מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> Roy שוקולד: קשה לעמוד בפיתוי

קשה לעמוד בפיתוי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל...''. מארזי המתנה של Roy שוקולד מושלמים מכל בחינה, להוציא אחת: הם נגמרים הרבה לפני החג

יש אנשים שיודעים מגיל אפס מה הם רוצים לעשות, ופועלים כל חייהם להגשמת החלום הזה. יש אנשים שגם בגיל חמישים לא יודעים מה הם רוצים לעשות כשיהיו גדולים. ויש אנשים שההארה באה להם מאוחר, אבל מדויק. קחו למשל את רואי. הוא היה בכלל איש הייטק, שלמד מנהל עסקים ומחשבים, ועבד כמנהל פרויקטים בחברת הייטק מוכרת, לפני שהחליט לעזוב ולחפש את עצמו. הוא עסק באמנות ועבד קצת בפסיפסים, לפני שהבין ששוקולד הוא האהבה האמיתי והגדולה שלו, ונסע לבלגיה, ללמוד את התחום באופן רשמי. את בוטיק השוקולד Roy שוקולד פתח לפני שנתיים וחצי, יחד עם אשתו, שרון. כיום, Roy שוקולד היא רשת השוקולד הגדולה ביותר בארץ, עם שישה סניפים פעילים (בתל אביב, רמת השרון, כפר סבא, חיפה וירושלים), עוד שניים שבתהליכי פתיחה סופיים, ועוד כמה שמחפשים עבורם זכיינים בימים אלו ממש. בתקופה הקרובה, מתכננת הרשת להתרחב גם לחו''ל. בנוסף, מציעים במקום סדנאות שוקולד חווייתיות, סופי שבוע של שוקולד במלונות (יערות הכרמל, אגמים, פונדק רמון), וקייטרינג מתוקים, לאירועים עסקיים ולאירועים פרטיים.

חנות הדגל של הרשת, ביד חרוצים בתל אביב, כוללת, בנוסף לדוכני הממכר, גם 4-5 שולחנות בר גבוהים, המאפשרים לשבת במקום וליהנות מקפה איכותי, לצד שוקולדים משובחים. הפרלינים והטראפלס, סימן ההיכר של כל בוטיק שוקולד, תופסים פה אמנם מקום של כבוד, אבל ממוקמים דווקא בשולחן הצידי. לצד טעמים קלאסיים כמו קרם אגוזים, ג'נדויה (מחית אגוזי לוז), וניל צרפתי, קרמל, שרי דובדבנים, קוקוס, אייריש קרים, לימונענע, פסיפלורה או קרם אמרטו, מוצאים פה גם טעמים ייחודים כמו קינמון, בננה רום, אספרסו, ליקר פירות יער, תפוז קואנטרו, ארל גריי, צ'אי מאסאלה, צ'ילי, סאקי, ופרלין קראנצ'י ומסקרן בשם גוואטמלה, שאחר כך אני מגלה שמכיל תירס קלוי.

ובדוכן המרכזי, הפונה אל הדלת? מוצרי שוקולד שאפילו לא הייתי יכולה לדמיין שהם קיימים. סוכריות שוקולד-על-מקל ענקיות; פסלוני שוקולד לילדים; תכשיטי שוקולד מצוירים, התלויים על שרשרת ארוכה; אצבעות שוקולד במילויים קראנצ'יים; כפיות שוקולד, שנמסות לתוך כוס המשקה; עציץ שוקולד עם פרחי שוקולד ואדמת שוקולד; מלבני שוקולד עם הקדשה אישית; טבלאות שוקולד אישיות עם תוספות כמו אגוזים, פולי קפה וחמוציות; טבליות שוקולד ענקיות, של קילו ויותר, המיועדות לבישול וגם למתנות; לבבות שוקולד מכל הסוגים והגדלים; ליקרים בבקבוקים ייחודיים, בטעמים שוקולד, קפוצ'ינו, דבש ושקדים; שוקולד למריחה, על הלחם ועל הגוף; עוגות מוס, מקרונים, עוגות בחושות אישיות, ועוד, ועוד. כשאני הגעתי למקום, שבועיים לפני ראש השנה, כיכבו במקום המוצרים לחג: תפוחי שוקולד במילויים שונים, דובשניות מצופות שוקולד, חלות דבש שוקולדיות ומארזים ייחודיים, ביניהם אחד שהופך, עם פתיחתו, למעין מגש ניצב, עמוס בפרלינים. במקום מכינים גם מוצרי שוקולד מיוחדים, לפי הזמנה, כמו פסנתר עשוי שוקולד, נעלי עקב משוקולד, ופרלינים עם תמונות (אידיאלי לחלוקה בחתונות) או לוגו של חברה. ב- Roy שוקולד מתייחסים לשוקולד כמו אל אופנה, ולא כמו למזון: יש קולקציית חורף, קולקציית קיץ, קולקציות מיוחדות לחגים ולעונות השנה. כל זאת, בהתאם לאני מאמין של החברה: להפתיע את הלקוח כל הזמן, עם טעמים חדשים ומארזים חדשים שמשתנים כל הזמן.

אני ממלאת קופסת פרלינים גדולה, מתנת ראש השנה לגבר, אבל הקופסה נגמרת בערך שלושה ימים אחרי שהגיעה למקרר הביתי. פה טראפל חמאת בוטנים קראנצ'י; שם תערובת חמצמצה-מתקתקה של שוקולד מריר ופסיפלורה; פה תפוז קואנטרו עדין; שם פרלין צ'ילי עם חריפות מעודנת, שנשארת חיך אחרי הבליעה; בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל. באותו הערב אנחנו מתחלקים גם בליקר שוקולד חלקלק ואיכותי, שנגמע בקלילות אבל מסובב לנו את הראש יפה, והופך את היד הנשלחת לפרלינים לקלה. למחרת, הגבר מתעורר עם הנגאובר, מחפש להטביע את יגונו בשוקולד, מגךה שאזל, ומתלונן שהבאתי מעט מדי. אין ברירה. כנראה שנצטרך לחזור ל-Roy שוקולד שוב.

Roy שוקולד
יד חרוצים 15, תל אביב.
03-6874411