גרם קמח
4 גרם סודה לשתייה
2 גרם קינמון, טחון
2 גרם הל, טחון
2 גרם אגוז מוסקט, טחון
2 גרם ג'ינג'ר, טחון
2 גרם ציפורן, טחון
150 גרם תה, חזק וחם
2 חלבונים
40 גרם סוכר
לתפוחים:
5 תפוחים ירוקים
50 גרם חמאה
50 מ''ל מים
אופן ההכנה:
1. הכנת התפוחים: חותכים שלושה מתוך חמשת התפוחים לקוביות. במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים מים ומוסיפים את קוביות התפוחים. מבשלים עד להתרככות.
2. הכנת העוגה: בקערת מיקסר מקציפים חמאה, סוכר וחלמונים לקצף חזק.
3. מוסיפים דבש, שמנת חמוצה, קמח, סודה לשתייה, קינמון, הל, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר וציפורן, ומערבבים היטב.
4. במיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר, ומוסיפים לתוך התערובת. מוסיפים תפוחים מבושלים ותה, ומערבבים היטב.
5. חותכים את שני התפוחים הנותרים לפרוסות דקיקות.
6. יוצקים את התערובת לשתי תבניות עגולות בקוטר 22 ס''מ. מפזרים מעל תפוחים חתוכים למניפות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-45 דקות.

ועוד אחד: עוגת מוס גבינה, דבש ורימונים
מאת שף קונדיטור ברי סייג למסעדת טאטי.
חומרים:
למקפא רימונים:
130 מ''ל מיץ רימונים
20 מ''ל גרנדין
5 גרם גלטין, מושרה ב-20 מ''ל מים קרים
130 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת
לתחתית:
70 גרם סוכר
70 גרם חמאה רכה
100 גרם קמח
מעט קינמון
למוס גבינה ודבש:
300 גרם גבינה 9%
700 גרם שמנת חמוצה
100 גרם דבש
18 גרם ג'לטין, מושרה במים קרים
400 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת
אופן ההכנה:
1. הכנת המקפא: את המקפא יש להכין יום לפני ההגשה. מערבבים מיץ רימונים וגרנדין. ממיסים את הג'לטין המושרה במיקרוגל למשך כ-20 שניות, ומוסיפים לתערובת. מחכים 5 דקות, עד שהג'לטין מתחיל לעבוד, ומוסיפים שמנת מוקצפת. מערבבים, יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס''מ, ומקפיאים.
2. הכנת התחתית: בקערה מערבבים סוכר, חמאה וקמח, עד לקבל פירורי בצק. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב.
3. הכנת מוס גבינה ודבש: בקערה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ודבש, ממיסים את הג'לטין המושרה במיקרוגל למשך כ-20 שניות, ומוסיפים לתערובת. מוסיפים שמנת מוקצפת, בתנועות קיפול.
4. הרכבת העוגה: מניחים את הפירורים האפויים בתוך רינג בקוטר 24 ס''מ. יוצקים מחצית מכמות מוס הגבינה והדבש, ומניחים במרכז את מקפא הרימונים. מכסים בחצי השני של מוס הגבינה. מגישים קר.