Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת פורלין: פיסת שלמות

פיסת שלמות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה...''. חגיגת 15 שנה למסעדת פורלין היא חגיגה גם עבור הלקוחות. כמו נדב אבידן, למשל

כשמיכל סיפרה לי שהיא מסיימת השבוע את לימודיה הגבוהים, היה ברור שיש כאן סיבה מצוינת לערב של חגיגה. לא רציתי להמר, בכל זאת מדובר בערב שהיא אמורה לזכור כמסכם לפרק הכי חשוב לחייה. לכן, מיהרתי להתקשר ולשמור לנו מקומות בפורלין, מסעדה שלא מכירה את המילה בינוניות, החוגגת בימים אלו את יום הולדתה ה-15.

כבר מהכניסה נזכרתי למה אני אוהב את המסעדה הזו - מטר וחצי מהים, מוסיקה שקטה, עיצוב אינטימי ומרגיע. מסוג המקומות האלו שגורמים לך לדבר בהם בשקט, כי הם פשוט משדרים לך גל של רוגע. עלעול בתפריט גרם לשנינו רגע של היסוס - כרגיל בפורלין, כל המנות נשמעות מעולה, וקשה מאוד להימנע מלהזמין בלי פרופורציה לקיבולת הבטן. לשמחתנו, לפני שנאלצנו להגיע להחלטה, הגיע אל שולחננו עופר, מנהל המשמרת, והציע לנו לפתוח את הערב באפריטיף קיצי ומרענן. כמובן שהסכמנו, ומייד הגיעו אל שולחננו שתי כוסות עם קיר רויאל- קליל, ספרקלינג, כיפי. לאחר ששתינו, והרגשנו אפילו יותר נינוחים עם עצמנו, ניגש עופר לסייע לנו בבחירת המנות.

לראשונה אני בחרתי חציל במילוי קלמרי, ומיכל בחרה מנת פלפלים ופטה. החציל היה מצוין - קלוי במידה, עם קלמרי מוכנים כהלכתם כמילוי. השילוב בין שני הטעמים יצר ארומה מסקרנת בפה, וכל ביס נמס בפה מייד עם הגיעו. הרוטב סביב המנה, המוכן מיוגורט וכוסברה, רק הוסיף לה עוד נגיעה של טעם מקורי, ויצר את החותמת למנה שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר.
מנת הפלפלים ופטה הייתה גם היא מהנה מאוד - מדובר בקומפוזיציה של פלפלים קלויים, גבינת פטה עשירה וזעתר, שכל אלו נמצאים במעטפת חציל קלוי. גם כאן שילוב הטעמים היה נפלא, והרעיון ליצור שילוב בין שלושת אלו - החציל, הפלפל והפטה, שנשמע כל כך פשוט על הנייר, גילה את עצמו כרגע של אהבת אוכל טהורה משהגיע לשולחן.

לאחר שסיימנו לכלות כל פירור וזכר מהצלחות, הגיעה זמנן של המנות העיקריות. בהמלצתי, שמביקורים קודמים יודע שבדגים כמעט ואין למסעדה מתחרים, ביקשה מיכל את מנת הטריו דגים. אני העדפתי לנסות הפעם את הבשר של המסעדה. עם המנות העיקריות הגיע גם תורו של היין - שרדונה ברקן, יין לבן יבש, למיכל, וקברנה מרלו של יקבי יוגב עבורי.

טריו הדגים הסתברה כמנה אולטימטיבית. שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה של מלפפונים, סלרי ותפוח עץ. זו המנה האידיאלית למבקרים פעם ראשונה במקום, כמו מיכל, כיוון שכך הם מגלים איזה דג הם הכי אוהבים לאכול. עם זאת, כמו מיכל, כנראה שמי שמנסה את המנה הזו יגלה שזו המנה היחידה שירצה להזמין בכל ביקור - השילוב בין שלושת הדגים על טעמם השונה, ועם הסלט המיוחד המלווה את המנה, יוצר שילוב נפלא של מנה בריאה, טעימה ומשביעה. פשוט חוויה.
פילה הבקר שלי גם הוא ענה על כל הציפיות ויותר מכך - קודם כל, לא מדובר בפרוסת פילה רגילה, אלא בנתח בשר של ממש, דבר שכבר עורר את יצר הטרף אצל קרניבור כמוני. שנית, הרוטב שנמסך על הפילה, רוטב בורדולייז שמו, היה בעל ניחוח פשוט משכר, ולווה בקונפי שום. ושלישית, וייתכן וזו הסיבה החשובה מכולם - הטעם. הטעם של הפילה הזה היה משהו שאני לא רוצה לשכוח. מסוג המנות שגורמות לך להישען אחורה בכסא, ולהודות למי שזה לא יהיה שהמציא את צרפת, ואז התעכב עוד יום בסביבה כדי להמציא את המטבח שלה. מנה גאונית, ולא פחות מזה, וזו אולי אחת המעלות הנפלאות ביותר של המטבח הצרפתי האמור - גם פילה הבקר, במשקל 300 גרם ובלווית פירה, הצליח להיות מנה שלא מרגישה כבדה בסיומה, אלא דווקא מספקת את הרעב, אבל בתחושת שובע והקלה.

לקינוח החלטנו לסמוך על עופר גם הפעם, כיוון שהוכיח עצמו כנותן שירות נפלא, קשוב ואכפתי. ואכן, לא התאכזבנו. קרם הברולה היה טעים מאוד, הכיל ארומה ברורה של תפוז, וניכר בו שהוכן בידיים מיומנות מאוד. מנת מיניסטרונה פירות קיצית הייתה להיט קיצי אמיתי. סלט פירות העונה, על בסיס פנקוטה, קוקוס, נענע וג'לי אננס. נשמע מסקרן מהתפריט, ומהרגע שנחתה מול מיכל המנה היא לא הניחה לרגע את הכפית שלה, והתענגה על כל ביס. לדבריה, הדבר היחיד שיותר קשה מלסיים את הקינוח הזה ממש מהר מרוב שהוא מהנה, הוא לסיים אותו ממש לאט, בדיוק מאותה הסיבה..

פורלין, כמו תמיד ב-15 השנים שהם קיימים, לא מבטיחים דבר שלא יוכלו לקיים. וגם הפעם ידעתי שאפשר לסמוך עליהם שיצרו עבורנו חוויה שתיזכר לעוד הרבה זמן, או לפחות עד הפעם הבאה שנגיע אליהם. עכשיו נשאר רק לחפש תירוץ לחזור...

פורלין
פרישמן 10, תל אביב.
03-5222664